TO moc nechápuWonder píše: Fieldy ma vsecko o ton myslim.A ta technika slapovani u nej je myslim power slap - prilozis ruku kolmo ke strune,slapnes hlubokou a kmitnes druhou stranou ruky proti strune (to vytvori tlumenou notu) - ruka se ti kolyba ze strany na stranu pak do toho dostanes grif a muzes takhle ject dokola v husty rychlostiA je to psano kdyz sedis,kdyz stojis tak ta ruka je naklonena
5strun a slap?
Pravidla fóra
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Proste mlat rukou o stul .)KIWI píše:TO moc nechápuWonder píše: Fieldy ma vsecko o ton myslim.A ta technika slapovani u nej je myslim power slap - prilozis ruku kolmo ke strune,slapnes hlubokou a kmitnes druhou stranou ruky proti strune (to vytvori tlumenou notu) - ruka se ti kolyba ze strany na stranu pak do toho dostanes grif a muzes takhle ject dokola v husty rychlostiA je to psano kdyz sedis,kdyz stojis tak ta ruka je naklonena
Nevíte o nějakém instruktážním Fieldyho videu?
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
Sem sice kytarista.. teď už vlastně trochu i basák ale mám rád slap a i když ho vůbec neumim tak fieldyho technika by se dala zjednodušit že palcem do toho prásknu a hranou dlaně u malíčku to zase ztlumim ne?Wonder píše:Proste mlat rukou o stul .)KIWI píše:TO moc nechápuWonder píše: Fieldy ma vsecko o ton myslim.A ta technika slapovani u nej je myslim power slap - prilozis ruku kolmo ke strune,slapnes hlubokou a kmitnes druhou stranou ruky proti strune (to vytvori tlumenou notu) - ruka se ti kolyba ze strany na stranu pak do toho dostanes grif a muzes takhle ject dokola v husty rychlostiA je to psano kdyz sedis,kdyz stojis tak ta ruka je naklonena
Nevíte o nějakém instruktážním Fieldyho videu?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Bingo.Moleek píše:Sem sice kytarista.. teď už vlastně trochu i basák ale mám rád slap a i když ho vůbec neumim tak fieldyho technika by se dala zjednodušit že palcem do toho prásknu a hranou dlaně u malíčku to zase ztlumim ne?Wonder píše:Proste mlat rukou o stul .)KIWI píše:TO moc nechápuNevíte o nějakém instruktážním Fieldyho videu?
Edit KIWI: Upraven počet citací
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
pokud se tu jeste resi ty 4ky a 5ky tak treba kamos si poridil petku uz par let na ni hraje je to cortka aktivka hraje pekne akorat on si o tu patou strunu furt odira zapesti kdyz hraje tak ze treba pohled na jeho ruku po koncerte je docela strasidelnej nvm treba to dela jen on a nebo jemu proste vadi 5ta struna ale dobry na tom je ze on ji pouziva taky ale trosku min. hraje trsatkem vetsinou
já když sem hrál trsátkem tak sem si odíral ruku na zápěstí u tělo... protože byla ta basa blbě řešená... vyřešilo to potítko...Disasterpiece píše:pokud se tu jeste resi ty 4ky a 5ky tak treba kamos si poridil petku uz par let na ni hraje je to cortka aktivka hraje pekne akorat on si o tu patou strunu furt odira zapesti kdyz hraje tak ze treba pohled na jeho ruku po koncerte je docela strasidelnej nvm treba to dela jen on a nebo jemu proste vadi 5ta struna ale dobry na tom je ze on ji pouziva taky ale trosku min. hraje trsatkem vetsinou
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba když už 5istrunku tak prej je docela na všechno K5 od Ibaneze
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Jasné no..pěkná...ale taky jsem po ní jednou pokukovalSkipper píše:A co třeba když už 5istrunku tak prej je docela na všechno K5 od Ibaneze
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
hehe
Tady to vypadá jako jedna velká reklama na ibanez. 
