Levná zvukovka na doma
Pravidla fóra
Re: Levná zvukovka na doma
Drivery má M-Audio vychytaný. Nevim o nikom, kdo by s nima měl problém. A i je ta Fast Track pro karta už nějakej pátek na trhu. Takže asi úspěšnej model
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Možná hloupá otázka, ale k čemu je na zvukovce dobré MIDI?
kdyz ho nepotrebujes (ale muzikanti ho vetsinou protrebuji), tak k nicemu. zvukovka s midi rozhranim je defacto "slepenec" dvou "pristroju". midi prevodnik se da poridit i zvlast, takze jestli zatim nevis, jestli ho vyuzijes, rozhoduj se jako by tam nebyl (hodit se ale muze. wtz).
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
No prima. A k čemu je tedy dobré? K ovládání zvukovky přes MIDI asi ne...?
no je to midi prevodnik ... pomoci neho posilas midi data z pocitace nebo do pocitace. tak to pouzijes jak potrebujes (bezne se to vyuziva jako vstup midi dat z externi klaviatury, nebo vystup midi dat do zvukoveho modulu nebo syntaku. ale muzes tim ridit cokoliv, co se tim ridit da. treba prepinat programy ve vokalnim procesoru, nebo kanaly v kytarovem aparatu. je toho hodne, k cemu to je dobre....)
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Takže to převede MIDI signál z pětikolíku do USB? To by mi pak dávalo smysl.
ano. tak.
ad Omega: Ted jsme ji porizovali na zkusebnovy nahravky atd.
Cena 3,5K je moc, ja ji poridil za 2,5K (i kdyz uznavam, ze to je hodne vyhodna cena). Zkusil bych to srazit na 3K, pokud neni nerozbalena, tak je 3,5 moc.
Externi napajeni ma, v tom problem neni.
ad ovladace - naprosto zasadni je stahnout posledni ovladace ze stranek Lexiconu, cca rok az dva zpet udelali novy ovladace, ktery jsou o poznani stabilnejsi a mene problemove. Ja zatim pozoroval jednu jedinou chybku - pri nestandardnich operacich (ruzne meneni latence, prepinani programu [nema multi-client, tak pozor]) se obcas odmlci a je treba ji vypojit a znovu zapojit. Latenci zvlada prijatelne (kolem 10ms) i na celkem starem stroji (Athlon XP 1700+, zahnojene Windows, malo pameti, stary disk).
Mimo to jsem slysel, ze v pripade problemu chodi naprosto spolehlive s ASIO4ALL a dokonce s mensi latenci. Takze pokud jsou problemy s drivery, zkusil bych tuhle alternativu.
ad MIDI: USB-MIDI prevodniky, hlavne ty levnejsi, jsou dost problemove. Nekdy se jim moc nechce fungovat, nekdy maji prilis vysokou latenci (!), nekdy se zkratka chovaji chaoticky... Slysel jsem na to spis hanu nez chvalu. Slusnejsi jsou pak az drazsi kousky a to se zas vic vyplati koupit nejakou zvukovku uz s MIDI - tam to byva zpravidla bez problemu. Pro bezne domaci nahravani se hodi hlavne to, ze clovek muze bez problemu nahravat takrka jakekoli klavesy a samozrejme hrat pres zvukovku (tj. pouzivat zvuky z pocitace, ktere jsou lepsi nez u beznych samohrajek).
Jo a zrovna ty Lexicony smrdi na trhu snad jeste dyl nez Fast Track, takze v tomto ohledu jsou asi podobne uspesne. Ja myslim, ze je to v zasade jedno, tu Omegu jsme poridili, protoze zrovna byla k mani, taky to klidne mohl byt ten Fast Track.
Cena 3,5K je moc, ja ji poridil za 2,5K (i kdyz uznavam, ze to je hodne vyhodna cena). Zkusil bych to srazit na 3K, pokud neni nerozbalena, tak je 3,5 moc.
Externi napajeni ma, v tom problem neni.
ad ovladace - naprosto zasadni je stahnout posledni ovladace ze stranek Lexiconu, cca rok az dva zpet udelali novy ovladace, ktery jsou o poznani stabilnejsi a mene problemove. Ja zatim pozoroval jednu jedinou chybku - pri nestandardnich operacich (ruzne meneni latence, prepinani programu [nema multi-client, tak pozor]) se obcas odmlci a je treba ji vypojit a znovu zapojit. Latenci zvlada prijatelne (kolem 10ms) i na celkem starem stroji (Athlon XP 1700+, zahnojene Windows, malo pameti, stary disk).
Mimo to jsem slysel, ze v pripade problemu chodi naprosto spolehlive s ASIO4ALL a dokonce s mensi latenci. Takze pokud jsou problemy s drivery, zkusil bych tuhle alternativu.
ad MIDI: USB-MIDI prevodniky, hlavne ty levnejsi, jsou dost problemove. Nekdy se jim moc nechce fungovat, nekdy maji prilis vysokou latenci (!), nekdy se zkratka chovaji chaoticky... Slysel jsem na to spis hanu nez chvalu. Slusnejsi jsou pak az drazsi kousky a to se zas vic vyplati koupit nejakou zvukovku uz s MIDI - tam to byva zpravidla bez problemu. Pro bezne domaci nahravani se hodi hlavne to, ze clovek muze bez problemu nahravat takrka jakekoli klavesy a samozrejme hrat pres zvukovku (tj. pouzivat zvuky z pocitace, ktere jsou lepsi nez u beznych samohrajek).
