S Pavlem jsem to taky probiral a rikal ze na pockani a do 3 tis se vejdu...Ja ani nemam extra strach o zmenu zvuku spis jako o ty nechtene veci co jdou kolem a to sumy brumy atd...Jeho komentar na moji otazku ohledne zmeny zvuku byl "mel jsem tady ted tripla na vymenu trafa a kluk me volal ze to hraje lip nez pred vymenou" takxnad vi co dela...Nezbyva nez duverovat...Kinx píše:obavam se, ze dobre udelany vymeneny sitovy trafo nebude mit vliv na zvuk. S klidem bych sel k HOTovi, ma dobre reference.
Dovoz ampů z USA
Pravidla fóra
Re: Dovoz ampů z USA
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
No to samozrejme vliv mit nemusi, ale kupujici si tezko overi, ze to je dobre udelanyKinx píše:obavam se, ze dobre udelany vymeneny sitovy trafo nebude mit vliv na zvuk. S klidem bych sel k HOTovi, ma dobre reference.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja si teda myslim ze cena za americkej zesak s prevodnikovym trafem vs to same s vymenenym trafem bude srovnatelna. tahat to trafo je fakt opruz, takze bych z hlediska prakticnosti urcite volil verzi s profi vymenenym trafem (asi jako vetsina uzivatelu kteri maji v planu ten zesilovac nekdy nekam prenaset
). ve svym okoli mam nekolik lidi co si nechavali menit sitovy trafa (u HOTa i u Rockwella, mozna ze jeste jinde) a nikdy zadnej problem nebyl. Povazuju to za celkem beznou praxi kterou mistni fachmani zvladaj bez problemu 
No otazka potom je, o kolik to bude drazsi treba s tim Mercury trafem. Ja osobne bych jako kupujici rozhodne volil radeji originalni nebo alespon overeny znackovy trafo, nez neco, co tam da fachman. Cimz nerikam, ze tam fachmani nemuzou dat kvalitu, ale nejde nijak overit. Ostatne kdyz uz si nekdo kupuje Mesu, tak chce kvalitu, takze asi nechce delat kompromisy, ni? 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Z mé již několikanásobné zkušenosti můžu říct, že to předělání rozhodně nezvedne hodnotu aparátu. Tedy musíš počítat s tím, že to děláš víceméně pro svou potřebu lepší přenosnosti.
Kupující (obzvlášť ti technicky nepříliš zdatní a neznalí věci) si i tak představují, že by to mělo stát stejně, jako aparát s externím převodním trafem nebo snad ještě míň, protože ani neznají rozdíl mezi funkcí napájecího a výstupního trafa a pak rádoby chytře rokují nad tím, jak trafo ovlivňuje zvuk.
Do těch originálních traf nebo kvalitnějších z venku bych šel možná v případě výstupního trafa, kde otázka ovlivnění zvuku bude víc na pořadu dne. Zde už se třeba vyplatí řešit věci, jako materiál plechů atd. U napájecího trafa dle mě zbytečné.
Do přemotání bych asi nešel, nemusí to vždy dopadnout nejlépe. Víc věřím novému trafu se stejnými parametry (zavity, stínění, atd.), které byly zjištěny odmotáním originálního trafa.
Zcela souhlasím s Kinxem, že výměna napájecího trafa není nic až tak zásadního. Přesto je určitě nejjistější a nejspíš i finančně nejlepší zvolit třeba P.Horkého, který už řadu originálních M/B traf odmotal a má to v ruce. Tedy to nemusí tak zkoumat, zná už všechny slepé uličky, kterými by se nezasvěcený elektrotechnik proplétal a následně si je i nechal zaplatit.
To, že ten výše zmíněný Tripl hrál lépe, dle mne nebyla až tak příčina ve výměně trafa, jako spíš servisem, který P.Horký běžně provádí. Já jsem u něj měl taky jednoho Tripla na předělání.
Kupující (obzvlášť ti technicky nepříliš zdatní a neznalí věci) si i tak představují, že by to mělo stát stejně, jako aparát s externím převodním trafem nebo snad ještě míň, protože ani neznají rozdíl mezi funkcí napájecího a výstupního trafa a pak rádoby chytře rokují nad tím, jak trafo ovlivňuje zvuk.
