Jak to dělali? - cvičení

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

hele ať se ti každej bude snažit namluvit, že je to zbytečný, že je to pro otrocký sólování a podobně, stupnice i kdyby v nich nebylo nic dalšího, ti rozhejbaj levou ruku jako nic jinýho (dám níž příklad), dál rozvíjej schopnost orientace na hmatníku, při cvičení trénuješ kontakt se strunou a sehranost pravý a levý ruky, samozřejmě ještě přesnost a rychlost...
Schválně zkus tohle: (ty čísla navíc udávaj prstoklad levý ruky - ukazovák-1 až malíček - 4)

Stupnice A-dur

Už tak po pěti deseti minutách tréninku by tě měla začít nehorázně bolet malíková hrana levý ruky, optimální tempo tohohle aby to mělo nějakej význam je tak 400...
Die Hard or Die Home
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja teda pri imrpovizace stupnice absolutne nepouzivam :)
ale vetsinou behem toho co to hraju poznam, v cem to je :)
takze zrovna na improvizxaci podle me nejsou stupnice podstatny...
staci mit hudebni pedstavivost...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Já taky ne, nebo nad nima přinejmenšim nepřemejšlim, prostě si ta ruka najde na tom hmatníku místo, kam má hrábnout tak, aby to znělo tak jak to slyšim v hlavě...
Die Hard or Die Home
pehve

Příspěvek od pehve »

Martin656 píše:
turbo_MaCk píše:pozná... z nahrávky
ale prdlacku....vzdyt kdyz z nahravky to pozna a pri hrani ne..to jako pri hrani je hluchej a kdyz si to pusti najednou ma ten nejlepsi sluch..?myslim ze ne
žádný prdlačky, při poslechu nahrávky slyšíš vše daleko líp (o zpěvu ani nemluvím, tam ani jiná sebekontrola není).

naše zkoušky vypadají takto: všichni NAUČENÍ Z DOMU si to párkrát dáme a hned nahrávka. Potom poslech a rozbor. A znovu a znovu až je kapelník spokojenej. Za nenaučení kilčo pokuta do prasátka, za pozdní příchody taky pokutka-5 kč za min. Koncem roku vše společně prožereme v dobrým jídle a pití - a že toho je!! :D Za ožrání na akci je padák. Každej kšeft si kápo nahrává a na zkoušce nás masíruje - jinak to s náma parchantama prej nejde. Tolik k tomu nahrávání.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Z nahrávky se pozná hodně - hodně moc vim to z kapely.

Pehve - vostrý tresty mma pocit že vás to většinou motivuje.Jinak kdyby měla klvesistka platit za každou minutu 5Kč tak by zkrachovala páč by platila po každý zkoušce 300Kč
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Pehve..jestli srovnavas zpev z kejtrou tak ses blazen pac ty svuj hlas slysis uplne jinak nez ve skutecnosti jenze kejtru slysis z repraku uplne stejne jak vsichni ostatni
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Martin656 píše:Pehve..jestli srovnavas zpev z kejtrou tak ses blazen pac ty svuj hlas slysis uplne jinak nez ve skutecnosti jenze kejtru slysis z repraku uplne stejne jak vsichni ostatni
To Martin656: Už ses někdy zkusil nahrát?
pehve

Příspěvek od pehve »

Martin656 píše:Pehve..jestli srovnavas zpev z kejtrou tak ses blazen pac ty svuj hlas slysis uplne jinak nez ve skutecnosti jenze kejtru slysis z repraku uplne stejne jak vsichni ostatni
no to jo ale to soustředění na nahrávku je jiný než na hru, prostě to slyšíš líp :wink:
zpěv s kejtrou nikdo nesrovnává

ty tresty mě taky s***ou ale naopak nikdy bych nepřišel na zk. nenaučenej- už jen z ohledu k ostatním. No a potom ta žranice na úkor hříšníků je taky fajn
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Jo uz hodne krat..a uz ste se hosi koukal na neaky video kde vasi vzorove nepouzivali tak kvalitni mikrak...?taky to neni zadna slava...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

panove, OT, jak nahravate?
my jsme jednou nahravali, a to pres mp3 obalenou molitanem povesenou na strope, a reknu vam, zoufala kvalita :D :D
takze jak lepe?
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Asanoth píše:panove, OT, jak nahravate?
my jsme jednou nahravali, a to pres mp3 obalenou molitanem povesenou na strope, a reknu vam, zoufala kvalita :D :D
takze jak lepe?
to už patří jinam... podívej se do sekce Nahrávání:
:arrow: http://www.hudebniforum.cz/viewforum.php?f=32
leccos tam už najdeš, když ne, ptej se...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 23.11.2011 10:40, celkem upraveno 1 x.
Milda

Příspěvek od Milda »

r0nn!e píše:Souhlasim.... z nahrávky se pozná koteeeel.... třeba já jsem si takhle u jednoho songu zjistil, že típám zvuk strun moc brzo.... -> prostě přehmatávám moc brzo, protože by stačilo o půl sekundy dýl.... a takovýhle prkotinky.... to člověk fakt v in-live hraní nepobere....
Půl sekundy je už 1/4 taktu chápu, že se ti to nelíbilo.
Myslím si, že právě dodržování taktů je na celkovým dojmu nahrávky to nejdůležitější. Já jsem doma cvičil jako blázen a vše jsem měl dobře (technicky) namakaný no a ve zušebně mi nadávali, že jsem jednou zaspal a nebo naopak, že jsem byl zase o trochu rychlejší a tak jsem se soustředil na ty takty (problém jsem měl hlavně s hraním na druhou dobu, protože mě bicí strhávali na první a tak jsem byl pořád někde mezi)a veškerý pilování bylo k ničemu, protože jsem byl dokonale rozhozenej a nakonec jsem voral i ty nejprimitivnější věci.
Teď jsem si pořídil procesor na kterým je basa a automatickej bubeník a doma cvičím s tímhle.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Milda píše:Půl sekundy je už 1/4 taktu chápu, že se ti to nelíbilo.
nebo taky jeden takt, nbo taky 1/16 taktu ;) ;) ;)
Naposledy upravil(a) Asanoth dne 13.03.2008 18:00, celkem upraveno 1 x.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 11:29, celkem upraveno 1 x.
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

cvič s metronomem... (míněno naprosto vážně)
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 11:29, celkem upraveno 1 x.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

r0nn!e píše:Hmm není špatněj nápad.... na ladičce něco takovýho mam.... a jak se cvičí s metronomem? Prostě brnkam ve chvíli pípnutí nebo jak?
stejne jak kdyz na koncerte tleska do rytmu hudby...nemusis presne na pipnuti muzes si to rozdelit ruzne...
Milda

Příspěvek od Milda »

Metronom je opravdu dobrá věc, ale jen v klasickým provedení, protože ten co bývá většinou na ladičce stejně přeřveš a pokud budeš kytaru dřít "na sucho" tak ti z toho pípání za chvíli zase jebne. :P :P :P
To už je pak lepší držet takt podupáváním, ale nesmíš být takový pako jako já. Občas mám problém přimět nohu aby šla v jiným rytmu než ruka nebo mě dokonale rozhodí bubeník pokud si nečekaně začne improvizovat.
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Milda píše:Metronom je opravdu dobrá věc, ale jen v klasickým provedení, protože ten co bývá většinou na ladičce stejně přeřveš...
jak na které - některý mají regulovatelnou hlasitost :) (třeba ta moje... intelli imt-301)

podupávání je fajn, ale pokud někdo má tendenci zrychlovat, tak bude zrychlovat i tak. metronom se nehne.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“