Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů

Příspěvek od hyenik »

rain píše:No a ta thiele asi nebyla thiele
JJ, to neni thiele, to je obycejna 1x12
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
miro

Příspěvek od miro »

rain píše: No a jelikož jsem tento týden ve Slavexu absolvolal taky srovnávání, tentokrát zesilovačů (zejména mě/nás zajímal Orange Rockerverb a HughesKettner Statesman) na různé přítomné boxy...
To by zase zajímalo mne, nemohl by ses prosím více rozepsat?
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

miro píše:
rain píše: No a jelikož jsem tento týden ve Slavexu absolvolal taky srovnávání, tentokrát zesilovačů (zejména mě/nás zajímal Orange Rockerverb a HughesKettner Statesman) na různé přítomné boxy...
To by zase zajímalo mne, nemohl by ses prosím více rozepsat?
O čem? O bednách či o zesilovačích?
Orange Rockerverb (Mk1) 50W, v konci 4x 6V6 - zesilovač s dobrým moderním zkresleným zvukem, průměrným čistým(má korekce jenom na basy a výšky), mizerným reverbem a záklaní výbavou (přepínání footsw. clean/drive, zap. reverbu). Zkreslený zvuk je dobrý, jde to pěkně "za rukou" hraje se na to snadno, ve zvuku je cosi - jak říká kamarád - "prasečího", co proleze bez problémů zbytkem kapely aniž by se musela nějak moc zvyšovat hlasitost. Gainu je habakuuuk, i při poměrně velkém zkreslení je zvuk stále čitelný. Jde na tom nakroutit i celkem solidní crunch, zkoušeli jme i brzdu od HOTa - na crunch s výrazně lepším výsledkem (začínám o tom bazmeku vážně uvažovat). Cena za nový je mimo (moji) realitu, víc jak cca 25K bych za to určitě nedal, oranžová letí, no...
HUGHES&KETTNER Statesman DUAL EL34 (50W) - vypadá jak vintage zesilovač a hraje tak. Pro mě láska na první brnknutí... Uplně jiný svět než Orange. Čistý zvuk nádherný, pevný a sytý - nehraje jak Marshall, což by se podle EL34 v konci mohlo nabízet... Ač nejsem clean lover tak mě fakt bavilo na tento čistý zvuk hrát. Zkreslení je opravdu vintage, ten tón se z toho musí vydolovat, nic to nedá zadarmo a každé zaškobrtnutí je strašně slyšet. Gainu je ale dostatek i bez gain boost, s boostem je ho dost troufnu si tvrdit na cokoliv - není to ale ten charakter moderních ampů - takové to chroupání a čvachtání tam chybí. Mě ten zvuk přišel daleko "tvrdší" a hutnější než Orange. Hraje prostě jen to co zahraje váš nástroj a ruce... Dá se tomu pomoct nějakým nakopávačem (v mém případě SD1) který ten zvuk očistí od přebytečných basů... Crunch skvělý, se singlama i HB. Po zapojení do attenuátoru i čistý krásně zkresluje - on teda zkresluje i bez něj, ale to už teče krev z uší. Zesilovač má ve velké míře to, čemu kytaristé rádi říkají dynamika 8) a reaguje ochotně na volume na kytaře a přepínání snímačů. Výbava je luxusní: footswitchem lze přepínat čistý/zkreslený, gain boost, volume boost (nastavitelné), reverb, FX smyčku. Poměr reverbu lze štelovat pro čistý/zkreslený, smyčka jde přepínan na serial/paralel, smyčka jde utlumit o nějaký ten dB... Šumí zdá se mi trochu víc jak Orange (jsem ale zmlsaný - mám ve svém apci noise gate). Za cenu za jakou se dnes prodává - 555 Eur u Thomanna - je to super kauf.
Boxy na které se zkoušelo: MB 1x 12 EVM, Marshall 1936 (G12T75), Peavey 4xV30, a ještě jeden 1x12 nevímjaký Celestyjón(H30?), ve zkušebně mám ještě 4xG12T75.
Zvuk se samozřejmě celkem zásadně mění s použitým boxem/reprákem, já znám nejlíp G12T75 v 2x12 i 4x12... S V30 bych si se Statesmanem troufl na metal.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U Franty jsou vždycky zajímavé navštěvy :wink: Nějak mě to vypadlo z hlavy s tou Thiele, má tam jinak udělané ty přepážky na boku. Ten Orange mohl být zajímavý, měl by to být ”nejtvrdší” aparát orange, ne ? Na toho statesmana jsem taky četl chválu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bubucci píše:Ten Orange mohl být zajímavý, měl by to být ”nejtvrdší” aparát orange, ne ?
kratký OT - tohle sem nahral na Rockerverb sound - http://soundclick.com/share.cfm?id=8152851
ponce

Příspěvek od ponce »

Jo, tak tenhle zvuk mě byví. Je tam slyšet taková krásně chlupatá špína. Vůbec bych se OR nebránil.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Moc dobrý zvuk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Vcelku mi o připomíná 5150, mrtě saturace, ale pořád konkrétní. Můj favorit, ale pořád zůstává Mamba, ty samply se mi líbí víc než originál Cobra.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, tyhle moderni Orange maji v sobe cosi charakteristickeho (jak je zminovane praseciho, chlupata spina) takova vintage primes, tahle barva (krome oranzove samozrejme ;) to dela zajimave. Jako 5150 mi to neprijde, to je jeste vic gainu, vic syceni, vic modern sound (samozrejme v ramci toho ze rozdily mezi higainy jsou obecne male, je to spis v barve a pocitu nez o nejakem hmatatelnem a dulezitem rozdilu)
PS: Cobra je jeden z pouhych tri higain zesaku, ktere mi vylozene nesedi. Na vsechno ostatni se da v pohode hrat :)
konec OT
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

čau, nemohl by se z vás někdo zeptat pana Zemana, za jakou částku by mohl vyrobit mesu boogie dual rectifier? díky :D

edit: popřípadě kolik by vzal za box :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A proč mu nenapíšeš sám?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

Taky možnost. :D Má nějaký mail nebo jen mobil? :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tohle jsem vygooglil:

Dušan Zeman
Hluzov 79 (kousek od Hranic na Moravě)
tel.: 604458937
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“