Do těch originálních traf nebo kvalitnějších z venku bych šel možná v případě výstupního trafa, kde otázka ovlivnění zvuku bude víc na pořadu dne. Zde už se třeba vyplatí řešit věci, jako materiál plechů atd. U napájecího trafa dle mě zbytečné.
Do přemotání bych asi nešel, nemusí to vždy dopadnout nejlépe. Víc věřím novému trafu se stejnými parametry (zavity, stínění, atd.), které byly zjištěny odmotáním originálního trafa.
Zcela souhlasím s Kinxem, že výměna napájecího trafa není nic až tak zásadního. Přesto je určitě nejjistější a nejspíš i finančně nejlepší zvolit třeba P.Horkého, který už řadu originálních M/B traf odmotal a má to v ruce. Tedy to nemusí tak zkoumat, zná už všechny slepé uličky, kterými by se nezasvěcený elektrotechnik proplétal a následně si je i nechal zaplatit.
To, že ten výše zmíněný Tripl hrál lépe, dle mne nebyla až tak příčina ve výměně trafa, jako spíš servisem, který P.Horký běžně provádí. Já jsem u něj měl taky jednoho Tripla na předělání.
original Mesa napajeci trafo bude hrozne drahy. to bych volil v pripade, kdy bych opravdu nechtel zadny kompromisy
a pro jistotu bych to jeste poslal Mikovi B. aby ho tam nainstaloval
jinak mi to prijde jako zbytecne vyhazovani penez - ale rad se necham pripadne presvedcit nejakym dukazem ze tomu tak neni 
No...Diky za nazory...Ja jsem vicemene rozhodnut to udelat u HOT amps a v nejhorsim pripade se da vzdycky jit zpatky ke 110V+prevodnik...Vysvetli me jeste nekdo pojem "toroidni" trafo?
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jde o trafo o kruhovém jádře, umožňuje menší rozměry, má menší rozpyl el.mag. obvodu, nižší ztráty, hmotnost

St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Kolik to vazi? Nas kytarista neco podobnyho mel v aparatu a byla to strasne tezka ludra 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Toroid... taky jsem o tomto řešení v začátcích uvažoval, ale nyní sdílím názor P.Horkého, že dávat do klasického lampového aparátu toroid, je docela barbarství i když při zakázkové výrobě 1ks vychází lépe.
Já mám ještě doma toroid (230-120V), co mi zbyl po tom, co jsem dával do kupy Mark IV, kde ten toroid uvnitř nabastlený a pro stejný účel ho rozhodně použít nehodlám. Aparát jsem nechal předělat komplet na 230V u HOTa. Váží asi 3 kg, má výkon tak 300W-500W.
Dle mě se nevyplatí zabývat se sám předěláním na 230V, když tu jsou na to lidi od fochu.
Já mám ještě doma toroid (230-120V), co mi zbyl po tom, co jsem dával do kupy Mark IV, kde ten toroid uvnitř nabastlený a pro stejný účel ho rozhodně použít nehodlám. Aparát jsem nechal předělat komplet na 230V u HOTa. Váží asi 3 kg, má výkon tak 300W-500W.
Dle mě se nevyplatí zabývat se sám předěláním na 230V, když tu jsou na to lidi od fochu.
Me to jen zajimalo v cem je jeho vyhoda protoze jsem videl X inzeratu s textem "puvodni trafo vymeneno za toridni" a cely to znelo ze to je proste super upgrade o stupen vys...3kg a vykon 300-500W ma ten toroid co ti zbyl nebo to novy trafo od Hota?dayslypper píše:Toroid... taky jsem o tomto řešení v začátcích uvažoval, ale nyní sdílím názor P.Horkého, že dávat do klasického lampového aparátu toroid, je docela barbarství i když při zakázkové výrobě 1ks vychází lépe.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Toroid (230-120V)... teď jsem na něj mrkl, má tak max. 2kg průměr 10cm. Tedy s toroidem, který plně nahradí stávající trafo, nejde absolutně srovnávat, ten by musel být o dost větší a těžší.
Toroid power trafo dává do aparátů třeba Laney, takže to až tak raritní není. Snad všechny Lanýže nad 50W mají tyhle toroidy. Cpou to i do té jejich Lionheart řady, na kterou jsou nejspíš dost pyšní, tak to asi až takové šméčko nebude...
