Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od Michnov »

Však u toho blitíčka se zas kdovíjak hulákat nemusí...řek bych, že dost lidí to dává na hlasitost mluvenýho slova...
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No co se týká blitíčka tak co mám zkušenosti a je fuk či ženská nebo chlap, tak to zas až tak potichu není/ nebylo. Ono je to něco jiného ve zkušebně či ve studiu nebo doma. Pokaždé ten pocit bude určitě jiný. Ale určitě se shodnem na tom, že jdei i o techniku, aby si zpěvák nezrušil hlasivky.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Včera jsem se zrovna díval na nějaký starý video Belphegor ze studia a některý pasáže mi přišly fakt potichu. Neříkám, že u toho nikdo neřve. Ale potišejc to jde. Asi je to, jak všechno, podle vkusu a dispozic každého soudruha...
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

tak jsem narazil na vstčko jmenem little alterboy od soundtoys a kupodivu ten hlas je teď docela přijatelnej oproti tý verzi předtím, kde to skřehotalo... no kdyžtak jsem to videjko původní předělal s tímhle novým zvukem... berte v potaz, že originálně tam je lálování hlubokym hlasem :D alterboy je normálně v insertu a za ním jsem nacpal autotune, protože to bylo občas nějak mimo... každopádně to vstčko je fajne k tomu jak natunit "ženský" hlas z "mužskýho" hlasu...

https://youtu.be/4MGD99C5PwI
José

Příspěvek od José »

Já ti nevím, v 0:46 je to takové zašmoulené..
Každopádně z celkovýho pohledu mi přijdou ty kytary zapadlý - vůči tomu synthu a sboru
Tewerko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tewerko »

Zdravim ta. ked budem zvuk hodnotit len s pohladu modernosti, cistoty, objemu atd... tak to je celkom v pohode v tomto style. ovela dolezitejsie je hodnotit celkovu nahravku. nevieme aky zamer bol konkretne touto nahravkou. je to len ukazka kvoli zvuku? ma nahravka aj svoj pribeh, posolstvo? Toto je vzdy najdolezitejsie v hudbe, pretoze konkretne zvuky nastrojov by sa mali vyberat a hladat podla posolstva skladieb. Rozmyslat, ktory zvuk, melodia, harmonia, rytmus, vyber nastrojov je vhodny pre co najlepsie vyjadrenie posolstva skladby. zvuk je len jeden s faktorou ktory ovplyvnuje kvalitu nahravky. treba mat jasno co chcem hudbou povedat. od toho to vsetko zacina.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

jo není to perfektní no... občas ten efekt zmoduluje hlas do kdovíčeho...

jinak boj s hlasitostma různejch instrumentů je pro mě asi nekonečnej :D všude mi to zní jinak... mám několikery sluchátka, dva pary studiovejch monitoru a jeden stereo hifi poslech v obyvaku a stejně se koukám furt motám různě s těma hlasitostma... :D asi vezmu nějakou referencni skladbu a udelam to podle toho... jinak už nevím... :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Na tohle to prostě chce (a praxe to pořád prostě ukazuje):

- akusticky dobrou místnost (co nejvyrovnanější)
- dobré poslechové monitory (minimálně 6,5" - 8")
- mít tohle perfektně naposlouchané
- samozřejmě nějakou tu praxi ;-)

Pak obvykle stačí poslech jinde (hi-fi doma apod.), což ale zhusta bude "jen pro formu" (=nebudu to přemíchávat, protože to je OK), no a hotovo :-)

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 8.03.2022 18:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

pánové začíná se mi to trochu komplikovat :D

https://youtu.be/TjrIes4h6mw
torst

Příspěvek od torst »

Hidden: Poslech jsem si oba clipy a pode mnou je ta kytara vůči syťákům pořád málo. A také jsem měl o djentu o něco vyšší mínění, než přiznávky na jedné, dvou strunách.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: sorry no... jsem prostě djentovej lenoch :D

nicméně... ty kytary jak jsou "nudný" tak bych je možná radši ani nepřidával :D
holt... od jistý doby už hraju prostě pomalejc... a sorry všem jestli tím dělám blbou reklamu djentu...
ale jsem toho názoru, že hudba je o tom jestli se líbí a ne o tom jestli se hraje přes všechny struny vzhůru nohama... ale dle gusta no... nic proti :)

každopádně... už se v tom zvuku hrabu skoro tejden a vlastně už jsem popravdě trochu zblblej... asi to nechám teď na chvíli ležet... každopádně díky za odezvu lidičky...
torst

