RM F4 Hot Bridge vs SD SH-4

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Re: RM F4 Hot Bridge vs SD SH-4

Příspěvek od fundametalista »

real_dead_one píše:tak tady si neodpustim komentar ze sem rad za svuj jeden snimac a jeden potak XD protoze stejne nevim kdy bych to u hrani ovladal :D
Tak já hraju takový pomalejší věci, že to přepínat stíhám :P
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Mno, tak se asi budu muset zeptat takhle: Jaký zapojení byste mi doporučili, když mam k dispozici 2 humbuckery, 1 Volume pot, 1 Push-pull tone pot a 5-ti polohovej přepínač? Je vubec možný mít nějaký smysluplný zapojení, který by využívalo všech 10 pozic? Nebo se mam na to vybodnout, koupit 3-polohovej přepínač a zapojit to klasicky s rozepínáním?
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no pětipoloháč by šel použít ve stylu přepínání alá ibanez :D a push pull pak na přepínání cívek humbuckerů v serii nebo v paralelu :D ale nevím, jestli by to šlo udělat, už je to asi doela komplikovaný mazec... kdysi jsem dělal paralel, serial a split coil u jednoho singlu přes klasický 3polohový přepínač a stačilo mi :D
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:no pětipoloháč by šel použít ve stylu přepínání alá ibanez :D a push pull pak na přepínání cívek humbuckerů v serii nebo v paralelu :D ale nevím, jestli by to šlo udělat, už je to asi doela komplikovaný mazec... kdysi jsem dělal paralel, serial a split coil u jednoho singlu přes klasický 3polohový přepínač a stačilo mi :D
No toho sem se bál, že už by v tom byl bordel... Přepínání alá Ibanez mam teď a celkem mi vyhovuje, jenom jsem si chtěl rozšířit možnosti zvuku o ty singly. Ale asi bude rozumnější klasický zapojení humbuckerů s rozepínáním. Nevíte někdo, jak moc se liší zvuk paralelního zapojení krkovýho HB a krkovýho singlu, je ten rozdíl velkej?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

fundametalista píše:Nevíte někdo, jak moc se liší zvuk paralelního zapojení krkovýho HB a krkovýho singlu, je ten rozdíl velkej?
já to dělal tehdá na té kytaře, abych to upřesnil, nebyl to singl, ale humbucker velikosti singlu pro telecaster :) abych nemátl lidi :) dělal jsem paralel, serial a rozepnutí (čili jela jen jedna) a rozdíl byl docela partný... hlavně teda to rozepnutí bylo dost jiné - menší hlasitosti a daleko víc tenký zvuk alá singl. Paralel a série zněly více podobně, ale rozdíl tam pořád byl. Kdybych si to dělal na své kytaře a mohl si vybrat mezi těmihle 3 variantami jen 2, tak určitě volím paralel a serii, to pro mě bylo zajímavé a i zvukově to k sobě sedělo :)

edit - no teď jsem pochopil, že se ptáš asi na rozdíly mezi klasickým singlem a humbuckerem, takže je celá ta moje odpověď mimo
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:edit - no teď jsem pochopil, že se ptáš asi na rozdíly mezi klasickým singlem a humbuckerem, takže je celá ta moje odpověď mimo
No zajímá mě, jestli je nějakej patrnější rozdíl mezi paralelně zapojenym HB a rozepnutym HB na jednu cívku, takže to zas tak mimo neni :wink: Já mam teď na kytaře možnost toho paralelního zapojení a zní mi to teda dost jako singl, tak jsem si říkal, že bych to paralelní zapojení holt oželel a měl bych jenom série/rozepnutí, bez paralelního zapojení. Ale zas jestli říkáš, že bys volil série/paralelní, tak nevim, no...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no určitě to chce vyzkoušet, když se nebude líbit jedno, tak se to během chvilky předělá na druhé :wink:
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:no určitě to chce vyzkoušet, když se nebude líbit jedno, tak se to během chvilky předělá na druhé :wink:
Hm, to zní rozumně :D Tak díky qwere, až přijde RMko, tak se do toho pustim a kdyžtak napíšu, jak to dopadlo.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj dej vědět, určitě to bude spoustu lidí zajímat, tyhle "kousky" s cívkami v humbuckeru se nedějí každý den :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

U kobyly mám push-pul s přepínáním na paralelní zapojení a nějak mě to nechytlo... Nějak nedokážu pro ten zvuk najít využití.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Bummer píše:U kobyly mám push-pul s přepínáním na paralelní zapojení a nějak mě to nechytlo... Nějak nedokážu pro ten zvuk najít využití.
Tak u kobyly je to asi něco jinýho než u krku, tam jsem pro to využití docela nacházel, mělo to zvuk alá singl, ale takovej plnější. Kažopádně vyzkoušim všechny možný zapojení a uvidim.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já mám u kobyly taky přepínání série/singl/paralel a využívám všechny 3 zvuky. Singl opravdu chytá ten SC nádech, paralel zní hodně podobně druhé poloze na SSS stratovi. Rozdíly jsou dost diametrální - v hlasitosti, plnosti tónu, barvě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

U krku má podle mě tohle přepínání podstatně větší význam a ty rozdíly jsou tam rozhodně propastnější.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Těžko říct... Tady mám sice jen nepřímé srovnání, na svý kytaře mám přepínání krkáče série / paralel, měl jsem možnost porovnat s nástrojem podobné konstrukce a osazený podobným HB, kde bylo možné přepínat mezi sérií a singlem. Ten rozdíl ve zvuku singlu a paralelu bych viděl cca stejný, jako je na mém D-Sonicu u kobyly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

Ahoj, tak by mě zajímala ta výněna. Byl nějakej markantní rozdíl? Chystám se vyměnit ze své Ibanez SZ 320 původní snímače za SH1 nebo SH2 a ke kobylce SH4. Nebo pokud máte někdo jinej tip. Díky

Poměrně mě ještě zaujala kombinace co má Nero. Co mi k tomu povíš? Zlepšilo se něco?
Ibanez SZ 320, ESH 100W, box Hot 2x12, Lag D 300
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pokud na SZ320 vyměníš snímače za cokoli od SD nebo DM, tak se ti zvuk rapidně zlepší, to se neboj.

Jinak nevím, co ti k čemu mám povídat :D Ptej se kdyžtak konkrétně...

PetrPeter 1975 - 2008
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Upřímě řečeno, tohle mi úplně stačí. Hraju přez Engla sreamera a už teď mi ten zvuk poměrně vyhovuje, takže když to vyměnim bude to jen lepší. Půjdu do DM. Díky čus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jaký modely konkrétně?

PetrPeter 1975 - 2008
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Vzhledem tomu, že to je opravdu docela vabank, tak asi zkusim tu Tvojí kombinaci. A když se to neosvědčí, tak zkusim původní plán SD SH2 SH4.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

na ibanez podle mě patří DM ale je to jenom muj názor :lol:
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“