Boost, který co NEJMÉNĚ mění charakter zvuku

Pedály, multiefekty, procesory, ...
r0nn!e

Re: Boost, který co NEJMÉNĚ mění charakter zvuku

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 8.03.2012 10:25, celkem upraveno 1 x.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Používám Fulltone Fat Boost, v3 do Rockera 30. Nemám netopejří uši a rukama mi taky neprošla tuna krabic, ale myslím, že co se čistýho boostu týče, tak je fakt "bez příkras" + možnost to trošku zpřísnit knobem Drive. Na druhou stranu fakt je, že oproti MXR OD, kterej jsem teď splašil na bazaru, je to nakopnutí méně slyšet a je méně intenzivní (což je na druhou stranu pochopitelný - není to OD). Já ten FB3 často používám na čistej kanál na takovýto zvýraznění čistýho zvuku - hraju na kytaru se singlama.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Měl jsem MXR CAE MC402 http://www.instrumento.cz/produkty-vyro ... drive.html a super, samotný boost CAE MC401 by měl být stejný. Kvalita bezproblémová, Bob Bradshaw jistě ví co dělá, zaplatit si to bohužel nechají. Šlape od 0 dB, resp. na nule je signál 1:1.
Teď mám čerstvě Okko cocacomp a při staženém kompresoru funguje jako clean boost, taky bezproblémově, ale pokud člověk nepotřebuje i comp, je to za ty prachy nesmysl.
EHX LPB1 se s MXR CAE nedá porovnat, mění barvu, ale za 800 svou práci odvede, néžené... šlape i do mínusu, signál lze ubrat, když má někdo lampovej jednokanál a válčí s poťákem na kytaře, může tak snadno pořešit čisté zvuky. Nano Soul Preacher stojí (při vší úctě) za prd.
SeymourDuncan pickup booster je dobrý, ale je s ním problém, že šlape od + 6 dB, což je v některých případech moc silné.
Lze použít i graf. equalizery s volume a nehýbat s frekvencemi - MXR 10EQ a Boss GE-7 fungujou dobře.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

prozatím moc děkuju za všechny tipy! včera jsem tedy něco oťukával, ale nezávisle od dvou kamarádů se mi dostalo odpovědi, že pokud se to nedá do smyčky, tak hodně zkreslenej zvuk na aparátu boosterem není moc dobře zesílitelnej, spíš se jedná o takové to zahuštění. Ale mám domluvené půjčení toho EP Boosteru na zkoušku, tak doufám, že to bude lepší, než s těmi OD. Jinak také jsem zkoušel RC Booster od Xoticu a ten mě docela zklamal, sice to svou funkci plní skvěle, ale je to zas takový moc sterilní a ty korekce na něm bych stejně vůbec nevyužil, takže dávat takový peníze za něco, co ve výsledku nebudu potřebovat bych nechtěl.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To mají kamarádi bohužel pravdu, pokud to dáš před zkreslení, nepůjde jen o zesílení. Na to bys to potřeboval mít boost až za zkreslením.

Jinak ke zmíněným tipům přidám ještě jeden - http://kytary.cz/seymour-duncan-sfx-01- ... /HN088393/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

a co se nato mrknout z druhe strany a vymenit treba snimac na kytare?
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Tak leda ze by si tam dal snimac se zabudovanym aktivnim boostem :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A co třeba takový, který má i při vyšším zkreslení jasný čitelný zvuk? ;)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

haas12345 píše:Tak leda ze by si tam dal snimac se zabudovanym aktivnim boostem :D
Já si to nechal dát do kytary s noiseless singly... Kent Armstrong (samozřejmě od Turzy), mrňavá krabička na 9V, umí odhadem cca 10dB, na kytaře je jen malý přepínač mezi poťáky.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To Maples:
Úplně čistý a hodně kvalitní je MXR CAE MC401. Xotic jsou dobré, ale ještě dražší, EP natlačí středy a RC má korekce, které evidentně nepotřebuješ, takže pokud je vyloženě nepreferuješ, jsou to pro tvůj účel zbytečně vydané peníze. Kamarádi ti to popsali správně, při vhodném nastavení můžeš třeba čistý kanál nakopnout do crunche, čím vyšší gain, tím méně je znát zvýšení hlasitosti.
Jestli chceš jen skokově zesilovat bez změny zvuku, dej si třeba Boss EQ do smyčky a pohodlně zvedneš hlasitost třeba o 3 dB, což je ve smyčce ažaž. Zkus si oboje.

Ohledně předchozí rady znova upozorňuju, že SD pickup booster zesiluje rovnou od +6 dB, což je někdy hodně.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

cherreda píše:Já si to nechal dát do kytary s noiseless singly... Kent Armstrong (samozřejmě od Turzy), mrňavá krabička na 9V, umí odhadem cca 10dB, na kytaře je jen malý přepínač mezi poťáky.
Jojo, vim, ze to jde, ale i tak mi prijde, ze to nepomuze a dem na to uz zbytecne moc od lesa... Mozna se pletu, ale podle me je jedno, jestli boostnes signal krabkou, nebo v kytare, stejne se ti navysi ten gain, kterej dostane ten apec a zas to bude kreslit vic...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zesilovat zkreslený kanál pomocí krabičky PŘED Rockerverbem je docela problém... Rockerverba jsem měl taky a spolupráce s krabicemi umístěnými před aparátem byla dost na nic pokud se hrálo přes zkreslený kanál.

V tomhle je tak trochu bohužel Rockerverb klasický hi-gain, který si s krabkama před aparátem až tak úžasně nerozumí. Je to nedávno, co jsem zkoušel na Englu Blackmore mnou vyrobenou boost krabičku (klon Fatboost V1), a na Englu to prostě nic nedělalo ani když bylo vše na krabce na max... to na Voxu mě to málem roztrohlo repráky :D

Prostě ke každému aparátu tak nějak sedí něco jiného a pro higain bych se do krabic, které budou sloužit pro zesílení hlasitosti, až tak nehrnul, spíš bych zkusil spolupráci ve smyčce, ale to jsou pro mě oblasti dost neprobádané, takže v tomhle neporadím...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

haas12345 píše:Jojo, vim, ze to jde, ale i tak mi prijde, ze to nepomuze a dem na to uz zbytecne moc od lesa... Mozna se pletu, ale podle me je jedno, jestli boostnes signal krabkou, nebo v kytare, stejne se ti navysi ten gain, kterej dostane ten apec a zas to bude kreslit vic...
No jasně, že je výsledek stejný. :) Hlavně jsem upozorňoval, že to Turza vyrábí, pro kytary to není zrovna běžný produkt. S těmi singly je to použitelná věc, nemění barvu a nebylo to drahé (přesně už nevím, rozhodně ne 1000+ :) ).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jé, ten vypadá příjemně:)
jinak s kytarou určitě nechci dělat nic, hraju střídavě na Strata i LP a se zvukem jsem spokojený, nechtěl bych do nich nějak zasahovat co se týče výměny snímačů či dodání nějakých aktivních předzesílítek, přijde mi to už jako moc velký luxus.) zatím Vám děkuju a dám vědět jak se mi zdál ten EP a asi bych to vážně řešil takovou cestou nebo smířením s tím, že silnější zvuk budu třeba využívat na čistém kanálu na aparátu s klasickým overdrivem, abych alespoň většinu času hrál na úžasný zkreslený z hlavy samotné...tam už je to o cviku šlapání dvou věcí najednou:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Mejla

Příspěvek od Mejla »

ahoj, mam takovej dotaz kolem, jakej vliv má na zvuk např. Maxon OD808 na tranzistorovym zesíku? viděl jsem video, kde to měl daný před Ibanez TBX150W což je tranzistor...vím, že se tubescreamery používaj k nabuzení lamp, ale co to dělá s tranzistorem, pozmění to charakter zvuku? na lampách to hezky uhladí zvuk např. na metalcore, to se mi moc líbí...stejně si ho chci časem pořídit
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak před trandem to nemůžeš používat stejně jako před lampou. Overdrive se často používá i jako booster - kromě vlastního zkreslení zesilovač nakopne tak, že kreslí také (popř. kreslí víc než bez boostu). To s trandem uděláš těžko, protože ne každý kreslí při vybuzení vstupu zrovna pěkně (ačkoliv jsou takové).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Bummer píše:Tak před trandem to nemůžeš používat stejně jako před lampou. Overdrive se často používá i jako booster - kromě vlastního zkreslení zesilovač nakopne tak, že kreslí také (popř. kreslí víc než bez boostu). To s trandem uděláš těžko, protože ne každý kreslí při vybuzení vstupu zrovna pěkně (ačkoliv jsou takové).
no mě by spíš zajímalo, co udělá ten Maxon OD808, když ho švihnu před např. Crate FW 120...nejde mi o boost zvuku, to je jasný, že u tranzistoru nejde, ale jestli to se zvukem něco udělá, jestli mi ho to dokreslí...máš tam poťáky OD, tone a balance ne?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jasně, že dokreslí. Budeš mít zkreslení a za ním další zkreslení. Plus ten Maxon dodá vlastní ekvalizaci směrem ke středům. Ale IMHO zjistíš, že ti to ten zvuk nijak extra nezvedne.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Bummer píše:Jasně, že dokreslí. Budeš mít zkreslení a za ním další zkreslení. Plus ten Maxon dodá vlastní ekvalizaci směrem ke středům. Ale IMHO zjistíš, že ti to ten zvuk nijak extra nezvedne.
tak mě půjde o to, že budu mít krabičku, která mi zaoblí zvuk a vytáhne trochu středy a budu ji mít pak do budoucna, až pořídím lampu, k dispozici :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“