Jak to dělali? - cvičení
Pravidla fóra
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
hele ať se ti každej bude snažit namluvit, že je to zbytečný, že je to pro otrocký sólování a podobně, stupnice i kdyby v nich nebylo nic dalšího, ti rozhejbaj levou ruku jako nic jinýho (dám níž příklad), dál rozvíjej schopnost orientace na hmatníku, při cvičení trénuješ kontakt se strunou a sehranost pravý a levý ruky, samozřejmě ještě přesnost a rychlost...
Schválně zkus tohle: (ty čísla navíc udávaj prstoklad levý ruky - ukazovák-1 až malíček - 4)
Stupnice A-dur
Už tak po pěti deseti minutách tréninku by tě měla začít nehorázně bolet malíková hrana levý ruky, optimální tempo tohohle aby to mělo nějakej význam je tak 400...
Schválně zkus tohle: (ty čísla navíc udávaj prstoklad levý ruky - ukazovák-1 až malíček - 4)
Stupnice A-dur
Už tak po pěti deseti minutách tréninku by tě měla začít nehorázně bolet malíková hrana levý ruky, optimální tempo tohohle aby to mělo nějakej význam je tak 400...
Die Hard or Die Home
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
žádný prdlačky, při poslechu nahrávky slyšíš vše daleko líp (o zpěvu ani nemluvím, tam ani jiná sebekontrola není).Martin656 píše:ale prdlacku....vzdyt kdyz z nahravky to pozna a pri hrani ne..to jako pri hrani je hluchej a kdyz si to pusti najednou ma ten nejlepsi sluch..?myslim ze neturbo_MaCk píše:pozná... z nahrávky
naše zkoušky vypadají takto: všichni NAUČENÍ Z DOMU si to párkrát dáme a hned nahrávka. Potom poslech a rozbor. A znovu a znovu až je kapelník spokojenej. Za nenaučení kilčo pokuta do prasátka, za pozdní příchody taky pokutka-5 kč za min. Koncem roku vše společně prožereme v dobrým jídle a pití - a že toho je!!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Z nahrávky se pozná hodně - hodně moc vim to z kapely.
Pehve - vostrý tresty mma pocit že vás to většinou motivuje.Jinak kdyby měla klvesistka platit za každou minutu 5Kč tak by zkrachovala páč by platila po každý zkoušce 300Kč
Pehve - vostrý tresty mma pocit že vás to většinou motivuje.Jinak kdyby měla klvesistka platit za každou minutu 5Kč tak by zkrachovala páč by platila po každý zkoušce 300Kč
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To Martin656: Už ses někdy zkusil nahrát?Martin656 píše:Pehve..jestli srovnavas zpev z kejtrou tak ses blazen pac ty svuj hlas slysis uplne jinak nez ve skutecnosti jenze kejtru slysis z repraku uplne stejne jak vsichni ostatni
Hraju na kytary a mašinky
no to jo ale to soustředění na nahrávku je jiný než na hru, prostě to slyšíš lípMartin656 píše:Pehve..jestli srovnavas zpev z kejtrou tak ses blazen pac ty svuj hlas slysis uplne jinak nez ve skutecnosti jenze kejtru slysis z repraku uplne stejne jak vsichni ostatni
zpěv s kejtrou nikdo nesrovnává
ty tresty mě taky s***ou ale naopak nikdy bych nepřišel na zk. nenaučenej- už jen z ohledu k ostatním. No a potom ta žranice na úkor hříšníků je taky fajn
to už patří jinam... podívej se do sekce Nahrávání:Asanoth píše:panove, OT, jak nahravate?
my jsme jednou nahravali, a to pres mp3 obalenou molitanem povesenou na strope, a reknu vam, zoufala kvalita![]()
![]()
takze jak lepe?
leccos tam už najdeš, když ne, ptej se...
Půl sekundy je už 1/4 taktu chápu, že se ti to nelíbilo.r0nn!e píše:Souhlasim.... z nahrávky se pozná koteeeel.... třeba já jsem si takhle u jednoho songu zjistil, že típám zvuk strun moc brzo.... -> prostě přehmatávám moc brzo, protože by stačilo o půl sekundy dýl.... a takovýhle prkotinky.... to člověk fakt v in-live hraní nepobere....
Myslím si, že právě dodržování taktů je na celkovým dojmu nahrávky to nejdůležitější. Já jsem doma cvičil jako blázen a vše jsem měl dobře (technicky) namakaný no a ve zušebně mi nadávali, že jsem jednou zaspal a nebo naopak, že jsem byl zase o trochu rychlejší a tak jsem se soustředil na ty takty (problém jsem měl hlavně s hraním na druhou dobu, protože mě bicí strhávali na první a tak jsem byl pořád někde mezi)a veškerý pilování bylo k ničemu, protože jsem byl dokonale rozhozenej a nakonec jsem voral i ty nejprimitivnější věci.
Teď jsem si pořídil procesor na kterým je basa a automatickej bubeník a doma cvičím s tímhle.
stejne jak kdyz na koncerte tleska do rytmu hudby...nemusis presne na pipnuti muzes si to rozdelit ruzne...r0nn!e píše:Hmm není špatněj nápad.... na ladičce něco takovýho mam.... a jak se cvičí s metronomem? Prostě brnkam ve chvíli pípnutí nebo jak?
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Metronom je opravdu dobrá věc, ale jen v klasickým provedení, protože ten co bývá většinou na ladičce stejně přeřveš a pokud budeš kytaru dřít "na sucho" tak ti z toho pípání za chvíli zase jebne.

To už je pak lepší držet takt podupáváním, ale nesmíš být takový pako jako já. Občas mám problém přimět nohu aby šla v jiným rytmu než ruka nebo mě dokonale rozhodí bubeník pokud si nečekaně začne improvizovat.
To už je pak lepší držet takt podupáváním, ale nesmíš být takový pako jako já. Občas mám problém přimět nohu aby šla v jiným rytmu než ruka nebo mě dokonale rozhodí bubeník pokud si nečekaně začne improvizovat.
jak na které - některý mají regulovatelnou hlasitostMilda píše:Metronom je opravdu dobrá věc, ale jen v klasickým provedení, protože ten co bývá většinou na ladičce stejně přeřveš...
podupávání je fajn, ale pokud někdo má tendenci zrychlovat, tak bude zrychlovat i tak. metronom se nehne.