basa vs. kytara

Precission, Jazz, Modern, ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Wonder píše:
Alcarmo píše:Tak teď si mě hochu dostal. Já jsem téměř ortodoxní metalista. Možná jenom víc ujíždím na speedové vlně než na tomhle, ale to mi nevyvrátí můj názor že metal je ohledně basy brnkání jedné struny, zbytek jsou světlé výjimky. Neříkám že neexistuje metal s dobrou basou, ale je to relativně vzácnost.
Ortodoxni metalista co rika,ze metal je spatnej ? To ty si dostal me...Svetle vyjimky bude asi 90% metalu...To,ze hrajes zabavovky ti nikdo nebere,ale nehazej to vsechno do jednoho pytle...Konec diskuze....
Najdi mi něco kde píšu že metal je špatnej. Jenom řikám že basa má u metalu hlavně rytmickou funkci. Znovu zdůrazňuju že jsou i výjimky a možná taky poslouchám špatnej metal co se basy týče (skutečně ujíždím hlavně na speed/power metalu).
Jinak taková povrchní záležitost: Každý den nosím do školy triko s metalovou skupinou, myslíš, že bych to dělal kdybych si myslel že je to špatná hudba?
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Alcarmo píše:
Alcarmo píše:Tak teď si mě hochu dostal. Já jsem téměř ortodoxní metalista. Možná jenom víc ujíždím na speedové vlně než na tomhle, ale to mi nevyvrátí můj názor že metal je ohledně basy brnkání jedné struny, zbytek jsou světlé výjimky. Neříkám že neexistuje metal s dobrou basou, ale je to relativně vzácnost.

Najdi mi něco kde píšu že metal je špatnej. Jenom řikám že basa má u metalu hlavně rytmickou funkci. Znovu zdůrazňuju že jsou i výjimky a možná taky poslouchám špatnej metal co se basy týče (skutečně ujíždím hlavně na speed/power metalu).
Jinak taková povrchní záležitost: Každý den nosím do školy triko s metalovou skupinou, myslíš, že bych to dělal kdybych si myslel že je to špatná hudba?
Jo myslim,ze u tebe je to dost mozny.Bassa ma u metalu hlavne rytmickou funkci a jakou ji ma v jinejch stylech ? I ve funky se nehrajou zrovna sola...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

chces povedat ze basa nehra sola??? :lol: :lol: :roll:
Thinking ...
Jumy

Příspěvek od Jumy »

Jak si tak procitam tuto diskuzi, tak zacinam litovat ze hraju na basu :D
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

rehlo3 píše:chces povedat ze basa nehra sola??? :lol: :lol: :roll:
Hmmmm precti si predesle diskuze a prispevky a pochopis...Nebo mozna ty ne.
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Wonder píše:
Ano, koukám že to je tady jediný problém, zas se tu objevil někdo koho my prostě kvůli něčemu nechceme pochopit... Achjo... :?
du-lo

Příspěvek od du-lo »

no tak holky, nehadejte se.. At si hraje kazdej co chce a jak chce :wink:
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

du-lo píše:no tak holky, nehadejte se.. At si hraje kazdej co chce a jak chce :wink:
presne tak,ja sa drzim jedneho hesla a to-hraj co sa ti paci,a az potom to zaraduj do nejakych skupin ako metal alebo rock
Thinking ...
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Alcarmo píše:
Wonder píše:
Ano, koukám že to je tady jediný problém, zas se tu objevil někdo koho my prostě kvůli něčemu nechceme pochopit... Achjo... :?
To byla reakce na jakou otazku ? A jak my ? Co tu jeste kdo nechape?

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nemá cenu hrát punkově - na jednym basovým pražcu a nem ácen use furt předvádět jakýmasi zběsilejma sólama. Vymyslete do písničky nějakou basu která se tam hodí, když se tam hodí nějakej pomalej pochodp rosím, když slapová vypalovačka, prosím...ale nemá cen udo každé písničky tlačit rychlost a zběsilsot...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:Nemá cenu hrát punkově - na jednym basovým pražcu a nem ácen use furt předvádět jakýmasi zběsilejma sólama. Vymyslete do písničky nějakou basu která se tam hodí, když se tam hodí nějakej pomalej pochodp rosím, když slapová vypalovačka, prosím...ale nemá cen udo každé písničky tlačit rychlost a zběsilsot...
Máš pravdu, ale to s tím hraním na jednom pražci - podle mě to má občas kouzlo. Vem si třeba U2, ti mají v půlce písniček tu basu jenom v osminkách na základním tónu, ale plní to ten účel, dokresluje to tu skladbu. Takže hru na jednom pražci nezavrhovat :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nesst píše:
KIWI píše:Nemá cenu hrát punkově - na jednym basovým pražcu a nem ácen use furt předvádět jakýmasi zběsilejma sólama. Vymyslete do písničky nějakou basu která se tam hodí, když se tam hodí nějakej pomalej pochodp rosím, když slapová vypalovačka, prosím...ale nemá cen udo každé písničky tlačit rychlost a zběsilsot...
Máš pravdu, ale to s tím hraním na jednom pražci - podle mě to má občas kouzlo. Vem si třeba U2, ti mají v půlce písniček tu basu jenom v osminkách na základním tónu, ale plní to ten účel, dokresluje to tu skladbu. Takže hru na jednom pražci nezavrhovat :wink:
Ano to je to co jsem psal - když se to tam hodí, já ale myslel furt a v každé písničce, prostě fakt typickej punk..jinak když se to tam hodí proč ne...
Viz třeba Parallel Universe od RedHotů :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Nesst píše:
Dokresluje asi bude to nejhlavnejsi slovo...I kytara tam jen dokresluje,protoze je to proste hlavne o zpevu...

DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Basa tvrdí muziku, Já jsem teda radši, když mi basák udělá dunivej spodek, na tý jedný struně, jednom pražci. S kytarou to udělá pěknej kontrast, a bicí tomu daj rychlost a rytmus.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Já to teda dělám tak, že většinou tvrdim akord šestnáctkama a mezi jednotlivejma akordama dávám 2-4 tónový přechody. Pak v refrénu tam dávám nějakou linku z rozloženejch akordů a pentatonik. Vim, že to neni nic světobornýho, ale svůj účel to splní. Do rocku myslim, úplně ideální. Sám bych sice chtěl po sobě víc, ale jelikož nemam moc času na cvičení, tak na víc zatim nemam...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Pepe píše:Já to teda dělám tak, že většinou tvrdim akord šestnáctkama a mezi jednotlivejma akordama dávám 2-4 tónový přechody. Pak v refrénu tam dávám nějakou linku z rozloženejch akordů a pentatonik. Vim, že to neni nic světobornýho, ale svůj účel to splní. Do rocku myslim, úplně ideální. Sám bych sice chtěl po sobě víc, ale jelikož nemam moc času na cvičení, tak na víc zatim nemam...
To je tak nejak klasicke :)
Hele ja treba v nasi kapele taky toho moc nevymyslim...Riffy jsou rychle - thrashove...Nemame tam skoro delsi notu nez osminku,takze na nejaky prechody muzu zapomenout.Jediny,kdy se muzu vysmejknout z kytary je,kdyz hraje jenom nulky trosku pomalejs asi osminky,takze tam mam cas asi tak na 6 az 12 tonu a tim koncim...Proste musis se dostat do ty muziky,kterou hrajes...Kdyz hraju balladu taky tam davam vetsi mazce (rozumej improvizace) nez kdyz jsme obvykle v tempu 220...

COWBOY
Kontaktovat uživatele:

Metal?

Příspěvek od COWBOY »

Wonder píše:
Ortodoxni metalista co rika,ze metal je spatnej ? To ty si dostal me...Svetle vyjimky bude asi 90% metalu...To,ze hrajes zabavovky ti nikdo nebere,ale nehazej to vsechno do jednoho pytle...

BTW tady mas neco speedovyho je to upravenej televizni klip normalne ma ta pisnicka 13 minut a je to lepsi...Ale i takhle si poslechni jednu strunu... http://www.youtube.com/watch?v=yOAl0enE7kI a koukni se na taby a nebud udivinej...

Finito...
Cože? Ty jo... Vyzdvihovat metal? A ještě takovej? Kde to má něco společnýho s muzikou??? Řve tam nějaká holohlavá příšera a z nástrojů nejde poznat ani jakej to je nástroj, natož co hraje. A takhle hodit do hnoje starý Halloween by pravej metalista (a to já nejsem) nikdy neudělal. Protože to jsou chlapi neuvěřitelně nadčasoví, skoro položily základy metalu. A rozhodně se to líp poslouchalo.......
Cadillac
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal?

Příspěvek od Wonder »

COWBOY píše: Cože? Ty jo... Vyzdvihovat metal? A ještě takovej? Kde to má něco společnýho s muzikou??? Řve tam nějaká holohlavá příšera a z nástrojů nejde poznat ani jakej to je nástroj, natož co hraje. A takhle hodit do hnoje starý Halloween by pravej metalista (a to já nejsem) nikdy neudělal. Protože to jsou chlapi neuvěřitelně nadčasoví, skoro položily základy metalu. A rozhodně se to líp poslouchalo.......
Poznat na jakej nastroj co hraje je trosku zaklad ne? :) A kazdej styl ma neco do sebe...Hlavne vetsinou co ty popisujes holohlava atd... jsou nejaky deathy nebo gory...A to bysme vetsinou nezahrali ani omylem...Ono je vsechny se vsim...
BTW Doufam,ze si pochopil,ze jsem ty Helloweeny tam dal jako ukazku majstrstyku (jen pro upresneni,jinak nic:))

garde

Příspěvek od garde »

..........je veľa, veľa skupín, kde basa tvorí hudbu.......... a je aj rôznych štýlov............stačí si vypočuť Rancid alebo Spanking the Monkey, Stone Temple Pilots............Karpatské Chrbáty Chiki liki tu-a kde sa hrajú brutálne prepletačky a vôbec to nie je prehnané..........

http://www.myspace.com/stmpunk .......... www.chrbaty.sk
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
rianonn

Příspěvek od rianonn »

A nebo třeba Primus
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“