No ohledně slapu, já mám zatím doma jenom 4ku šrot, takže se mi pochopitelně lépe slapuje na 4ku, ale ta 5ka přece jenom má výhody, které ti 4ka nenabídne.
samozřejmě nevyplatí se 5ka za 6 tisíc. Hlavně jestli si hrál na 4ce, tak ti chvíli bude trvat než si zvykneš na to, že máš pod éčkem eště kus železa, na které se dá hrát. A ohledně odírání zápěstí, to nechápu, já takový problém nikdy neměl.
Jo a docela fajn je Thumb technique od Wootena(down-up), myslím že na youtube je nějaké to video, já jsem se to učil od něho víceméně a fakt to je asi nejpohodlnější. Ale to je na tobě.
Aji miller má docela dobrou školu. stojí za to se na to podívat.
No ohledně slapu, já mám zatím doma jenom 4ku šrot, takže se mi pochopitelně lépe slapuje na 4ku, ale ta 5ka přece jenom má výhody, které ti 4ka nenabídne.
samozřejmě nevyplatí se 5ka za 6 tisíc. Hlavně jestli si hrál na 4ce, tak ti chvíli bude trvat než si zvykneš na to, že máš pod éčkem eště kus železa, na které se dá hrát. A ohledně odírání zápěstí, to nechápu, já takový problém nikdy neměl.
Jo a docela fajn je Thumb technique od Wootena(down-up), myslím že na youtube je nějaké to video, já jsem se to učil od něho víceméně a fakt to je asi nejpohodlnější. Ale to je na tobě.
Aji miller má docela dobrou školu. stojí za to se na to podívat.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Chlape, nevím, taky ji hledám teďka doma, a nemůžu ji najít, až si vzpomenu tak ti pošlu PM 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV

Re: 5strun a slap?
Ahoj, já sám hraju a slapuju na čtyřku a to přesně Fieldyho stylem. Jak už někdo podotkl jmenuje se to power-slap. Na to je K5 opravdu jako stvořená kamarád jí má a nevím že by na ní měl jedno špatný slovo. Fieldy opravdu moc netrhá nebo snad nevím o tom že by používal poping ale určitě kombinace power-slapu s popingem může být zajímavá
sám tuto techniku používám na čtyřce. Osobně jsem si na tento styl zvykl a klasickým slapem toho moc nezahraju, power-slapping je tak nějak uvolněnější což mi vyhovuje. Takže určitě slap na pětku jde a moc dobře
. A pokud slapuješ jen občas tak tím líp hra prstama na pětku je rychlejší a určitě si brzo zvykneš na rozteč - good luck pokud jsi se pro ni rozhodl 
Já nezapomenu muj první dojem z 5ky, když jsem to vzal do ruky a začal na to hrát, tak jsem si vůbec nemoh zvyknout, že když hraju Ečko, tak nehraju na tu nejspodnější strunu a to Hčko se mi hrozně pletlo. Ale asi je to o zvyk
Je to o zvyku za mesic uz clovek dokaze hrat normalne na 5ku, to si clovek zvykne, co sem hral v hudebninach na petku, tak pohoda, daval sem si na to H bacha a pri slapu taky nebyl problém, byla to pěkta MM, takže rozteče dobrý a pěkně se na to hrálo.
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
Přiznám se, že slapem téměř nehraji, nikdy jsem se nedokopal se to fakt naučit. Nicméně co jsem zkoušel, tak mi ten slap šel lépa na 4ku. Na té pětce už mi to jde o poznání hůř, struny jsou víc u sebe. Ale možná je to tím, že to neumím.
Basa: WARWICK Corvette $$ Double Buck
Fretless: WARWICK Corvette Standard
Aparát: Marshall VBA400
Repro: Marshall VBC412
Bezdrát: AKG WMS40PRO INSTRUMENT SET DUAL
Kapela: http://www.paradoxband.cz
Fretless: WARWICK Corvette Standard
Aparát: Marshall VBA400
Repro: Marshall VBC412
Bezdrát: AKG WMS40PRO INSTRUMENT SET DUAL
Kapela: http://www.paradoxband.cz