Značení palcových trsátek

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Plastovy prstovy sou uplne na nic, uhejbaji, jak tu kdosi rek, nedaji se tvarovat a zvuk je takovej tupej .. .navic jakmile se ti spoti prsty ..konecna. Ja si ted nevybavuju jaky prstynky mam, nicmene v Brne sou k mani u Furcha a v Praglu minimane u Humla ... takze kdo hleda najde. :o)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U Humla? No jo, na něj sem zapomněl! (Já pitomec, absolutnéí většinu výbavy mám od něj, ale asi jsem byl línej se tam tahat jenom kvůli prstánkům....) Až bude čas, jdu tam...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Jimator píše:... Ja si ted nevybavuju jaky prstynky mam...
...máš je v podpisu. :wink:

a kdyby se ti chtělo rozebrat ideální tloušťku prstýnků na jednotlivý typy strun... (asi je to podle tvrdosti..?) ...taky by se to hodilo :) mně při vybírání nejdřív nabídli takový až nepříjemně tenký plíšky, nakonec jsem koupila silnější, ale ty tvoje jsou pořád o dost tlustší... jak to je?
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jinak k těm plastovým, trochu se to natvarovat dá, musíte je jenom hodit do horké vody.
pehve

Příspěvek od pehve »

jimy myslí asi 0,25 jinak by to byl dvousetinovej plíšek...
já používám na desítky struny 0,13 dunlop, mám i 0.18 a 0.25 ale ty jsou na mě moc tvrdý
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jimatore, dotaz... když jsi říkal, že máš malíček volný - to jako že s ním bez prstýnku hraješ, nebo že ho při hře vůbec nepoužíváš?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Malíček by se neměl používat, ne?
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

no... občas se hodí na dobrnknutí něčeho... :) (tedy aspoň při hře prstama)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mě teda v zušce taky učili hrát palec basy a ukazovák, prostřední a prsteník melodie :-) ale chtěl bych začít rozpracovávat svůj chickenpicking (bez prstýnků) a zajímalo by mě, jestli mám brnkat jen prostředník a prsteník, nebo se snažit i tím malíkem :-) respektive jestli to není slepá větev :D
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Jo tak tu tvrdost sem napsal spatne :o) Jinak co se tyce tvrdosti prstynku, obecne bych podle vlastnich zkusenosti (nikde sem to nevycet, jen podle toho jak dlouho na to hraju) zjistil ze je dobry mit na tvrdy stryny tvrdsi, na tenky mekky :-) to je jasny, ale pak bych jeste zhodnotil silu (rozumej svalnatost) prstu. Cili mam na prostredniku, kterej ma vic sily, tvrdsi a na prsteniku mekci ... je to celkem logicky, pac pak se ti zda, ze prsty oba vyviji stejnou silu, navic prstenikem clovek pomerove hraje vic tenci struny .. ale je to jen moje osobni zkusenost a tohle myslim neni tak moc smerodatne a spis to zalezi na tom jak se to kdo nauci.
Ad malicek: Ja ho nepouzivam nikdy a na nic, proto kdyz se s nekym sazim, davam do sazky svuj pravej malicek (pac sici si mysli ze kytarista by do sazky nedal svuj prst :lol: ), nikdy by mi nechybel ... :-) Teda co se tyce hry na nastroje
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

no - v principu je to tak, jak říkáš... ale on ten malíček může občas potvrdit pravidlo, ne..? :) a ve flamenku se myslím používá běžně...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

flamengo hrát nechci, díky za odpovědi :D zkusím cvičit zatím Trsátko+prostředník a prsteník
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já teda brnkám taky palec + ukazovák/prostředník/prsteník, ale myslím si, že pokud zkusíš chicken, nebylo by od věci hrát prostředník/prsteník/malík...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

bylo by to zřejmě praktické, to jo... na druhou stranu než rozhýbu malík, bude to drsný :-(

mimochodem funny historka - Mark Tremonti z creed hraje svoje vybrnkávačky jen palcem a ukazovákem a jak pěkné jsou? :-) dalšími prsty si drží trsátko (viděl jsem ho o tom mluvit v jednom videu)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na Tremontim ted hodně ujíždím (hlavně Creed a i Alter Bridge)... Jen si ted nejsem jistej, jestli jsem to dobře pochopil - když brnká palce a ukazovákem, jak asi drží trsátko? Jinak co jsem viděl pár záběrů ze živáků - moc často jsem ho držet trsátko neviděl, spíš hrál jen prstama...

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

vybrnkávačky hraje palec a ukazovák, trsátko si schovává v ruce, drží ho prostředníčkem a prsteníkem... pak většinou přehmátne na trso na beglajty atd

Tremonti je dost zajímavý a myslím, že i podceňovaný kytarista :-)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

OK, ale fakt jsem ho viděl hrát i více prsty... Jinak je to určitě zajímavý kytarista, ale ani bych neřekl podceňovaný, spíš neznámý, což je škoda pro všechny, co o něm nevědí... :wink:

A konec OT, vraťme se k prstýnkům... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

malík na tremolo, zrovna to piluju
MontyJJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MontyJJ »

hraju skoro výhradně prsty, trsátko prakticky nepoužívám (coby levák s pravoručkou ani nevěřím, že ho kdy pořádně ovládnu). napadla mě nedávno jedna věc - vyrobit si prstýnky na míru. zkoušel jsem různý tvrdosti trsátek, až po mandolínový, a ač obvykle používám obyčejný 0.73, na tohle mně líp vyšly 0.60. nahřeju je nad svíčkou a vytvaruju přesně podle prstu, včetně špičky dle libosti. pak je okolo prstu stáhnu provázkem. je to zatím ve fázi zkoušení, ale nezní to vůbec špatně.. :]
pehve

Příspěvek od pehve »

MontyJJ píše:hraju skoro výhradně prsty, trsátko prakticky nepoužívám (coby levák s pravoručkou ani nevěřím, že ho kdy pořádně ovládnu). napadla mě nedávno jedna věc - vyrobit si prstýnky na míru. zkoušel jsem různý tvrdosti trsátek, až po mandolínový, a ač obvykle používám obyčejný 0.73, na tohle mně líp vyšly 0.60. nahřeju je nad svíčkou a vytvaruju přesně podle prstu, včetně špičky dle libosti. pak je okolo prstu stáhnu provázkem. je to zatím ve fázi zkoušení, ale nezní to vůbec špatně.. :]
tak to mě zajímá jak dlouho si tohle instaluješ, myslim že nasadit si to v pauze mezi skladbama na podiu je dost zajímavý :shock:

jinak ještě k tomu malíku- zkoušel jsem asi týden styl trsátko mezi palcem a ukazovákem a G prostředník, B prsteník , E malík jako rozklad. Někde jsem to viděl na netu, připadne mi to jako dost dobrý a myslim že by se to po čase usadilo. Nakonec jsem zvolil palcovej prstýnek a malík nechávám až na tremolo v klidu. Nevim jestli jsem udělal chybu....to se časem uvidí ale to trsátko v ruce je fakt výhoda, palčákem se dá drnkat pouze down....Možná se k tomu předchozímu ještě vrátím nebo to nadřu prostě obojí, raději malík v sázku dávat nebudu :D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“