Jak to dělali? - cvičení

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

soyhlas, metronom je perfektni
dotahovani k dokonalosti a presnosti u skladby tempa 132:
naucis se to, a pak hrajes od takovejch 40(pokud to nejsou ctvrtiny :) ) dokud to, to nezvladas perfektne a pak jdes dal 55 60 75 70 85 80 atd...
pehve

Příspěvek od pehve »

Jana a ostatní mají pravdu - bez metra nebo nějaký mašiny se nenaučíš držet rychlost
udělej si můj oblíbenej test zdatnosti: zapni metro, začni hrát a někoho požádej aby ti to na okamžik ztlumil a snaž se držet tu rychlost. Po zesílení poznáš kde jsi :D musíš dát přesně tak 20 sec. aby to za něco stálo
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

...tvůj test zdatnosti je pěkná podlost :twisted: ale je dobrej... a ověřenej, přidávám se k doporučení
pehve

Příspěvek od pehve »

jo úplnej vopruz :D nejvíc jsem dal asi minutu, ale to byla asi náhoda :roll:
jde to i s hudbou a klepat do stolu
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 11:29, celkem upraveno 1 x.
choselop

Příspěvek od choselop »

Metronom, jednoduchý beat je taky dobrý...
A cvičit i s čistým zvukem(lehoulince nakresleným) s trochou kompresoru, tam se poznají sebemenší chybky jako zbytečné pohyby rukou po hmatníku a kobyle a přes snímače apod. Na tvrdost a i dynamiku úhozu pravou rukou je dobré cvičení jen na čistém zvuku a je to i dobré pro posílení a zpřesnění levé ruky tzn., že jdou slyšet nedomáčknuté nebo špatně zmáčkunté polohy levé ruky. To je má zkušenost. A samozřejmě je výhoda lampový apec, kompresor je jen taková náhražka, i když může být i doplněk.:wink:

Na to přerušování a trefování se do rytmu je taky dobrá skladba od Beastie Boys In 3s. Jsou tam rytmické vychytávky s kvákačkou, pauzy apod.
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Coselop: a právě proto se o lampách a hlavně 800kilu mluvilo jako o věrným zprostředkovateli hraní, kterej nic neodpustí. Hodně lidí včetně mě když přecházelo na lampu tak zjistilo jak neumí hrát, velký zkreslení schová chyby, kdežto na crunchi, nebo cleanu jde slyšet včechno 8)
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
pehve

Příspěvek od pehve »

předpokládám že nejdříve trénujete na čisté kytaře a až po dokonale rytmicky i melodicky zvládnutý časti zapínáte przniče :!:
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

já si zkreslení na kombu zapínám velice výjmečně, to je pak úplnej svátek :lol: mám crunch jak o něm mluvil DwPetr
Spolužák žije jenom zkreslením...zkrleslení na maximum, pořád mluví o nějakym efektu co vytvoří nejšílenější zkreslení co jde a takhe hraje snad od chvíle co má elektrickou kytaru
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

moonchild píše:já si zkreslení na kombu zapínám velice výjmečně, to je pak úplnej svátek :lol: mám crunch jak o něm mluvil DwPetr
Spolužák žije jenom zkreslením...zkrleslení na maximum, pořád mluví o nějakym efektu co vytvoří nejšílenější zkreslení co jde a takhe hraje snad od chvíle co má elektrickou kytaru
No, abych se ho zastal, většinou lidi bažej na začátku právě po tomhle ( pokud teda poslouchaj rock a metal) , takže mu to neměj za zlé .... on na to sám jednou přijde :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pehve píše:předpokládám že nejdříve trénujete na čisté kytaře a až po dokonale rytmicky i melodicky zvládnutý časti zapínáte przniče :!:
tak jak co, ze? :) fakt treba smells(kterej jsem se teda nidky v zivote neucil a acje to asi zazrak, docela ho i umim :D ) bych fakt moc nevycvicoval na sucho :D a takovyhle primitivnosti...
ale u slozitejsich veci jo...
jinak ten tvuj test... ja teda drzim tempo i bez toho, abych si dal na zacatku metronom :D
pehve

Příspěvek od pehve »

Asanoth píše:....jinak ten tvuj test... ja teda drzim tempo i bez toho, abych si dal na zacatku metronom :D
jo to je nejlepší, on ten metro parchant stejně furt zrychluje nebo zpomaluje :roll: :D
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

To se maže na chleba nebo co :?: :roll: :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já metronom zapojoval jen chvíli, když jsem chtěl vychytat rychlost, pak jsem se na to vykašlal, omezoval mě... stával se ze mě robot :-(

rytmus už držím bez metronomu naprosto běžně a bezproblémů :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pehve

Příspěvek od pehve »

pavel68 píše:To se maže na chleba nebo co :?: :roll: :twisted:
no jo no copak vy kytaristi....se držíte bicích, ale čeho se má držet bicmen než atomovek ve své palici? holt to vidím jinak s tou přesností a s nácvikem.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“