Rozbitý switch na SG?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
MilanT

Re: Rozbitý switch na SG?

Příspěvek od MilanT »

Alternátor píše: Mám tu sprej na zámky od FABu...ale nejsem si úplně jistej, co by to s ním provedlo.
Přepínač ti nezamrzne. :D
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Edit: Hm, dneska mi to dochází nějak pomalejc. Ale při těchhle teplotách bych se toho ani nebál :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Alternátor

Díky Ti. Uvidím, jestli s tím můj zítřejší precizní chirurgický zákrok něco svede a když ne, tak objednám a budu zase po dlouhý době otravovat mého "dvorního páječe". :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

na 07 je ten klasický přepínač a tam se opravdu nemá pokazit nic, co by nešlo opravit. Zkontrovat si jestli se správně odehybají ty plíšky, jestli se k tomu někde nepřimotal kabel ze snímače a jestli jsou dobře připájené dráty od snímačů a ještě ten, co vede z přepínače na výstupní jack.
Alternátor

Tak jsem to před chvílí otevřel, mechanicky vše ok. Po prostříknutí kontaktolem to tradičně zašumělo, takže to bylo zoxidovaný. Co jsem si teď 10 minut zkoušel přepínat snímače, tak to zatím šlapalo. Takže jsem tomu dal ještě trojitou dávku a myslím, že je po problému. Jenom teda musím uznat, že Gibson si s frézováním vnitřku evidentně těžkou hlavu nedělá. Když jsem měl u technika otevřenýho faded Explorera (teď nechci kecat, ale myslím, že to byl rok výroby 2008), tak to bylo všechno hezky začištěný. Tady na třech místech trčí kusy dřevěných vláken, takže při výměně elektroniky se nedá vyloučit i drobný poranění.

Rád bych poděkoval Milanovi, protože sám od sebe bych se do toho nepustil. Hlavně by mě to teda ani nenapadlo :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Není zač. Jsem rád, že se to povedlo a nenaplnila se tvá obava, že něco pokazíš. :wink:

No a s tím začištěním vnitřku těžko říct. Po vyfrézování vnitřku se vyfoukají piliny (u mého čínského Baldwina ani to ne) a hotovo dvacet. Je to sériová výroba a co oko nevidí, to srdce nebolí.
Našel jsem mizernou fotku svého Specialu a tam jasně vidíš třísky, co trčí z boku šachty (přesně u toho přepínače - ať nejsem OT :) ).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“