Hledám Blues

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Clapton je určitě bluesovej velikán.
Blues se špatně učí,k němu člověk jen postupně dospívá,pomaloučku se přibližuje a po létech zjistí,že ukous jen ždibec...
Jeden z nejtvrdších oříšků pro každýho muzikanta na každej nástroj
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Asanoth píše:no ja taky, ale kdyz kouknes do claptnovych necreamovskych drivejsich dob a reknes, ze to nebyl moc bluesman... ;)
vi nekdo tu pisnicku, co jsem sem napsal? :)
Ale před Cream hrál s Johnem Mayalem v Bluesbreakers :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Dyt o tom mluvim ;)
to byl jako takovy udiv, ze jsme nedokoncil vetu, a napsal jen 3 tecky ;)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Asanoth píše:Dyt o tom mluvim ;)
to byl jako takovy udiv, ze jsme nedokoncil vetu, a napsal jen 3 tecky ;)
Sorry, blbě jsem si to přečetl... Omlouvám se :oops:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ok, v poho :)
jenom bych byl vazne rad, kdyby nekdo identifikoval to intro, ktere jsem psal na predchozi strance :)
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Chces blues??????? Opravdu?
http://youtube.com/watch?v=xuRhaDrnlWo
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stalinova.Babicka »

Blues a Jazz je naprosty zaklad rocku a jemu navazujících žánrů. Myslíš si že hraješ rock, ale vlastně jen hraješ riffy přejate z Blues. blues je naprostá nádhera, i když na koncertě se asi moc nevyřádím, i když, záleží na tom jak to ten muzikant podá. Takový příjemný blues/rock je Steppenwolf, vřele doporučuji.
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jimator píše:Chces blues??????? Opravdu?
jo, tohle videjko znám, to je prostě naprosto a čistě dokonalé :-) můžu jen doporučit
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Dark Axel píše:
Jimator píše:Chces blues??????? Opravdu?
jo, tohle videjko znám, to je prostě naprosto a čistě dokonalé :-) můžu jen doporučit
Jsem si jaksi ustříkl do textilu-GENIÁLNÍ :!: :!: :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pehve

Příspěvek od pehve »

pavel68 píše:Jsem si jaksi ustříkl do textilu-GENIÁLNÍ :!: :!: :!:
taková muzika u nás doma jede furt třeba z radia blues, nádhera.....by sem musel bejt mokrej od rána do večera :D
MontyJJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MontyJJ »

možná to tu někdo psal, ale v nejhorším to napíšu znovu..
tedy, nejsem příliš zběhlej v blues, zabývám se tím teprve chvíli. ale první nezbytná věc, co je třeba si uvědomit - nejedná se o církevní stupnici. to je například C D E F G A H. bluesová stupnice nemá sedm tónů, ale jen šest. je víc způsobů, jak si ty tóny odvodit. já to dělám takhle (zrovna před chvílí jsem to psal jinde na fóru, ale nezmínil se, že je to bluesová stupnice :] ) - vezmete dórskou stupnici, odvodíte její pentatoniku a přidáte zvýšenej čtvrtej stupeň. ještě jednou pro neteoretiky - dórská stupnice je taková, která má stejný předznamenání, jaký by měla obyčejnská "naše" stupnice, začínající o tón níž, než ta dórská. příklad - stupnice Gdur - G A H C D E Fis. dórská by tedy měla předznamenání stupnice Fdur (F je o tón níž než G) a to je jedno béčko. vypadala by tedy takhle - G A B C D E F. my z ní uděláme mollovou pentatoniku - tzn. vynecháme druhej a šestej stupeň (tzv. avoid notes). zbyde G B C D F. teď původní čtvrtej stupeň zvedneme o půl tónu a přidáme ho do kotle (původní čtvrtej stupeň je tón C) - získáme G B C Cis D F. zkuste si to zahrát. uslyšíte blues.
mluvím pouze dle mých chatrných zkušeností a stejnětak chatrných poznatků z teorie. tohle je stupnice. tónů, které si můžete dovolit zahrát, aby to netrhalo uši, je mnohem víc. ale jako vždy platí i zde pravidlo - měl bys vědět, co děláš. snad tahle menší slohovka pomůže aspoň jedné bludné bluesové duši.. taky se s tím potýkám :]
majkie

Příspěvek od majkie »

montyJJ: nojo, ale neni pak jedno jestli vyjdu ze stupnice dorske ci normalni aiolske kdyz vytvarim bluesovou stupnici ? protoze vysledek po odebrani sekundy a sexty bude stejny at vyjdu z d-aiolske nebo d-dorske pac se nemylim-li se lisi prave v te sexte.
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
MontyJJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MontyJJ »

majkie: nu ano, je to docela to stejné. a zní to o hodně jednodušeji, to se musí nechat.. jen bych ještě podotkl (kdyby náhodou), že stupnice aiolská je stupnice moll. udělat z ní bluesovou už je tedy hračka.
nikdy ale není na škodu znát více než méně, kdo ví, kdy se vám dórská stupnice může hodit .]
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stalinova.Babicka »

