KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! Baví mě sledovat kytarové mikro-trendy a žlutý králík Strich Pipe Tones mě dostal, stojí to jako karton cigaret.
Našel jsem video, kde autor na rozdíl od domácích amaterských pokusu na YT ví, jak z krabičky dostat maximum do PA. Určitě doporučuji zhlédnout a zapnout CZ titulky. Kdo to přehlédnul, na kytaře průběžně přepíná na dělené snímače a okamžitá reakce na přepnujtí zvuku, to je dílo a mezi multiefekty v této cenové kategorii snad nejlépe reaguje na změnu hlasitosti.
• NAM A2 (lite) Přehrává neuronové modely aparátů a zvládá k tomu samostatný IR impuls reproboxu najednou!
• Konektivita: Má v sobě Bluetooth pro podklady z telefonu a kamarádí se s MIDI kontrolérem M-Vave Chocolate pro přímé přepínání presetů.
• Kvalita: Celé to procesuje ve 48 kHz / 24-bit. Když sepnul ve videu AC30, okamžitě jsem slyšel "Ticket To Ride" od Beatles. :wink:
Nic nedoporučuji, umí toho mnohem více (viz video) a každý máme jiné požadavky a můj osobní favorit je zatím Dimehead NAM Player, ale rozhodně nebudu teď nic kupovat, teprve to začalo a bude „hůř“! :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=f4fI_030UVA
Naposledy upravil(a) cid dne 6.10.2026 12:47, celkem upraveno 5 x.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Vypadá to hrozně, ale za tisícovku bych to koupil hned, kdyby to tady bylo k dostání.
cid

Příspěvek od cid »

vasekh - moje paní s oblibou říká, když komentuji domácí výdaje a kolik tě stojí cigarety? Krabička denně a za měsíc vykouřím 3-4 Strich Pipe Tones :mrgreen: Firma prý to nabízí na Amazon.de, ale nekontroloval jsem to. Zajímalo by mě, když si přepnete na porovnání cenově nesrovnatelných multiefektů, jak to slyšíte? Pochopitelně nejde jenom o zvuk a cenu.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tam můžou být zrady, který člověk odhalí až při hraní. Někde ušetřit museli, takže problém může být třeba latence nebo zdechlost zvuku kvůli laciným převodníkům. Každopádně by mě dost zajímalo, jak se hraje na živo s NAM impulsama.
cid

Příspěvek od cid »

Latence co jsem se předtím dotazoval, je údajně asi 6-10 milisekund. Headrush Flex má prý asi 7 ms, Dimehead NAM Player, má 0,5 ms. Určitě se objeví nové modely, vybavené lepší elektronikou. Je to přesně jak píšeš, chtělo by to vyzkoušet na živo, ale pro rychlý přehled co se vyrábí, se to myslím hodí. Latence 1 m od reproduktoru je 2,9 ms, 2 m 5,8 ms atd. Já to uvádím pro rychlou představu, čte to tady více lidí.
Naposledy upravil(a) cid dne 6.10.2026 15:18, celkem upraveno 1 x.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

S mašinama využívajícími NAM se začíná trhat pytel, směřuje to k zajímavému stavu na trhu. 8)

hyenik píše: 20.09.2026 11:32
Hugo tvl... :)
To vypadá slušně ujetě. :)

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“