Zkreslení ala AC/DC

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

framikoin píše:
jonas1 píše:Na AC/DC bych jednoznacne misto krabek doporucoval Blackhearta - class A, 5W za 3 tisice:) to je jednoznacne lepsi investice nez do brumivo-piskaco-sustico-chrastici krabky..teda pokud nejdes do Zvexe apod..
A kdyz uz levnejsi krabku, tak stary japonsky Boss, trebas OD1..RATy a podobny zverstva jsou zvukove opravdu nechutny:)
btw. uz mam Little Gianta doma:)
oznacit RAT za zverstvo... asi spousta skvelych hudebniku nevi, co je dobre (vim minimalne o dvou mastrech, co pouzivaji RATa - Gilmour a Scofield).
Plus Dave Grohl :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

proto pisu minimalne :-) cekal jsem nejake dalsi borce :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

slabota chlapci... to by byl uplnej schindlerův seznam. JE to hlavně hudba 80tých a 90tých let, lehce underground. 4asto se tomu říká post sound, protože se kapely odkazujou na punk rock a punk vznikající po 79 (smrt sida a zánik sex pistols) se většinou uznačuje souhlrně jako post punk (patří sem i indie, ska punk etc.) To většinou ale nebývaj až tak profláklý kapely...

http://guitargeek.com/gearview/221/
http://guitargeek.com/gearview/752/
http://guitargeek.com/gearview/221/
toto ej něco málo... já osobě mám ten zvuk spojenej s blur. v tomto klipu je vidět jak šlape na ProCo Rat 2:
http://www.youtube.com/watch?v=C0Xl0ZEKJzo

BTW: taky ste si všimli, že většina lidí to rve před Marshall Plexi??

Hele já sem anti digitál a v otázkách aparátu jasně pro lampy, ale...

1. Blackheart je pěkná věc, plánuju nadoma, ale nedělejme z toho nic jinýho než co to je - číná za pár korun s old school zvukem.

2. v oblasti efektů má i tranzistor svý místo. Big Muff TS i ten rat.. prostě věci co se za svůj tranzistor nestydí a nemaskují to nějakou simulací... nehraj si na nic co nejsou, je to prostě efekt co pumpuje.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

tohle forum me opravdu bavi:)
precetl jsem si zaklad vlakna v tom smyslu, ze nekdo chce dosahnout zvuku AC/DC z trantistorovyho "srckoid*iho" komba, v cemz uz je prvni zapeklitost sama o sobe..Cili..pro mene chapave radim uzivateli..prodat stavajici kombo a koupit celolampovy zesilovac ve tride A (cili mozne i na koncert, kdyz clovek nehraje metal nebo grind), namisto razeni do linie nekolika dalsich tranzistorovych, podle vas "zazraku" a tudiz se priblizovat postupnemu odklonu od onoho zvuku legendy, zvane Angus, a prikladat tak protivahu slovum sameho mistra, a sice:

"Your tone is actually much cleaner than many people think.

Angus: It is. The amp is set very clean. A lot of people who have picked up my guitar and tried it through my amp have been shocked at how clean it is. They think its a very small sound when they play it and wonder how it sounds so much bigger when Im playing. I just like enough gain so that it will still cut when you hit a lead lick without getting that sort of false Tonebender-type sound. I like to get a natural sustain from the guitar and amp." atd..

v tomto pripade 2190Kc<3268Kc, nybrz celolampa>tranzistorova efektova krabicka..a tak vznika jednoducha otazka - jak cerne je tvoje srdce??:)

Bohuzel jsem nemel sanci vyzkouset stary RATy, ktery jsou na netu o dost vice vyzdvihovany nad RATy II (podtrhuju - majiteli obou kousku!), cili dnesni vyrobu, a verim, ze tam bude posun v kvalite jako u dnesnich vs. starsich Bossu nebo Ibanezu, ale RAT II opravdu ne:)

A co se tyce: "1. Blackheart je pěkná věc, plánuju nadoma, ale nedělejme z toho nic jinýho než co to je - číná za pár korun s old school zvukem. " a co je RAT II??:)

Zaverem: Hledani zvuku a dojmy z nej jsou nadliskym ukolem ve smyslu pomeritelnosti, mozna az neco nadsubjektivniho a proto tu tohle tema bude naporad:) resp. dokud se budou vyrabet RATy II, a podobna zverstva:))
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

no a ten Blackheart budu schopnej okomentovat, az opadne prvotni nadseni, ted by to nemelo smysl:) asi jako to bylo s Valve Juniorem:)
a ver, ze na zvuk AC/DC se ten aparat nemusi tavit, zalezi na konstelaci lamp, snimacu, kytary a predevsim rukou:)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

