JJ, to neni thiele, to je obycejna 1x12rain píše:No a ta thiele asi nebyla thiele
Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů
Pravidla fóra
Re: Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
To by zase zajímalo mne, nemohl by ses prosím více rozepsat?rain píše: No a jelikož jsem tento týden ve Slavexu absolvolal taky srovnávání, tentokrát zesilovačů (zejména mě/nás zajímal Orange Rockerverb a HughesKettner Statesman) na různé přítomné boxy...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
O čem? O bednách či o zesilovačích?miro píše:To by zase zajímalo mne, nemohl by ses prosím více rozepsat?rain píše: No a jelikož jsem tento týden ve Slavexu absolvolal taky srovnávání, tentokrát zesilovačů (zejména mě/nás zajímal Orange Rockerverb a HughesKettner Statesman) na různé přítomné boxy...
Orange Rockerverb (Mk1) 50W, v konci 4x 6V6 - zesilovač s dobrým moderním zkresleným zvukem, průměrným čistým(má korekce jenom na basy a výšky), mizerným reverbem a záklaní výbavou (přepínání footsw. clean/drive, zap. reverbu). Zkreslený zvuk je dobrý, jde to pěkně "za rukou" hraje se na to snadno, ve zvuku je cosi - jak říká kamarád - "prasečího", co proleze bez problémů zbytkem kapely aniž by se musela nějak moc zvyšovat hlasitost. Gainu je habakuuuk, i při poměrně velkém zkreslení je zvuk stále čitelný. Jde na tom nakroutit i celkem solidní crunch, zkoušeli jme i brzdu od HOTa - na crunch s výrazně lepším výsledkem (začínám o tom bazmeku vážně uvažovat). Cena za nový je mimo (moji) realitu, víc jak cca 25K bych za to určitě nedal, oranžová letí, no...
HUGHES&KETTNER Statesman DUAL EL34 (50W) - vypadá jak vintage zesilovač a hraje tak. Pro mě láska na první brnknutí... Uplně jiný svět než Orange. Čistý zvuk nádherný, pevný a sytý - nehraje jak Marshall, což by se podle EL34 v konci mohlo nabízet... Ač nejsem clean lover tak mě fakt bavilo na tento čistý zvuk hrát. Zkreslení je opravdu vintage, ten tón se z toho musí vydolovat, nic to nedá zadarmo a každé zaškobrtnutí je strašně slyšet. Gainu je ale dostatek i bez gain boost, s boostem je ho dost troufnu si tvrdit na cokoliv - není to ale ten charakter moderních ampů - takové to chroupání a čvachtání tam chybí. Mě ten zvuk přišel daleko "tvrdší" a hutnější než Orange. Hraje prostě jen to co zahraje váš nástroj a ruce... Dá se tomu pomoct nějakým nakopávačem (v mém případě SD1) který ten zvuk očistí od přebytečných basů... Crunch skvělý, se singlama i HB. Po zapojení do attenuátoru i čistý krásně zkresluje - on teda zkresluje i bez něj, ale to už teče krev z uší. Zesilovač má ve velké míře to, čemu kytaristé rádi říkají dynamika
Boxy na které se zkoušelo: MB 1x 12 EVM, Marshall 1936 (G12T75), Peavey 4xV30, a ještě jeden 1x12 nevímjaký Celestyjón(H30?), ve zkušebně mám ještě 4xG12T75.
Zvuk se samozřejmě celkem zásadně mění s použitým boxem/reprákem, já znám nejlíp G12T75 v 2x12 i 4x12... S V30 bych si se Statesmanem troufl na metal.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
U Franty jsou vždycky zajímavé navštěvy
Nějak mě to vypadlo z hlavy s tou Thiele, má tam jinak udělané ty přepážky na boku. Ten Orange mohl být zajímavý, měl by to být ”nejtvrdší” aparát orange, ne ? Na toho statesmana jsem taky četl chválu.
kratký OT - tohle sem nahral na Rockerverb sound - http://soundclick.com/share.cfm?id=8152851bubucci píše:Ten Orange mohl být zajímavý, měl by to být ”nejtvrdší” aparát orange, ne ?
Jo, tak tenhle zvuk mě byví. Je tam slyšet taková krásně chlupatá špína. Vůbec bych se OR nebránil.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Moc dobrý zvuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Vcelku mi o připomíná 5150, mrtě saturace, ale pořád konkrétní. Můj favorit, ale pořád zůstává Mamba, ty samply se mi líbí víc než originál Cobra.
jo, tyhle moderni Orange maji v sobe cosi charakteristickeho (jak je zminovane praseciho, chlupata spina) takova vintage primes, tahle barva (krome oranzove samozrejme
to dela zajimave. Jako 5150 mi to neprijde, to je jeste vic gainu, vic syceni, vic modern sound (samozrejme v ramci toho ze rozdily mezi higainy jsou obecne male, je to spis v barve a pocitu nez o nejakem hmatatelnem a dulezitem rozdilu)
PS: Cobra je jeden z pouhych tri higain zesaku, ktere mi vylozene nesedi. Na vsechno ostatni se da v pohode hrat
konec OT
PS: Cobra je jeden z pouhych tri higain zesaku, ktere mi vylozene nesedi. Na vsechno ostatni se da v pohode hrat
konec OT
čau, nemohl by se z vás někdo zeptat pana Zemana, za jakou částku by mohl vyrobit mesu boogie dual rectifier? díky 
edit: popřípadě kolik by vzal za box
edit: popřípadě kolik by vzal za box
A proč mu nenapíšeš sám?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Taky možnost.
Má nějaký mail nebo jen mobil? 
Tohle jsem vygooglil:
Dušan Zeman
Hluzov 79 (kousek od Hranic na Moravě)
tel.: 604458937
Dušan Zeman
Hluzov 79 (kousek od Hranic na Moravě)
tel.: 604458937
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410