Příspěvek od torst »

Hraju na dvou strunách a proto jsem si pořídil sedmistrunku. Jasně, tvoř jak chceš. Ale kde je nějaká originalita? Hraješ dobře a přesně, technika no comment, ale něco bych s tim zkusil vymyslet.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: tomuhle asi nikdy neporozumím... však si každej může pořídit co chce přece... do dneška nerozumím těmhle připomínkám... každopádně v djentu jde zpravidla o to dostat se co nejhloubějc s laděním... můžeš bežně vidět 9 strunaře co hrajou furt jen na devátou strunu... není to nic novýho... co se týče originality to už je řeč o něčem jiným... ale to samý platí pro 6-ti strunku... originalita není o kytaře přeci... ale proč se vlastně dohadujem :D

pro mě je hlavně důležitý, že se při hraní či skládání dostanu do svýho stavu, kdy se cejtim prostě dobře... a pak už je přeci jedno jak kdo hraje, nebo ne? (pokud to vyloženě netrhá uši samozřejmě...)

každopádně díky, snažím se hrát přesně... nicméně... bohužel jsem měl v životě incident, který mě trochu obral o možnost se správně soustředit... sice to nevypadá, ale docela se potim i při tom pomalym hraní :D nicméně věřim, že správným cvičením se zase dostanu do formy a budu zase lítat po hmatníku jako před lety... ale chce to čas... tím se nechci nějak vymlouvat... nebo tak něco :D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Nejen v djentu...baví Tě hloubky, tak šudlíš tlustý struny...originalita neoriginalita, bygbýt nebygbýt, torst netorst. Ser na to :).
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

dobrá, tak jsem se na to vysral a složil jsem skladbu, kde je úplný minimum zkreslených kytar, protože já bych tam nejradši prostě drtil prostě jen spodky... tak jsem aspoň trochu zaexperimentoval a složil něco co normálně není tak úplně můj šálek čaje... :)

https://youtu.be/WKmrxhlTUzI

:D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Ser na torsta a bygbýt kritiky a hrej, co Tě baví ;)
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

je to fajn, jak ten djent tak tohle! a hlavne to bavi tebe a.. no jak pise Michnov :))))
kazdopadne kdyz uz delas takovehle "elektro", tak bych se vubec nebal poradne si pohrat se stereem, at to je trochu siroke, par syntaku na kazde strane - muze to pak pomoct i pri tvoreni dynamiky. ja mam ted dost kreativni krizi, ale nedavno jsem si prave na tu srandu se stereem spichnul tohle https://soundcloud.com/bazdesh_3/disco
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

michnov: na druhou stranu bez torsta a jeho kritiky by nikdy nevzniknul "Hopeful Escape", poněvadž bych z hecu pak nevymyslel něco takovýho lol... :D takže torste...

torst: díky :D

bazdesh: beru na vědomí... zkusím si pohrát s příštím projektem... díky za tip :)
torst

Příspěvek od torst »

Hidden: Na popichování, na to je torst kádr. Takže se rádo stalo. Takže diskoška bez kytar, resp. jen na konci. Mě se líbí, že používáš FL. Blbnul jsem s tím kdysi, ale je to spíš na ty synthy, že. Mě se tam nepodařilo rozchodit Audio record. Ale to je fuk. Samozřejmě nahrávej si co chceš jak chceš. Jsem stárnoucí bigbeaťák a mám raději živější formy, než je tato. Jak říká P. Janda - dnešní muzika je převážně editace, nepoznáš, co muzikant opravdu umí. Takže svým způsobem se mi to líbí, zní to profi, ale punk je punk. Nejvíc mi to připomíná doprovod počítač. her, který jsem trochu mastil asi před 10 lety.
bazdech: taky synťák, ale líbí se mi o něco víc. Jsou tam harmonie, je to muzikálnější, pěkný zvuky a postupy.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

nicméně pohrávám si tu s jedním konceptem...

EDIT:

sorry špatnej link...
tenhle by měl fungovat: https://soundcloud.com/hiddenplate/nove ... ve-concept

EDIT2: kdyby náhodou nešel ten link... tak jsem to nahodil sem... https://www.youtube.com/watch?v=QlmJEYIx8vM
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“