RAT není amp, můj Kustom je taky čína ale jemu šlo o to (asi teda) že, když už lampa tak Made In UK (Marshall) nebo USA(Feňdr, Bugina) (v jeho případě CZ).
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

btw. myslis, ze dnesni vykoristovany soudruh (resp. soudruzka) v Cine pracuje hur a je min inteligentni nez zpohodlnenej amik, kterej ma svy jisty?? Fakt si to myslis??
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

jonas1 píše:btw. myslis, ze dnesni vykoristovany soudruh (resp. soudruzka) v Cine pracuje hur a je min inteligentni nez zpohodlnenej amik, kterej ma svy jisty?? Fakt si to myslis??
Většina těch soudruhů v tý Číně jenom sedí u pásu a montuje součástky aniž by věděli co nebo na co to je. Kdežto takový zaměstnanec Buginy, ten bych řekl má minimálně nějaké to minimum které se apců týká. :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Oni ti v Cine jsou taky lidi a Asiati jsou v elektrotechnickym poli, myslim, hodne daleko, dal nez my tady v EU..Ono to nebude zamernou neznalosti tech, kteri to v Cine montujou, ale dost nevybiravym zpusobem "vyrobcu" ze zapadu..nemluve o podminkach, ve kterych v Cine pracujou..
proc zrovna Buginy?:)
kdyby ti delal ten RAT dnesni zamestnanec (oni v USA neexistujou neumetelove a hlupaci??;)) "Buginy", tak te vyjde misto na 2190 na 3500 a bude to totoznej kus:)
kdyby se ti tomu nechtelo verit, tak vezmi v potaz i stary japonsky nebo korejskyho Fendery/Squiery..
jinak, aby mi to tu nesmazli, tak zaklad ke zvuku ve stylu AC/DC povazuju pouze dobry snimace, celolampu, dobrej kabel a slusny ruce:)
cim vic jsem mel doma veci (at uz na bazi tranzistoru, digitalnich modulaci a simulaci nebo elektronek), tim vic si uvedomuju, ze nejlepsi sound je kytara-kabel-aparat..
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 9.03.2008 19:28, celkem upraveno 2 x.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

jonas1 píše:Oni ti v Cine jsou taky lidi a Asiati jsou v elektrotechnickym poli, myslim, hodne daleko, dal nez my tady v EU..Ono to nebude zamernou neznalosti tech, kteri to v Cine montujou, ale dost nevybiravym zpusobem "vyrobcu" ze zapadu..nemluve o podminkach, ve kterych v Cine pracujou..
proc zrovna Buginy?:)
kdyby ti delal ten RAT dnesni zamestnanec (oni v USA neexistujou neumetelove a hlupaci??;)) "Buginy", tak te vyjde misto na 2190 na 3500 a bude to totoznej kus:)
kdyby se ti tomu nechtelo verit, tak vezmi v potaz i stary japonsky nebo korejskyho Fendery/Squiery..
U Squieru je dobrá výstupní kontrola. Bugina byla namátkou vybraná z těch tří značek. A nechápu proč mi vysvětluješ že Asiati sou taky lidi...to je napalici...:roll:.

Jan Kaplický 1937 - 2009
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja jenom nechapu, proc takovy zverstvo pouzivaji svetovi hraci :roll:
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

já zase nechápu jonase..... Asi je naladěnej na jiný frekvenci, minimálně by se měl krapet usměrnit....

ProCo vyrábí v USA. On se efekt musí umět nastavit, než se na něj hraje. Čína a elektronková velmoc? Kde žiješ? V číně že si pod jejich propagandou? Vymaloval sis pokojíček načerveno, nebo jen nedáš na svýho blackhearta s výstupním trafem vystříhaným z plechovek od rýže dopustit? Číňani ví kulový o tom jak funguje ta věc co maj pod rukama. MAkaj za pár šupů na den aby uživili rodinu. Dotoho je furt někdo žene aby to šlo rychle. Kvalita materiálů důležitá není, hlavní je levně a rychle.

Takže blackheart je A class, angusův marshall je A/B class. Blackheart má EL84, AC/DC maj old marshall s KT66 (možná někdy na novějších modelech měl i EL34). A/B koncák poskytuje víc vybuzení, sustainu. KT66 maj podstatně víc hlubší frekvencí a celkově sou míň ostrý.

Taky mu může nabýdnout rovnou marshall JMP nebo Plexi (super lead).

Ok blackheart je dobrý řešení. na AC/Dc čistej zvuk nepotřebuješ. S tím se dá souhlasit. s čímse nedá souhlasit je to že RAT je sh*t čína. Já sem řekl, že bych ho na AC/DC nedoporučil, ale jeto k***a dobrej efekt.

BTW: já mám na svý kopii Marshall JCM800 a gain mám na 1/2, takže mě nevysvětluj že zkreslení nemusí být moc.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Na AC/DC je podle mě nejlepší JCM 800, tam není potřeba žádnej hi gain, jen lehounkej crunch, a nechat struny na volno, čili je to hlavně o rukách, ten zvuk, je minimum k tomu napodobení.

