Dětská westernová akustika (původně Cort Earth Mini OP)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
shoooter

Re: Dětská westernová akustika (původně Cort Earth Mini OP)

Příspěvek od shoooter »

Kytara(y) konečně dorazila(y).
Jelikokož kytary.cz opakovaně odsunuly termín dodání, objednal jsem ji i jinde kde byla skladem.
Aniž bych ji stačil prohlédnout a vyzkoušet (/a případně první objednávku zrušit), druhý den dorazila i původní objednávka, a mám tak dvě.
Obrázek

Ve srovnání s 3/4 španělou mají menší (hlavně kratší) tělo, a užší krk.
Obrázek
Obrázek

Na první pohled je vidět zcela odlišné dřevo na přední desce, a to jednak barvou a jednak hustotou let.
Jedna má léta řídká, barvu nahnědlou a kontrastní kresbu dřeva, druhá je extrémně světlá, až žlutá, a léta má hustá.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Oba kusy jsou dobře zpracovány a kmému velkénu údivu přišly i perfektně seřízeny.Počítal jsem s nutností úpravy ořechu, sedla atd., ale obě jsou v pořádku.
Vadu jsem žádnou nenašel, jen jedna má drobný vryp na spodní hraně hmatníku, asi od frézy.
Obě jsou dobře hratelné a mají dobrý sustain. Liší se jen zvukem, což je tou rozdílnou strukturou dřeva.
Nechám si tu světlejší s hustými léty.
Pohodlně na to může hrát i dospělý jedinec. Při hře prsty se kratší menzura až tolik nepozná, pokud vezmu trsátko, a ze zvyku se do toho opřu jako jsem zvyklý (trsátko 2mm a struny .013) je menzura poznat hodně. Jsou tam .012 a jsou samozřejmě volnější.
Celkově to hodnotím jako dobrý nástroj za rozumnou cenu a pro dítě bude snadný pozdější přechod k dospělému nástroji, protože krk je v podstatě stejný. I jako cestovní kytara je to použitelné, třeba na brnkání do vlaku (je tižší než velká, zejména na basech).

Jako bonus je u nástroje solidní gigbag - je světlý, dal bych přednost černé, je přiložen inbus klíč, náhradní kolíček do kobylky, a sedlový pražec (asi vyšší, jinak nevím proč).

Synovi jsem potom dolepil transparetní pickgurad.
Obrázek
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Dětská westernová akustika (původně Cort Earth Mini OP)

Příspěvek od hyenik »

to vypada jako dobry tip pro decka. diky.

PS: ja jsem mel nahradni sedlo u noveho Corta taky, a taky jsem myslel ze ma jiny rozmer, ale kdyz jsem to zmeril tak nema :) Takze nevim, a nejak tomu nerozumim.... leda by to byla nachystana nahrada, kdyz bys zkazil domaci doladovani dohmatu?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“