Relic look na strata
Re: Relic look na strata
Žlutá barva ve spreji na plast. Hodíš do nějakého kalíšku a rozetřeš houbičkou. Já jsem to s tím dost přehnal, a až teď to vidím.
Taková pěkná kytara to byla.tadeasp píše:Ještě dodám stav před
Mám rád relic ale "přírodní" např : elektricke-kytary/jake-se-vam-libi-kyta ... es#p347685 , elektricke-kytary/jake-se-vam-libi-kyta ... es#p347692
Ale hrát to bude stejně tak je to jedno a když se ti to líbí.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
caues,ty kokso toto je husty thread,takto dojebat pekne gitarky sak mas net tak co sa nepozres na nejake foto video jak se to dela?robit relic to neni na 5-minut a hlavne ne delat a pak premejslet,je to uplne naopak,mne sa to nelibi vubec je videt ze to bolo niekde otrieskane za 5-minut ziadna robota neni za tym a tie skrabance su uplne mimo sak veci sa prirodzene opotrebuvaju a to je relic,kua a robit relic z gitar za par supov je uz uplne mimo.niekto tu pisal o farbe- na mojom strate ked s nim tuknem sa ta farba-lak tak odlupne taka supinka-to co ma ryba na sebe,neviem jak se to rekne cesky a na inych nastrojoch sa ta farba tak pretlaci do takeho dulku aj s farbou.sry za kritikuspeed8 píše:Tak už mám hotové tělo.
Je to normálně potahané po garáži, šmirglem dodělávky a přejeté krémem na boty.
Zítra udělám lepší fotky.
A ještě........ Má cenu dělat prohlubně do hmatníku? Španělka mé matky má prohlubně od prstů a vypadá to docela dobře jen nevím, jak by se mi na to hrálo, nebo stačí udělat jen šmirglem lehce náznaky?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Za větu "hlavne ne delat a pak premejslet,je to uplne naopak" ti udílím plusovou karmumirostrat píše:caues,ty kokso toto je husty thread,takto dojebat pekne gitarky sak mas net tak co sa nepozres na nejake foto video jak se to dela?robit relic to neni na 5-minut a hlavne ne delat a pak premejslet,je to uplne naopak,mne sa to nelibi vubec je videt ze to bolo niekde otrieskane za 5-minut ziadna robota neni za tym a tie skrabance su uplne mimo sak veci sa prirodzene opotrebuvaju a to je relic,kua a robit relic z gitar za par supov je uz uplne mimo.niekto tu pisal o farbe- na mojom strate ked s nim tuknem sa ta farba-lak tak odlupne taka supinka-to co ma ryba na sebe,neviem jak se to rekne cesky a na inych nastrojoch sa ta farba tak pretlaci do takeho dulku aj s farbou.sry za kritikuspeed8 píše:Tak už mám hotové tělo.
A ještě........ Má cenu dělat prohlubně do hmatníku? Španělka mé matky má prohlubně od prstů a vypadá to docela dobře jen nevím, jak by se mi na to hrálo, nebo stačí udělat jen šmirglem lehce náznaky?
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
no dik za tu karmu
a tie relicy su podla mna tiez taky modny vystrelok akoze koli predajnosti a myslim si ze origo povodny stav cohokolvek aj aut,aparatou,nabytku ma vacsiu cenu ked to je neposkodene a dokazatelne z toho roku a hlavne povodny stav bez uprav no ale ked relic aj s poskodenim tak ked to neviem tak si to dam urobit niekomu,kkua ta doba dneska je usmevna stare veci sa vynovuju a nove sa zostaruju 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
...toto nie je relic, toto je dojebaná gitaraspeed8 píše:Tak už mám hotové tělo.
Určitě si někdy relic strata taky udělam...a proč? Protože se mi to líbí. (Přestože se ke svejm věcem chovam tak, že moje kytara by přirozeně nezrelicovatěla ani po 200letech:) )
Podobne, mám 20ročného strata a márne by na ňom niekto hľadal relic. Jediné, že mi zožltli snímače a knoby na poťákoch. A ešte trošku zhrdzaveli imbusy na tremole....mám vrodené, že si na svoje veci dávam pozor a tým pádom sa prirodzený relic nekoná
Podobne, mám 20ročného strata a márne by na ňom niekto hľadal relic. Jediné, že mi zožltli snímače a knoby na poťákoch. A ešte trošku zhrdzaveli imbusy na tremole....mám vrodené, že si na svoje veci dávam pozor a tým pádom sa prirodzený relic nekoná
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
kua tak u mna maju veci popici vsetko jak po tretej svetovej ale ten strat sa nejak drzi.akurat chcem zalozit temu ze co komu v poslednej dobe odislo-pokazilo sa-
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Heleď taky mám už delší dobu v plánu lehce zrelicovat svýho Fokuse, jenže... Jak vidím, tak asi bude nejsnazší metoda vážně sundat lak a dát tam hodně tenkou vrstvu jiného laku, aby se to přírodně snadněji sedřelo a poté to přetřít něčím aby se to tolik nedomrvovalo dál...woro90-1 píše:Na tom Tensonu je příšerně tlustý lak, který je naposto nezničitelný - moc realistické to nebude. Pokud by ses do toho chtěl vrhnout naplno, sundej lak až na dřevo, stříkni novou barvu, v tenké vrstvě, na to relativně tenký vrchní lak, nech týden proschnout a vylešti. Pak to můžeš škrábat.
Jenže, já jakožto technický némoc ználek bych měl pár dotazů - jak sundat lak? Ale nějak smysluplně? Možná vtipný dotaz, ale nějak si nedovedu představit že bych šmirgloval deset hodin kytaru dokud bych nesundal lak...
Pak to nastříkat - ale čím konkrétně? Pickguard je to nejmenší, to dám na pár dní na přímé slunce a měl by zapracovat trošku.
Akorát si nejsem jistý tím krémem na boty, tím když budu matlat tělo, tak akorát z toho pozdější týdny budu zaprasený já, ne?
1) lak se opravdu musí sundat ručně šmirglem, nebo jestli se k tomu dostaneš, tak na velkým brusným kotouči a nebo zkus vibrační brusku a menší místa opět šmirglem...jakub.kubaaa píše:Heleď taky mám už delší dobu v plánu lehce zrelicovat svýho Fokuse, jenže... Jak vidím, tak asi bude nejsnazší metoda vážně sundat lak a dát tam hodně tenkou vrstvu jiného laku, aby se to přírodně snadněji sedřelo a poté to přetřít něčím aby se to tolik nedomrvovalo dál...woro90-1 píše:Na tom Tensonu je příšerně tlustý lak, který je naposto nezničitelný - moc realistické to nebude. Pokud by ses do toho chtěl vrhnout naplno, sundej lak až na dřevo, stříkni novou barvu, v tenké vrstvě, na to relativně tenký vrchní lak, nech týden proschnout a vylešti. Pak to můžeš škrábat.
Jenže, já jakožto technický némoc ználek bych měl pár dotazů - jak sundat lak? Ale nějak smysluplně? Možná vtipný dotaz, ale nějak si nedovedu představit že bych šmirgloval deset hodin kytaru dokud bych nesundal lak...
Pak to nastříkat - ale čím konkrétně? Pickguard je to nejmenší, to dám na pár dní na přímé slunce a měl by zapracovat trošku.
Akorát si nejsem jistý tím krémem na boty, tím když budu matlat tělo, tak akorát z toho pozdější týdny budu zaprasený já, ne?
2) Lak, já jsem použil na kytaru PU, ale ten je dost odolnej, takže to nebude ono... možná nitro nebo akryl (spíš tvrdší laky, mají tendenci praskat.) Taky bych se zkusil vyhnout lakům, co obsahují různý UV pohlcovadla atp... Ještě jde o tom, budeš tu kytaru barvit nebo chceš mít vidět dřevo?
Když by si jí barvil, tak stačí použít nějakou barvu v spreji, ale nelakuj to. Ten lak by zabránil tomu, aby se ti to lehce obouchalo
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No ideálně nabarvit a místama omlátit až na dřevo. A po tom omlácení a zešmirglování přelakovat nějakým průhledným lakem? Nebude to vypadat divně?
ALe vážně představa šmirglování celé kytary, vždyť to zní skoro nemožně
ALe vážně představa šmirglování celé kytary, vždyť to zní skoro nemožně
-
woro90-1
Já jsem Žlutou (tehdy ještě černou) vzal opatrně pásovou bruskou (čím blíž ke dřevu, tím jemnější brusivo, lehčí ruka a větší opatrnost, aby to bylo rovné) a když jsem se dostal na dřevo, vzal jsem to špalíkem ručně. A že tam toho hnusu bylo. Možná by byla použitelná jiná cesta - jen ten lak zeslabit. Pořádně to obrousit, ale neprobrousit se až na barvu. Pak vybrousit do hladka a vyleštit, ale ne úplně, aby to vytvořilo dojem zašlého nitrolaku s miliardou vlasových škrábanců od nehtů a jiných předmětů, které nevytvoří vyloženě škrábanec, ale takové to zmatnění, které jde snadno vyleštit. Pak teprve otřískat a odřít.
Krém na boty musíš pak pořádně utřít, aby nešpinil - pokud je povrch aspoň trochu zvětralý, vždycky tam trocha zůstane zažraná. Možná bych ho použil jen na pickguard, protože na slunci ti sice zvětrá povrch, ale neušpiní se, zůstane to celkem bílé.
Jakou barvu ten Fokus má?
Krém na boty musíš pak pořádně utřít, aby nešpinil - pokud je povrch aspoň trochu zvětralý, vždycky tam trocha zůstane zažraná. Možná bych ho použil jen na pickguard, protože na slunci ti sice zvětrá povrch, ale neušpiní se, zůstane to celkem bílé.
Jakou barvu ten Fokus má?
Pokud umíš nabrousit cidlinu, pak to můžeš praktikovat pomocí ní 
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Je to asi tak půl kila černé barvy ...woro90-1 píše:Jakou barvu ten Fokus má?
-
woro90-1
Tak na černé by mělo v pohodě jít i pouhé ztenčení laku, tam nepotřebuješ simulovat žloutnutí, protože stejně není moc vidět.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Takže ztenčit a omlátit? Ale jak poznám že jsem ho ztenčil dostatečně? Vždyť když to ošmirgluju tak to bude celé poškrábané a hrubé ne?
tak, stejně chceš dělat relic, tak to opatrně šmirgluj tam, kde by se kytara stejně po čase odřela až na dřevo (zjistíš, jak tlustá vrstva toho laku je) a pak to vem šmirglem tak nějak celý a potom vem ten nejhladší šmirgl co budeš mít po ruce a párkrát to lehce přejeď.jakub.kubaaa píše:Takže ztenčit a omlátit? Ale jak poznám že jsem ho ztenčil dostatečně? Vždyť když to ošmirgluju tak to bude celé poškrábané a hrubé ne?
-
woro90-1
Pikusi, teď řešíme, jak ten lak ztenčit na takovou tloušťku, aby vypadal jako pár desítek starý poctivý nitrolak. Protože ho chce na několika místech odštípnout až na dřevo a nesmí tam být vidět, že to má dva milimetry.
já jsem to tak myslel... spíš jsem se blbě vyjádřil...woro90-1 píše:Pikusi, teď řešíme, jak ten lak ztenčit na takovou tloušťku, aby vypadal jako pár desítek starý poctivý nitrolak. Protože ho chce na několika místech odštípnout až na dřevo a nesmí tam být vidět, že to má dva milimetry.
když ho bude chtí takhle ošmirglovat, tak by měl vědět, jak ta vrstva je tlustá, což se blbě zjistí a pak, když to bude vědět, tak nějak přiměřeně veme celou kytaru, aby mu tam zůstala jen tenká vrstva toho laku... ale, raději už mlčím