Také nechápu, proč by měl být toroid v lampáči barbarství a nutně horší, i k dyž názorů Pavla HOTa si vážím. Ví to někdo? V praxi se při výměně za neorig. trafo musí řešit hlavně místo- kolik ho v aparátu je a jak tam to jiné, co má skoro vždy jiný rozměr, umístit a upevnit, takže se to prakticky nikdy asi neobejde bez vrtání a předělávání děr v šasi. A to zas může znemožnit eventuální návrat trafa původního bez dalších zásahů... 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Tak tak, dokonca v TT50h tam je taká obludaqwer píše:Toroid power trafo dává do aparátů třeba Laney, takže to až tak raritní není. Snad všechny Lanýže nad 50W mají tyhle toroidy. Cpou to i do té jejich Lionheart řady, na kterou jsou nejspíš dost pyšní, tak to asi až takové šméčko nebude...
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky nějak nechápu co by mělo být horšího na toroidu. Je to jenom druh technologie. Princip a podstata jsou stejné. Má to prostě akorát lepší parametry a bohužel je to o něco dražší než běžné E nebo M plechy. Moc už si nepamatuju rozdíly. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Taxem mluvil i s Honzou Vladykou a ten dela taky vymenu trafa a to za 2800,- vcetne prace...Delal to taky par kytaristum z Ceskyho showbyznysu (O.Heres,T.Rauer,Volak atd) kteri jsou s vysledkem nadmiru spokojeni...Takze jen se rozhodnout...
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Tak vám, pánové, gratuluji k nádherné ukázce informačního (drbnářského) šumu. Z mého "barbarství" se snad ještě vyklube, že toroid patří do šrotu.qwer: Cpou to i do té jejich Lionheart řady, na kterou jsou nejspíš dost pyšní, tak to asi až takové šméčko nebude...
grock: Také nechápu, proč by měl být toroid v lampáči barbarství a nutně horší
Smrťokvítek: Taky nějak nechápu co by mělo být horšího na toroidu.
Jde tu jen o jednu věc, pokud byl aparát v originálu udělán s EI trafem, tak dávat místo něj toroid nepovažuju za elegantní řešení, i když by výsledný zvuk byl třeba lepší. Tady je to "barbarství". Nehledě na to, že cena aparátu s toroidem, který tam v originálu být nemá, půjde z principu dolů. Až se aparát rozhodnete prodat, tak kupujícímu těžko budete vysvětlovat, "jak to hraje líp", i když to tak třeba je.
Samozřejmě, že toroid má řadu lepších vlastností. Co vím jistě, že vyjde i levněji, pokud si budete chtít nechat udělat zakázkově 1ks. Pro sériovou výrobu vychází líp klasický EI transformátor, proto se většinou používá, pokud pro toroid nejsou zvláštní důvody. Navíc, pokud tam dáš toroid, tak musíš řešit, myslím, i soft-start, aby nevyhazovaly pojistky při zapnutí aparátu. Ve studiové a ozvučovací technice je to dilema asi víc na pořadu dne, ale u kytarových aparátů bych to UŽ neřešil. Dokonce jsem vyhrabal starý mail od pana Matouška, kde jsem s ním kdysi řešil to samé, tak si udělejte názor:
Kdo by chtěl nějaké detailnější porovnání toroidu a EI...použití toroidu kde, místo klasického EI trafa, nebo jako autotrafo či trafo
před aparátem ? Samozřejmě se dá vyrobit toroid se shodnými el. vlastnostmi
jako jiné trafo a je to někdy i výhodnější, ale montovat to do nějakého
vintage cenného aparátu je zhovadilost, asi jako potáhnout výročního strata
tapetou s imitací dřeva.
Do některých zesů se vyplatí, nedávno jsem to dával do Genz Benzu a do 5150,
to taky nejsou nijak extra cenné aparáty. Do svých věcí toroidy používám
docela běžně, třeba Laney taky.
http://www.diyaudio.com/forums/power-su ... ormer.html
Co jsem si nechával předělávat M/B Nomada, tak tam byly problémy s uchycením, tak to P.Horký nechal udělat do původního pouzdra. Jestli nechával i plechy, si nejsem jistý.