Několik začátečnických dotazů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Několik začátečnických dotazů

Příspěvek od Nero »

Tak to by mě zajímalo, jak bys na tu kobylku ten klips chytil :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:Tak to by mě zajímalo, jak bys na tu kobylku ten klips chytil :P
No právě že nechytil, protože se klipsy vyrábějí jednotně k chycení na hlavu, poněvadž je to nejvýhodnější místo :wink: A také proto, že tloušťka hlavy bývá víceméně jednotná.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Ještě něco..
je nějaký zásadní rozdíl mezi továrními a koupenými zvlášť strunami?

Ty, co tam byly ještě drží, tak nevím, jakou má cenu měnit (mám k tomu koupené AXL .009-.042)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

mtmccox píše:Ještě něco..

Ty, co tam byly ještě drží, tak nevím, jakou má cenu měnit (mám k tomu koupené AXL .009-.042)
Vyměn je tehdy, až se ti bude zdát že se shoršil zvuk a ztratil výšky, nebo až se ti na ně bude špatně hrát :wink: ty tovární nikdy žádnej zazrak nejsou...
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Díky ;)

ono popravdě řečeno se mi nehraje bůhvíjak dobře ani teď, ale to bude primárně způsobeno mou neschopností :lol:
Ale to chce tomu dávat čas, kterého já teď díky maturitě moc nemívám
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

mtmccox píše:Díky ;)

ono popravdě řečeno se mi nehraje bůhvíjak dobře ani teď, ale to bude primárně způsobeno mou neschopností :lol:
Ale to chce tomu dávat čas, kterého já teď díky maturitě moc nemívám
JJ cvičit cvičit a cvičit :lol:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

mtmccox píše:Ještě něco..

Tovární bývají nejčastěji no-name a méně kvalitní, pokud tedy výrobce neuvádí, že by na to natahoval něco lepšího. To většinou poznáš i podle cedulky, co na nové kytaře visí (pokud tam visí). Navíc je jasný, že tovární struny jsou na tý kytaře hrozně dlouho a bůhví kolik lidí je ošahalo, takže bývají dost mizerný. Chce to ihned měnit.

A na maturitu se nevymlouvej - taky mě to letos čeká a čas si člověk může najít :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

No, čas bych musel hledat na úkor ostatních aktivit.. vážně nepamatuju, kdy jsem měl naposled pár hodin, abych je mohl věnovat učení se na kytaru :?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Vyměnil jsem struny na AXL 9-42 a zjišťuju, že G-B-E hrají o poznání hlasitěji, než basovky. Tudíž když sweepuju třeba přes pět strun, přijde mi to celkem rušivé (ta změna hlastiosti). Je to normální?

Btw na jednotlivých SC snímačích mám ty lesklé čudlíky pod strunami (možná to jsou jádra cívek, ještě jsem se nezajímal) každou v jiné výšce. Může to být způsobeno tím? Dáse to jednotlivě doregulovat? (s celkovým nakloněním snímače hýbat můžu, jde mi o jednotlivá "snímátka")
woro90

Příspěvek od woro90 »

mtmccox píše:Vyměnil jsem struny na AXL 9-42 a zjišťuju, že G-B-E hrají o poznání hlasitěji, než basovky. Tudíž když sweepuju třeba přes pět strun, přijde mi to celkem rušivé (ta změna hlastiosti). Je to normální?

Btw na jednotlivých SC snímačích mám ty lesklé čudlíky pod strunami (možná to jsou jádra cívek, ještě jsem se nezajímal) každou v jiné výšce. Může to být způsobeno tím? Dáse to jednotlivě doregulovat? (s celkovým nakloněním snímače hýbat můžu, jde mi o jednotlivá "snímátka")
Pólové nástavce. Nech je jak jsou, jen si buď přizvedni basovou stranu snímače, nebo kup hybridy.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

taky bych měl jeden dotaz...jak moc ovlivňuje kabel zvuk? mám teď nějakej obyčejnej 5m za 160 poznám rozdíl když si koupím např. kroucenej od Voxu?
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Může se stát, že na zvuku to nijak výrazně nepoznáš. To už chce leckdy dost cvičené ucho.

Ale levnější kabely budou mít třeba také horší stínění (takže se ti bude do signálu lépe dostávat rušení z jiných přístrojů), hůř napájené konektory (praskání, lupání, výpadky signálu) a nejspíš moc nevydrží (párkrát na něj stoupneš nebo ho přejedeš židlí a začne to v něm při pohybu praskat - tady jsem poznal obrovský rozdíl mezi kabely za pár korun, co máme ve zkušebně a mým - už relativně drahým - kabelem od PW, který už vydržel leccos a pořád funguje bez problému).

O kabelech už tu témata jsou. Jsem si jistý, že když pohledáš, najdeš v nich dost inspirace pro koupi toho správného.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

FPC píše:taky bych měl jeden dotaz...jak moc ovlivňuje kabel zvuk? mám teď nějakej obyčejnej 5m za 160 poznám rozdíl když si koupím např. kroucenej od Voxu?
Poznáš jen mizernej kabel (třeba propojky od Warwick jsou opravdu děs), mezi slušným kabelem a slušnějším kabelem už ve zvuku rozdíl nepoznáš. Spíš budou větší rozdíly v životnosti.

PetrPeter 1975 - 2008
FPC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

Okok..počkám až ten můj doslouží..a ještě bych měl jeden ohledně takové věcičky..viděl sem ji hlavně na koncertech...kytarista drží v pravé ruce nějakou černou krabičku kde svítí dioda, přikládá ji ke strunám a kytara potom vydává takový dlouhý, táhlý tóny..mělo by to nejspíš fungovat na principu nějakýho magnetickýho vlnění, který nějak kontrolovaně rozkmitá strunu a drží ji pořád v pohybu nebo nevim :D...nikde sem to na netu nenašel a ani nevím jak se tomu říká...nebo jestli je to součást nějakýho efektu?
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

myslis asi E BOW ...koupit se to da treba tady http://www.musiccenter.cz/E-Bow-PLUS/el ... c/:3:15529
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Ach kde sou ty časy, kdy to Page šmidlal šmytcem... šmičcem... šmycčem... no prostě tim čim se obvykle hraje na housle :-D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nebo Dáša Andrtová, hrozně nepříjemné ovšem bylo, že měl člověk hrozně za*raný struny a snímače od kalafuny.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
FPC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

joo to je přesně ono :)) dík moc
Takamine G320
Bach ukulele
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“