Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl mezi kabely?
Máte někdo zkušenosti s kabely Planet Waves a Pro co? Vím, že jsou to obě kvalitní značky, ale rozdíl v ceně je skoro 2x větší. Je 2x větší i kvalita??
Rozhodne to nebude 2x vetsi rozdil, nicmene zejmena mechanicka odolnost muze byt znatelne lepsi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já třeba na ty Tweedy slyšel hodně chválu... Možná je ale asi taky pravda, že kdo koupí kabel za 2x větší cenu, tak nemůže uznat, že to hraje blbě...
Ale věřil bych, že tam rozdíl je...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Tak můžu potvrdit, že kabel je SAKRA důležitý!!! Mám mesa hlavu i bednu, ale s tím starým kabelem (po téhle koupi jsem byl fakt vyšťavený, takže jsem koupil levný kabel - potřeboval jsem ho hodně nutně) to hrálo jako ten nejlacinnější a nejsprostří tranzistorák. Byl jsem z toho úplně v řiti a ani kompletní výměna lamp nepomohla. Poslední záchrana byl tedy kabel! Nevím proč mě to nenapadlo dřív, každopádně teď to hrně jak prase!! Naprostý luxus!!
Co říct na závěr? ....rock on guys!!
Co říct na závěr? ....rock on guys!!
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
A dokonce nejen 2x větší kvalita zvuku ale i 2x větší cenacnnwatcher píše:jj ProCo. Kvalita zvuku určitě nebude 2x větší oproti Planet Waves, ale na druhou stranu si nemůžu stěžovat a pokud vydrží hodně dlouho budu spokojený:)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jak to tak čtu tak jsem si vzpomněl na slova jednoho zvukaře. "Nemám rád lidi co si dotáhnou naprosto super kytaru a apec a celý to zprasí kabelem za pár korun...."
Bez urážky....Chtěl jsem jenom podotknou, že na tel kabel dost lidí zapomíná... což je škoda
Bez urážky....Chtěl jsem jenom podotknou, že na tel kabel dost lidí zapomíná... což je škoda
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak nemusí to hned být ProCo ne??? PW bohatě postačí není liž pravda?aivn86 píše:Jak to tak čtu tak jsem si vzpomněl na slova jednoho zvukaře. "Nemám rád lidi co si dotáhnou naprosto super kytaru a apec a celý to zprasí kabelem za pár korun...."
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče kabelu, moje nejhorší zkušenost je tenhle kabel VOX:
http://kytary.cz/vox-kytarovy-kabel/954 ... :0:Vox:1:0
To už bych řekl, že je lepší ten Stagg. Ten kabel byl mikrofonickej a z naprosto pofiderního materiálu, fuj. Okamžitě jsem ho vrátil.
http://kytary.cz/vox-kytarovy-kabel/954 ... :0:Vox:1:0
To už bych řekl, že je lepší ten Stagg. Ten kabel byl mikrofonickej a z naprosto pofiderního materiálu, fuj. Okamžitě jsem ho vrátil.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay