Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

jirkatol

Re: Pedalboardy

Příspěvek od jirkatol »

Pěkně poskládané,dokonale využitý prostor :wink:
MIran

Příspěvek od MIran »

Hendrek píše:Další verze mého PB, tuším devátá a nebudu už říkat, že poslední :D (ale momentálně mě nenapadá, co bych mohl ještě vylepšit, aniž bych opustil ideu minimalistického PB s velkými možnostmi).
_pedalboard_V9.png
_pedalboard_V9_AS_BUILT.jpg
:-))

Nejlepší vtip pro manželky elektrických kytaristů: „Konečně mám vyřešený zvuk!“.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Akorát manželka se tomu moc nesměje :). Ale obhájil jsem si to, prodal jsem nějaké bebechy a další ještě prodám, neboť např. cabinet simulator již nepotřebuji.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše: ale momentálně mě nenapadá, co bych mohl ještě vylepšit...
Ja bych jednu vec mel ;)
Akorat kdyz sem ji jinde radil posledne, tak sem byl osočen z urážení 8)
Teď totiž zbývá už jenom to nejmenší a nejméně důležité..... začat hrát ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Re: IR setup

Příspěvek od wikxzen »

cherreda píše: PS: Mimochodem - na tenhle bordel nepotřebuju ani jeden napaječ s izolovanými výstupy. :wink: Ty adaptéry jsou samozřejmě fajn a estetické, ale dneska se z neizolovaného napájení dělá přehnaný strašák a obzvlášť u jednodušších sestav je to často zbytečné plýtvání penězi. Zapojím nanečisto, pořádně otestuju a izolovaný zdroj bych kupoval až když nastane problém. Když problém není, radši si koupím nějakou krabku, že. :wink:
Samozřejmě, máš pravdu. A můžu to i podepsat. Ale co já mám dělat s třemi pravidelně odpálenými primitivními adaptéry za sezonu, a zrovna po vypršení záruky? Nic, vyhodit a kupovat nové a jen se klepat, že to znovu shoří. To není nic pro mě. :)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

MIran píše:
Hendrek píše:Další verze mého PB, tuším devátá a nebudu už říkat, že poslední :D (ale momentálně mě nenapadá, co bych mohl ještě vylepšit, aniž bych opustil ideu minimalistického PB s velkými možnostmi).
_pedalboard_V9.png
_pedalboard_V9_AS_BUILT.jpg
:-))

Nejlepší vtip pro manželky elektrických kytaristů: „Konečně mám vyřešený zvuk!“.
nebo...už nic nebudu měnit, tenhle zvuk je super, efekty nejlepší, v podstatě svatý grál, fakt!...(stav zhruba na měsíc)
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 1.03.2016 10:36, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hyenik, však hraju, zatím poctivě každý týden na zkoušce. Dočkej času, až bude čím, určitě se tu nezapomenu pochlubit :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Po takovych pripravach to minimalne zbori internet ;)
Ne vazne, tesim se a ted to mam do Ostravy pul hoďky, takže jsem daleko operativnější než dřív.

Jak vidím ten Redbox co se u tebe dlouho neohřál (ještě že byl tak levný ;), jak to teda teď máš? používáš speaker sim z AMT?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
MIran

Příspěvek od MIran »

Hendrek píše:Hyenik, však hraju, zatím poctivě každý týden na zkoušce. Dočkej času, až bude čím, určitě se tu nezapomenu pochlubit :).
Já myslím, že to Hyenik nemyslel vážně .... :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, speaker z AMT je naprosto dostačující mým potřebám, nehraju higain, tudíž nějaký ten OD a občas Muffa pro lead sound to zvládne dobře.
AMT F1 má dokonce sama o sobě tak krásný cinkavý zvuk i při rovném EQ, že jsem neměl potřebu zapnout Fender EQ pro vytažení výšek a stáhnutí basů, jak jsem zvyklý a jak to nejlépe sedí do našeho zvukového mixu.
Jinak, vše je zapojeno jednoduše do série, uvažoval jsem o zapojení modulací do FX smyčky AMT, ale zjistil jsem, že by to byl akorát kabel navíc, složitější zapojení a zvukově žádný rozdíl.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Hendreku, ty "bryndáčky" pod knoby máš udělané z papíru, nebo z nějaké reflexní folie?
(Předpokládám, že tam jsou hlavně kvůli lepší viditelnosti...)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je to tvrdý papír. Bryndáčky, heh dobré pojmenování :).
Hlavně bych si na ně chtěl zaznačit tužkou jedno dvě oblíbené nastavení efektů, abych nemusel v případě, že si omylem rozhodím nastavení, pátrat v paměti. Jiné metody nedestruktivního značení (nálepky apod.) mi přišly moc jednoduché :wink: .
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Vypadá to pěkně, jen bych neměl nervy sundavat všechny ty knoby - některé drží na místě jak helvétská víra.
Když už máš většinu v barvách TC, stálo by možná za to udělat si pro tyhle krabičky nějaký originální "stomplock" a lá Digitech :D
Obrázek
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky jsem o něčem takovém uvažoval, ale na to nemám patřičné řemeslné vybavení (ať už materiální nebo mentální). Jinými slovy zatím nevím, jak bych to udělal jednoduše, funkčně a pěkně (a levně).
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tak na to by možná stačil kousek dřevotřísky, vrták s tím správným průměrem a možná ještě trochu materiálu na pogumování kvůli přilnavosti k pedálu - zkusím pouvažovat, když tak si na to založím firmu podobně jako ty na svoje proslulé kabely :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:wink: Jestli je si čovek zvukem fakt definitivně jistej, stačí to přefouknout montážní pěnou! Rychlé, snadné, levné. Poty se nehnou a navíc budou nárazuvzdorné. :)

wikxzen píše:
cherreda píše: PS: Mimochodem - na tenhle bordel nepotřebuju ani jeden napaječ s izolovanými výstupy. :wink: Ty adaptéry jsou samozřejmě fajn a estetické, ale dneska se z neizolovaného napájení dělá přehnaný strašák a obzvlášť u jednodušších sestav je to často zbytečné plýtvání penězi. Zapojím nanečisto, pořádně otestuju a izolovaný zdroj bych kupoval až když nastane problém. Když problém není, radši si koupím nějakou krabku, že. :wink:
Samozřejmě, máš pravdu. A můžu to i podepsat. Ale co já mám dělat s třemi pravidelně odpálenými primitivními adaptéry za sezonu, a zrovna po vypršení záruky? Nic, vyhodit a kupovat nové a jen se klepat, že to znovu shoří. To není nic pro mě. :)
:) Chacha, tak jsem to nemyslel, jen to tak vyšlo za to tvoje momentální řešení a zrovna u Tebe nepochybuju o tom, že víš proč chceš velekrmidlo za 10 litrů. Ale občas se stane, že sem vleze někdo nezkušený řešit napájení pár krabek a hned se mu dostane pěti odpovědí, že strašlivě nutně MUSÍ koupit izolovaný zdroj, protože bláblá... a přitom to často není nutné. Pro spoustu lidí jsou to vyhozené prachy, které se dají utratit třeba za trávu nebo extošku, prostě něco opravdového z těch peněz mít, žejo... 8)

Prosímtě, ale nedá mi to - co s těmi adaptéry šmankote vyvádíš? :) Ptám se, páč mi v životě adaptér neodešel, jen jeden takový ten univerzální sajrajt a to bylo spíš štěstí. :)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pokud jde o izolovane adaptery: Maji sve vyhody, jiste. Ale pro hobiky jako ja stacily uplne dva obyc petikrabkove se spolecnou zemi. Jednim jsem zivil krabky pred vstupem a druhym ty ve smycce. Je fakt ze jeden adapter se spolecnou zemi zaroven pro efekty pred vstupem i ve smycce bych asi nepouzil kvuli tomu, co by se mohlo naindukovat ve vznikle zemnici smycce.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

cherreda: nedělám s nimi prakticky nic kromě stálého zapojení do sítě během hraní. A jsou to právě ty univerzály s krokovým nastavením V od 1,5 do 12. Po deseti minutách to hřeje jako ranní káva z automatu. Jakýsi "ben electronic" s pozlacenými nálepkami "Q.C. PASSED". Krátce před odchodem to zasmrádne a je konec. Měl jsem jich všeho všudy deset pohromadě, zbyly už jen dva. Kupoval jsem je docela dávno hromadně od GESu (nebo GM?). A těm ostatním "jednohubkám" od Warwicka co se vlezou do náprsní kapsy už tak moc nevěřím. A jsou fest šumné. 8)
n.i.t.r.a.m

Příspěvek od n.i.t.r.a.m »

Tak přidávám můj první pedalboard. Ještě mezi Fuzz a Octaver příjde EHX LPB1, ale bohužel mi došly vhodné kabely. Nikdy bych neřekl, že naskládat takhle pár efektů do boardu bude taková fuška :)

Obrázek
Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
Kilgore

Příspěvek od Kilgore »

Aktuální verze naládovaná do kufru Stagg UPC-688. Bylo to trochu LEGO, dostat tam všechno.
Pedalboard.jpg
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“