Jo a zrovna ty Lexicony smrdi na trhu snad jeste dyl nez Fast Track, takze v tomto ohledu jsou asi podobne uspesne. Ja myslim, ze je to v zasade jedno, tu Omegu jsme poridili, protoze zrovna byla k mani, taky to klidne mohl byt ten Fast Track.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Také je třeba si uvědomit, že kromě převodu do USB (propojení s počítačem - jak bylo již vysvětleno), umožňuje propojení po standardní MIDI sběrnici (DIN 5-ti kolík, kombinace IN/OUT/THRU). S USB se toto dělat nedá a krom toho je k USB nutný funkční počítač. Ke klasickému MIDI propojení nikoli.CzechJoker píše:Možná hloupá otázka, ale k čemu je na zvukovce dobré MIDI?
Je to prostě taková klasika.
P.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
OK, díky všem za vysvětlení. Nakonec se přece jen trochu víc kloním k Presonus AudioBox USB, jednak by mohl být za dobrou cenu a pak trochu doufám, že když nepoužiji fantomové napájení, tak by s tím nemusely být problémy.
Jen jsem opět narazil na jeden "problém". Umí některý z přibalovaných software ukládat do mp3? U toho Presonusu je to trochu problém, tak by mě zajímalo, jak je na tom M-Audio, Cubase LE apod. Dík
Jen jsem opět narazil na jeden "problém". Umí některý z přibalovaných software ukládat do mp3? U toho Presonusu je to trochu problém, tak by mě zajímalo, jak je na tom M-Audio, Cubase LE apod. Dík
tenhle "problem" bych vubec neresil. protoze pak bys musel resit nejen, jestli to umi, ale taky jak to umi. a na jakym zakladu je ten koder postavenej.
tohle je lepsi resit osvedcenyma prostredkama. klidne freewarovejma (stahnout treba lame a naky solidni rozhrani).
tohle je lepsi resit osvedcenyma prostredkama. klidne freewarovejma (stahnout treba lame a naky solidni rozhrani).
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Lame používám v Audacity. Chci věřit tomu, že se omezení týká pouze mp3, ale nemám v tom velkou jistotu.
Teď ten soft zkouším stáhnout a podívat se, co umí doopravdy.
Teď ten soft zkouším stáhnout a podívat se, co umí doopravdy.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je fakt nonsense řešit. WAV převedeš do MP3 ve spoustrě freeware prográmků; na co se omezovat v DAW na základě tohohle jediného (dle mého úplně posledního v jakýchkoli prioritách) požadavku?
P.
P.
Velmi pohodlne lze mezi formaty konvertovat ve Foobaru. Samozrejme za pomoci LAMEu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Ptám jsem, protože jsem lama. Už jsem to rozběhl, problém snad nebude.

Už jsem konečně udělal užší výběr při hledání zvukovky a potřebuji poradit.
Koukal po těchto dvou, měli by být jestli se nemýlím, stejné akorát ta jedna je novější (nástupce). Můžu mít tu starší verzi za poměrně příjemnou cenu. Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Dík
http://www.audiotek.cz/product-10636-m- ... ilepre-usb
http://www.audiotek.cz/product-43903-m-audio-mobilepre
Koukal po těchto dvou, měli by být jestli se nemýlím, stejné akorát ta jedna je novější (nástupce). Můžu mít tu starší verzi za poměrně příjemnou cenu. Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Dík
http://www.audiotek.cz/product-10636-m- ... ilepre-usb
http://www.audiotek.cz/product-43903-m-audio-mobilepre
umi ta starsi 24bit?
aha, ty jo... asi neumí, všude píšou 16bit...
Co to pro mě znamená v praxi?
Co to pro mě znamená v praxi?
ze nebudes nahravat ve 24 bitech. otazkou je, jestli ti to vadi ... nekdo se s tim nedokaze smirit, nekomu je to fuk. ja osobne bych se s tim smirit dokazal, kdyby mym cilem nebyla nejaka "profi" (schvalne davam do uvozovek, o profi nahravku mi ted nejde. to je do jineho tematu.) nebo "finalni" nahravka ... ale dejme tomu jen "demo" nebo treba "zaznam napadu".
a nevyhoda te starsi muze byt teoreticky i v tom, ze na novejsich windows muzes mit problemy s drivery, ze vyrobce skonci s podporou. u W7 (a asi jeste ani u pristi verze) to ale nepredpokladam, je to spis vyhled do budoucna...
jeste mrkni, co ke ktere karte davaji za software, jestli je to dulezite (ale predpokladam, ze ne).
a nevyhoda te starsi muze byt teoreticky i v tom, ze na novejsich windows muzes mit problemy s drivery, ze vyrobce skonci s podporou. u W7 (a asi jeste ani u pristi verze) to ale nepredpokladam, je to spis vyhled do budoucna...
jeste mrkni, co ke ktere karte davaji za software, jestli je to dulezite (ale predpokladam, ze ne).
Co jsem tak na ty přibalované softy koukal je to všechno na jedno brdo. Časem si chci nějaký pořídit, zatím mi snad bude stačit ten co k tomu dostanu a v budoucnu to přetahám do toho lepšího.
Já si moc nedovedu představit rozdíl mezi těmi bity.
Snažím se někde vyklikat nějakou cenově příznivou s dvěma XLR (abych mohl případně nahrávat ve stereu)...
Jednoduše řečeno za co nejmíň peněž co nejvíc muziky
Já si moc nedovedu představit rozdíl mezi těmi bity.
Snažím se někde vyklikat nějakou cenově příznivou s dvěma XLR (abych mohl případně nahrávat ve stereu)...
Jednoduše řečeno za co nejmíň peněž co nejvíc muziky