Dotaz ohledně přechodu na basu

Precission, Jazz, Modern, ...
chroustjazz

Re: Dotaz ohledně přechodu na basu

Příspěvek od chroustjazz »

bukvice píše:
aivn86 píše:Akorát je podle mě trochu složitejší to na ni umět tak dobře, aby to i laik vyhodnotil na stejné úrovni
Ale když na ni budeš umět, tak ti všichni budou říkat jakej seš borec a když vytáhneš nějaký slapový sólo tak se kytarista může jít zahrabat :D
jestliže je jakékoli umění bráno či chápáno jako soutěž, pak to není umění, ale sport
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

chroustjazz píše:
bukvice píše:
aivn86 píše:Akorát je podle mě trochu složitejší to na ni umět tak dobře, aby to i laik vyhodnotil na stejné úrovni
Ale když na ni budeš umět, tak ti všichni budou říkat jakej seš borec a když vytáhneš nějaký slapový sólo tak se kytarista může jít zahrabat :D
jestliže je jakékoli umění bráno či chápáno jako soutěž, pak to není umění, ale sport
Řekl jsem snad něco takového? :roll:
AHOJ.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

chroustjazz píše:
bukvice píše:
Myslím, že i kdyby to někdo takhle bral tak to není na závadu. Lidi jsou hraví a soutěživí. A jestli běhají na dráze a nebo soupeří při hře na kytaru je úplně jedno. V obou případech je jejich cílem co nejlepší výsledek.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
chroustjazz

Ale když na ni budeš umět, tak ti všichni budou říkat jakej seš borec a když vytáhneš nějaký slapový sólo tak se kytarista může jít zahrabat :D[/quote]

jestliže je jakékoli umění bráno či chápáno jako soutěž, pak to není umění, ale sport[/quote]
Řekl jsem snad něco takového? :roll:[/quote]

ano, řekl, byť nepřímo
chroustjazz

jestliže je jakékoli umění bráno či chápáno jako soutěž, pak to není umění, ale sport[/quote]

Myslím, že i kdyby to někdo takhle bral tak to není na závadu. Lidi jsou hraví a soutěživí. A jestli běhají na dráze a nebo soupeří při hře na kytaru je úplně jedno. V obou případech je jejich cílem co nejlepší výsledek.[/quote]

já si to nemyslím..že by to bylo stejné..umění je zcela něco jiného, tam nejde o soutěž, ale o vyjádření se..ale jest pravdou, že mnozí chápou hudbu jako soutěžení, což je pitomost - proto i soutěže kapel jsou jen podporováním komerce a zkomerčněním umění
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

chroustjazz píše: ano, řekl, byť nepřímo
No tak jsi mě v tom případě špatně pochopil.
AHOJ.
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

A nezapomeňte se pohádat. O tom přece je radit na foru, ne?
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
chroustjazz

Tomas.Tajfun píše:A nezapomeňte se pohádat. O tom přece je radit na foru, ne?
neraď
chroustjazz

bukvice píše:
chroustjazz píše: ano, řekl, byť nepřímo
No tak jsi mě v tom případě špatně pochopil.
to je možné..také je možné, že ses špatně vyjádřil..každopádně stírání se či předhánění se v rámci jedné kapely je nedobré..hráči by se měli podporovat, povzbuzovat, ne přebíjet a závodit o větší počet marun
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Vedl bychu tuto debatu dál, ale do tohoto tématu to nepatří. Mám poměrně dobré zkušenosti ze spousty festivalů, kde se mimochodem vyhlašovala nejlepší kapela. A řeknu ti, že zrovna v našem případě folkové muziky se prostě o nějaké komerci fakt nedalo mluvit.

Ještě dodám, že mě právě zdravé soutěžení může být právě to povzbuzování o kterém tu píšeš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
chroustjazz

aivn86 píše:Vedl bychu tuto debatu dál, ale do tohoto tématu to nepatří. Mám poměrně dobré zkušenosti ze spousty festivalů, kde se mimochodem vyhlašovala nejlepší kapela. A řeknu ti, že zrovna v našem případě folkové muziky se prostě o nějaké komerci fakt nedalo mluvit.

Ještě dodám, že mě právě zdravé soutěžení může být právě to povzbuzování o kterém tu píšeš.

založ téma jinde 8¨-))
jo..věřím, že mezi folkaři je to trochu více o pospolitosti..vzpomínám na porty za bolševika..to bylo něco docela jiného
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Popravdě se mi ani moc nechce :-) úplně vidím jak se to Undergroundu přenese do debaty, která přestane být o původím tématu a nebude nakonec k ničemu :-) Nicméně pokud to chceš probrat tak můžeš napsat SZ.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Basa je magie. Basistou ( ne trapným dunilem nebo nezastavitelným kulometem ) je ten člověk, který umí svou hrou spojit rytmiku a sólistu. Ten, kdo umí poslouchat min 2-3 zdroje zvuku kolem sebe. Nejsem si jistý, že se to dá naučit. Můj bývalý basista hrál permanentní sólo, já mu dělal na kytaru doprovod i ve chvíli, kdy jsem hrál témata skladeb.

Basista sám o sobě není nic. Debaty o dobrých basistech jsou jen debaty....... Koho zajímá Adam Nitti? Maximálně basisty. Nezapomenutelné a nenahraditelné jsou až rytmiky ( Carter-Williams/ u Davise, Garrison-Jones/ Coltrane, Janáček-Vacík/ Sluneční orchestr, Spálený-Audes/ u Svobody, Hobzek-Tengler/work in Progress....... ) Doporučuji se soustředit jen na rytmiky a zbytek nevnímat, to je dobrá učebnice.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“