Hihat Paiste 101 14'' Brass vs. Zildjian Planet Z 14''

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Hihat Paiste 101 14'' Brass vs. Zildjian Planet Z 14''

Příspěvek od Monikad »

karku píše:Monika,nie vsetci maju prachy na nejaky kvalitny plech,niektori ktori hraju na bicich len rekreacne ( raz mesacne) tak im to staci,mne osobne to nestacilo tak som si kupil aspon komplet zostavu od Paiste PST 5
ty si myslíš, že jsem nějak bohatá a že jsem si z ničeho nic koupila komplet všechny drahé činely??? :D
To je dobrá představa.... díky za to že si mě rozesmál.

Realitaje taková, že jsem hromadu let brala cokoliv a teprve tam jsem přišla na to, že než koupit něco levného, tak se sice ušetří na okamžitém nákupu, ale krom toho že to skoro nehraje, tak to nic nevydrží a brzo jsem musela střádat na nový levný sh*t....... až jsem pochopila že "nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci" a začla šetřit, hledat, vybírat,.... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Přesně tak, Taky jsem dříve kupoval cca každý 1-2roky nový crash, protože mě ty 101 a staggy praskaly. Pak jsem trochu víc našetřil koupil postupně Paiste Alpha, na který hraju už cca 6let bez jakékoliv praskliny a šrámu. V podstatě jsem ve finále ušetřil mnohem víc než s těmi lacinými sh***y až jsem si nakonec mohl dovolit i pár kousků Paiste Signature.
Nejnižší řady ať už to je jakákoliv značka se opravdu moc nevyplatí.. :roll:
karku

Příspěvek od karku »

Monika,dobre vies ze tak som to nemyslel...
Podla mna su Paiste 10 sh*t,ale ako 16ročny ktory si na bicie zaraba sam,som rád ze som nasporil aspon na
Paiste Pst 5,nech sa aspon od niecoho odpichnem na zaciatok !
sQara

Příspěvek od sQara »

hele poradte mi cim je nejlepší čistit činely a jak :D díky
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Kečupem :twisted: :mrgreen:
jarji

Příspěvek od jarji »

Myslím že si staží už iba vybrať vhodný produkt:
http://www.muziker.sk/bicie/cistenie-a-udrzba-bicich
Carpe Diem
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Bezmozek píše:Kečupem :twisted: :mrgreen:
Jj. Nějaká superpálivá omáčka posloužila fakt dokonale na Amati ride.
ALE značkový činel bych si tím nikdy netroufl čistit právě proto, že to ten bordel vyžralo opravdu agresivně, takže bych se bál, že to vyžere i něco co nemá.
Takže asi takhle: Nenechávat to ve vlhkém prostředí, po hraní suchým hadříkem otřít otisky prstů a pot (který se tam dostane při tlumení činelů rukou a hotovka
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Omáčka nevim, ale obyč levnej kečup funguje, měl jsem hodně zašlej ride, tak jsem to tím napajcoval a stíral po 15min zelenou měděnku. Loga to nechá a dostane se i do drážek po obrábění/tepání
Obrázek
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

Prodej obě a kup si jednu pořádnou.
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
jarji

Příspěvek od jarji »

Bezmozek: To myslíš vážne?
Carpe Diem
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Jasně že vážně, prostě je to vyzkoušený a ne na jednom plechu 8)
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Pokud nechceš kupovat origo Paiste cleaner nebo experimentovat s kečupem, tak zkus Sitol.
http://www.hygotrend.cz/sitol-na-kovy-3 ... skup53.php
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To už je lepší ten kečup,sitolem je vyleštíte se vším všudy.Naposledy jsem použil WD-40. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:To už je lepší ten kečup,sitolem je vyleštíte se vším všudy.Naposledy jsem použil WD-40. :wink:
WD-40 je ale mazadlo, ne čistidlo :shock:

V každém případě mě nějak nedochází, proč se snažíte (nejen ty osobně) kazit přirozený zvuk činelu tím, že poškodíte jeho povrch a setřením té patiny, co dělý činelu osobitější barvu a dělá z plechu to, čemu se říká "dobře vyhraný" kousek? :?

Víš, te´d myslím jen tebe... a nijak ve zlým, přijde mi že děláš všechno pro to aby tvůj nástroj hrál hůř než může. Tohle drbání činelů kdejakým sajrajtem, nebo třeba v jiném threadu to polepování rezoblány kopáku molitanem........ opravdu je to samá úprava pro zhoršení zvuku!! :wink:
Ale je to tvoje volba a tvůj nástroj.....nevnucuju, jen píšu svůj názor přímo. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Neymslím si že když koupim jetej plech a jsou na něm fleky od bůhvíčeho že bych ho prznil tím, že ho prostě vyčistím. Vypucuju ho takhle jednou a pak stačí vlhkej hadřík, ale když je špína zažraná... :roll:
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Asi bysme to tady měli ukončit,to je úplně mimo téma.Wd-40 je dobrý nejen k mazání,ale i k čištění kovů a zároveň jako další ochrana,jasně že se to pak vytře do sucha.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
jarji

Příspěvek od jarji »

Bezmozek píše:Jasně že vážně, prostě je to vyzkoušený a ne na jednom plechu 8)
Neviem si predstaviť že by som si na činel hodil kečup. Radšej obetujem tie peniaze a kúpim si normálne čistidlo určené presne na činely.
Carpe Diem
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Asi bysme to tady měli ukončit,to je úplně mimo téma.Wd-40 je dobrý nejen k mazání,ale i k čištění kovů a zároveň jako další ochrana,jasně že se to pak vytře do sucha.
Aha, tak to že to nejen maže ale i chrání jsem fakt nevěděla...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:... a nijak ve zlým, přijde mi že děláš všechno pro to aby tvůj nástroj hrál hůř než může. Tohle drbání činelů kdejakým sajrajtem, nebo třeba v jiném threadu to polepování rezoblány kopáku molitanem........ opravdu je to samá úprava pro zhoršení zvuku!! :wink:
Ale je to tvoje volba a tvůj nástroj.....nevnucuju, jen píšu svůj názor přímo. :wink:
Hele třeba to kolečko molitanu nebo pěny okolo ventilačního otvoru nemusí být tak špatný nápad pro lehčí přitlumení (Za předpokladu, že uvnitř nejsou narvány 3 deky).
Například oblíbená EMAD v rezonanční verzi má takové tlumítko přímo součástí a na některé styly je to velmi oblíbená kombinace. ;)
Obrázek

EDIT: Teď jsem si teprve všiml, že ve vedlejším topicu je odkaz na video přímo s tou blanou evans, takže upravuji své tvrzení:
Není vyloženě špatně experimentovat, ale je nutné vědět, proč to dělám, poslechem zjistit, jestli jsem tomu pomohl nebo uškodil, a hlavně to nedělat jen proto, že jsem to viděl na videu.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“