btw. 800 je nejlepší marshall, kterej sem kdy slyšel. Nic se mu nevyrovná, na paty mu sice sahá JVM ale něco málo mu přece jen chybí, ale spíš je to o nakroucení tý správný polohy. A kopie 800kil, se dají sehnat i pod 10K.
Konec konců jakákoliv celolampa, která se dá přikřápnout, ten zvuk vystihne, dál je to je na prstech. I kdybys měl třeba PODa, nebo všelijaký G majory, GT... sice jsou to supr věci, ale to co dělá Angusův zvuk tak dokonalej, je právě reakce lamp a dynamiku úhozu, když se opřeš do tranďáku, tak ho přebudíš, a máš po zvuku.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No ja mam americkyho Deucetone (s podpisem a hezkou nalepkou vzadu), navic modifikovany u Smrcky o krasny analogovy vintage obvody(je prece spousta moznosti jak vylepsovat ze?), takze me tady mistr vet a teorii o cinanech jonas1 moc nerozhodi protoze to je v dnesni dobe i fuk :P At si mele svoje... jen proste nezkousnu to, ze o tom mluvi jako o zverstvu, to je proste u me problem, ale samozrejme jsme slusni lidi a kazdy ma pravo neco napsat. Ja odpovidam a argumentuji svym US made class A kombem i moc dobrou vybavou, ze to zverstvo neni ani omylem...a myslim si ze z pohledu cecha nema smysl moc lamentovat nad tim zda US ci CN pracovnici jsou kvalifikovanejsi a zrucnejsi/poctivejsi. Je prece dulezitejsi to slyset ne? Mel jsem kupu ruznych efektu, vim dneska co chci za zvuk! Za sebe tvrdim, ze meho RATa delal zrucny clovek, me kombo delal opet poctivec z US. A ted to nejlepsi, mou kytaru zas delali sikovni lidi v Korei. Myslim, ze hodnoceni na harmony-central o vsem mluvi za vse, a ja jen slastne pritakavam!

Zpet k tematu.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

ja se jen snazim sdelit, ze Cinani odvedou stejnou praci jako kdokoliv jinej, ale velky firmy jim k tomu jako manualnim vyrobcum nedavaj prostor (at uz know-how nebo kvalitni soucastky), cili tim se ve svete pojem "Cinani" dost degraduje, ale oni za to snad nemuzou..nevim, mel jsem doma dnesniho US Gibsona a za ty prachy, kdyby nebyl samozrejme lepe osazeny a z "lepsiho" materialu, to oproti v Cine delanejm kytaram vyjde snad i hur..tot muj nazor..asi tu nekdo neumi cist mezi radky, ale rozhodne nejsem zaslepenej cinskou plechovou od rejze, jak to tu nekdo napsal, ale proste za ty penize je to imho lepsi..a kdo si proboha myslis, ze sedi v americky tovarne??Mexikanci, Ekvadorci a jim podobni..
a jestli je na zvuk AC/DC lepsi RAT nebo BH, tak jsem asi Kim-Cong-Il:)))
btw. musim vas tu trosku poskadlit, mate to tu veru suchy:)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no toto je správný slovo....

Stím marshallem... máš srovnání s JMP řadou? super lead si zkoušel? nebo třeba bluesbrakera?
zby

Re: Zkreslení ala AC/DC

Příspěvek od zby »

rene píše:poradte mi mam obyc 15W kombo s upe vyblemcanym zkreslenym zvukem lead.docela bych rad sehnal krabicku se kterou by se dal napodobit zvuk AC/DC........

Edit : Poupravil jsem název tvého příspěvku, takhle na první pohled je více jasné, co jsi tím myslel. JanSpilka
ACDC měli různé úrovně zkreslení za těch pár desetiletí kariéry, takže si vem pár desek a vyber si co chceš.

Např. pro zvuk z písně "You shook me all night Long" bych zkusil toto:
Nauč se jednu z kytar v této písničce (asi budeš chtít Anguse) a taky si dobře originál naposlouchej. Pak si zajdi do nějakýho kšeftu se svojí kytarou, kde mají to tvoje kombo. Píchni tam BOSS Blues Driver BD2 a pohraj si s tím. Nejprve do čistýho a pak do jemně nakrmenýho zkreslenýho kanálu. To zkreslení na kombu nepřeháněj. Jen tak přikrášlit.
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

BD2 je na to dobrej, měl jsem ho na 800stovce jako nakopávadlo. Teď je tady na tržišti. Kdyř sem ho píchnul do trochu zkreslenýho tranďáku tak to moc dobrý nebylo, to už spíš do čistýho.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
rene

Příspěvek od rene »

diky za tip.ale abych sehnal neco s cim bych ten zvuk fakt napodobil tak bych musel mit poradnej lampovej aparat ptz na obyc kombech tu smes hutnejch basu a ostrejch vysek proste nevytvorim :?
zby

Příspěvek od zby »

Ano, to máš pravdu.
Nedávno jsem hrál na tuto Kytaru:
http://kytary.cz/framus-panthera-custom ... 60:0:0:1:0

Přes tyto dva aparáty:
http://kytary.cz/crate-celolampove-komb ... 91:0:0:1:0
http://kytary.cz/crate-celolampove-komb ... 91:0:0:1:0

Hlavně ta 18náctka byla moc dobrá.
Jinak moc dobrý zvuk má taky George Lynch (Dokken) na Dysfuncional, píseň "Too High To Fly". Zkus si to poslechnou a myslím si, že se ti bude taky líbit. Připomíná totiž ACDC.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“