Já osobně mám nejradši "dvanáctku" blues. Je to totiž blues přesně jak bylo stvořeno někde na koleni upracovaného černocha z doků:-) Může to vypadat jako výmluva, ale u blues platí, že čím lehčí, tím lepší. Já to tedy tak cítím
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
MontyJJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MontyJJ »

bluesová dvanáctka je jasná :] sám jsem si udělal takovej malej doprovod na Černýho nebožtíka (Blues na cestu poslední) a občas si na to hraju (chci říct, impro se ságem). to ale nic nemění na bluesový stupnici :]
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

MontyJJ píše:možná to tu někdo psal, ale v nejhorším to napíšu znovu..
tedy, nejsem příliš zběhlej v blues, zabývám se tím teprve chvíli. ale první nezbytná věc, co je třeba si uvědomit - nejedná se o církevní stupnici. to je například C D E F G A H. bluesová stupnice nemá sedm tónů, ale jen šest. je víc způsobů, jak si ty tóny odvodit. já to dělám takhle (zrovna před chvílí jsem to psal jinde na fóru, ale nezmínil se, že je to bluesová stupnice :] ) - vezmete dórskou stupnici, odvodíte její pentatoniku a přidáte zvýšenej čtvrtej stupeň. ještě jednou pro neteoretiky - dórská stupnice je taková, která má stejný předznamenání, jaký by měla obyčejnská "naše" stupnice, začínající o tón níž, než ta dórská. příklad - stupnice Gdur - G A H C D E Fis. dórská by tedy měla předznamenání stupnice Fdur (F je o tón níž než G) a to je jedno béčko. vypadala by tedy takhle - G A B C D E F. my z ní uděláme mollovou pentatoniku - tzn. vynecháme druhej a šestej stupeň (tzv. avoid notes). zbyde G B C D F. teď původní čtvrtej stupeň zvedneme o půl tónu a přidáme ho do kotle (původní čtvrtej stupeň je tón C) - získáme G B C Cis D F. zkuste si to zahrát. uslyšíte blues.
mluvím pouze dle mých chatrných zkušeností a stejnětak chatrných poznatků z teorie. tohle je stupnice. tónů, které si můžete dovolit zahrát, aby to netrhalo uši, je mnohem víc. ale jako vždy platí i zde pravidlo - měl bys vědět, co děláš. snad tahle menší slohovka pomůže aspoň jedné bludné bluesové duši.. taky se s tím potýkám :]
SES PO*RAL NEBO CO :?:
CELÁ TVOJE TEORETICKÁ SWAHILŠTINA JE K ÚPLNÝMU HO*NU,JAKMILE NEMÁŠ BLUES V DUŠI A SRDÍČKU :!:
BUĎ TO TAM JE-NEBO NENÍ :!:

NIC VE ZLÝM,ALE PITVALY TOHODLE TYPU ŽERU K SNÍDANI,POLYKÁM JE CELÝ A VĚTŠINOU ANI NEVRACÍM JEJICH OBOJKY :roll:

STAREJ PES PAVEL :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

No, jedné bluesové duši ta slohovka pomohla. Pavel68 si pěkně ulevil. :D
MontyJJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MontyJJ »

pavel68: a když máš herectví v srdíčku, stačí to, ano? podívej se na jakýkoliv ochotnický divadlo. když máš muziku v srdíčku, ale hraješ dvacet minut do týdne, bude z tebe virtuóz? múza je jedna věc. ale jedno jsem se za ta léta, co umění dělám, naučil - nikdy, ani největším omylem nemůžeš ze svý duše dát to, co chceš, dokud nebudeš mít zrovna tolik praxe. představ si osu - nalevo půjde umění, napravo řemeslo. umění můžeš mít v projevu vždycky mnohem míň než řemesla. ale nikdy ho v žádným případě nemůžeš mít víc. co máš v srdci, to je "jen" potenciál. bez teorie a praxe na druhý straně je ti potenciál k ničemu. vyšumí. vím to a jsem první na tomhle světě, kterýho to nemístně s**e. ale je to tak.
JEN talent z tebe umělce neudělá.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

MontyJJ píše:pavel68: a když máš herectví v srdíčku, stačí to, ano? podívej se na jakýkoliv ochotnický divadlo. když máš muziku v srdíčku, ale hraješ dvacet minut do týdne, bude z tebe virtuóz? múza je jedna věc. ale jedno jsem se za ta léta, co umění dělám, naučil - nikdy, ani největším omylem nemůžeš ze svý duše dát to, co chceš, dokud nebudeš mít zrovna tolik praxe. představ si osu - nalevo půjde umění, napravo řemeslo. umění můžeš mít v projevu vždycky mnohem míň než řemesla. ale nikdy ho v žádným případě nemůžeš mít víc. co máš v srdci, to je "jen" potenciál. bez teorie a praxe na druhý straně je ti potenciál k ničemu. vyšumí. vím to a jsem první na tomhle světě, kterýho to nemístně s**e. ale je to tak.
JEN talent z tebe umělce neudělá.
Vida-stačilo trošku zvýšit hlas /promiň/ a konečně se objeví někdo,s kým má smysl polemizovat :wink:

Jdu poprvé založit vlastní otázku :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

monty: souhlas ;) to tady resime uz dlouho :)
pavel: v srdicku? :) k snidani? porad neco polykas, ale nidko nevi, co umis...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“