umele zestarnuti

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Flajtr

Re: umele zestarnuti

Příspěvek od Flajtr »

Nevím no, takhle úprava už dost smrdí průserem, lít na kytaru tekutej dusík ( opravdu nevím kde se k němu dostanete ) a jiný...já sám nemám co kecat, protože jsem taky kytaru převrtal celou, ale do tohodle bych nešel.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Flajtr píše:( opravdu nevím kde se k němu dostanete )
Přepadnout dodávku s inseminačními dávkami :lol:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

speed8 píše:
Flajtr píše:( opravdu nevím kde se k němu dostanete )
Přepadnout dodávku s inseminačními dávkami :lol:
Tam by hrozila snadná záměna ampulí a myslím, že by bylo "vymalováno" :D

EDIT: a ono by vlastně došlo i k umělému zestárnutí :D
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 29.12.2010 14:18, celkem upraveno 1 x.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

No, dá se v pohodě koupit po litrech... průserem ale je, že se smí převéžet pouze v nějaký kevlarový tlakový nádobě, jejíž cena není zrovna nízká. Jinak se dá litr tekutýho dusíku sehnat za cca 50Kč (alespoň to říkal v ǓFVČR či jak se to jmenovalo).

Jinak to průserem moc nehrozí... on ten tekutej dusík je tak studenej, že se při kontaktu s povrchem laku okamžitě vypaří.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak to pak jo, ale s tím převoze by jistej problém asi byl no.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Flajtr píše:Tak to pak jo, ale s tím převoze by jistej problém asi byl no.
tak ono se to dá převážet asi i v obyč termosce... ale je to o hubu... a mám pocit, že ti ho ani jinam než do tý spešl nádoby nenalejou
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Dyť píšu, přepadnout dodávku s inseminačními dávkami (spermie). Ty jsou totiž uschované ve speciální dodávce s dusíkem. :lol:
PMC

Příspěvek od PMC »

Pikus píše:
PMC píše:Zní to zajímavě, ale docela se bojim, aby mi ten lak neopadal jak jehličí z vánočního stromku :?
hlavně bacha... až tu kytaru poliješ tekutým dusíkem, bude dosti křehká :lol:
:D tjn

btw jak by to asi při tý teplotě znělo? :D
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
Janko

Příspěvek od Janko »

Musí se to skladovat v tý spešl nádobě, protože je tam nějakej spešl ventil (nádobu s tekutým dusíkem nemůžeš nechat uzavřenou, protože by ti bouchla - roztrhlo by ji to..) :!: :wink:
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
PMC

Příspěvek od PMC »

A co třeba něco jinýho než tekutej dusík? třeba použít mražák? :D
Sice to bude úplně jiná teplota, ale v principu by to mohlo fungovat, ne?

Tonda

Příspěvek od Tonda »

Na foru Mylespaul nebo Lespaulforum je dost příspěvků, jak nechávali kytary na mrazu a pak šup do tepla a podobný kraviny - někomu to nitro trchu popraskalo, někomu vůbec..
Moderní nitro (aspoň to co používá Gibson) má příměsi, který praskání brání (plasticizéry).
I´m wheels... movin´wheels
PMC

Příspěvek od PMC »

Tonda píše:Na foru Mylespaul nebo Lespaulforum je dost příspěvků, jak nechávali kytary na mrazu a pak šup do tepla a podobný kraviny - někomu to nitro trchu popraskalo, někomu vůbec..
Moderní nitro (aspoň to co používá Gibson) má příměsi, který praskání brání (plasticizéry).
Díky za tip, kouknu po tom!
Tak po pravdě mám stavěnýho telecastera, takže se můžu zeptat výrobce, co tam přesně dal.

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Janko píše:Musí se to skladovat v tý spešl nádobě, protože je tam nějakej spešl ventil (nádobu s tekutým dusíkem nemůžeš nechat uzavřenou, protože by ti bouchla - roztrhlo by ji to..) :!: :wink:
Obyčejná termoska by měla stačit, zas tak dobře netěsní. A o kevlarových termoskách slyším prvně, já jsem to vždycky viděl v asi padesátilitrových termoskách s vnějším pláštěm z nerezu a s jednoduchým špuntem z pěnového polystyrenu. Ten samozřejmě netěsní a je tam jen proti vyšplíchnutí a jako tepelný uzávěr.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

woro90-1 píše:
Janko píše:Musí se to skladovat v tý spešl nádobě, protože je tam nějakej spešl ventil (nádobu s tekutým dusíkem nemůžeš nechat uzavřenou, protože by ti bouchla - roztrhlo by ji to..) :!: :wink:
Obyčejná termoska by měla stačit, zas tak dobře netěsní. A o kevlarových termoskách slyším prvně, já jsem to vždycky viděl v asi padesátilitrových termoskách s vnějším pláštěm z nerezu a s jednoduchým špuntem z pěnového polystyrenu. Ten samozřejmě netěsní a je tam jen proti vyšplíchnutí a jako tepelný uzávěr.
Menuje se to dewarová nádoba speciál termoska na tekutý plyn.
Janko

Příspěvek od Janko »

Tak si zkus vzít třeba takovou tu krabičku od filmu, nalij do toho tekutej dusík a zavři to, uvidíš co se stane :D
Vím, že ta termoska moc netěsní, jen jsem chtěl varovat (aby tam byla vždycky nějaká skulina pro odpařování plynu), než pak mít trable, žejo...
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Znám restaurátora co umí relic díly to je dost složitý postup přesušené dřevo vrstvy laku pružné nitro tvrdé nitro leštění broušení: suší se UVi světlem aby víc skřehlo pak se nechá přirozeně dovlhnout dřevo se trošku rostáhne lak našpanuje a schladí se umělým sněhem z hasiciho přístroje. To dělá několikrát leští špinavým filcem meje Zaponem až má trhliny se špínou jak starý nábytek. Je to věda taky říkal že hotová deska rok leží ve skladě než laky vyzrajou. Tvrdé laky si musejí samy míchat podle vrstev a druhu dřeva.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hlavně je problém sehnat tvrdé nitro bez plasticizérů a UV pohlcovačů. Nevím o nikom, kdo by je tam nepřidával.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Jenom malý poznatek v tom popraskání laku, žádná věda - jít s kytarou když mrzne ven, tak půl hodiny, hodinu aby to tělo zmrzlo a začít do něj klepat něčím, ťuknout s ní o zem a tak podobně, pak ten lak popraská velice snadno...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zkusim ... ale ... myslis, ze na ni muzu nechat struny a snimace? :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Paris píše:zkusim ... ale ... myslis, ze na ni muzu nechat struny a snimace? :)
A nechces si to zkusit prvně na něčem jiným jak na kytaře ? na něčem s podobnou povrchovou úpravou atd...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“