oprava snimacu - previnuti
Pravidla fóra
Re: oprava snimacu - previnuti
zrovna Macha jsem chtěl uvést jako příklad, ale pak jsem mávl rukou že to nemá cenu se pořád dohadovat s lidma co všechno ví.
A dodám (starší) informaci, ze ho neživilo pouze česko.
A dodám (starší) informaci, ze ho neživilo pouze česko.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jinak si taky myslím, že zavedený výrobce do té repase nepůjde a pokud, tak za vysokou cenu. Je to jako ve všech oborech - o čem víš úplnou tužku, u toho si ani neumíš představit, jak dlouho to trvá a kolik je na tom práce.
| Cruel YT | Cruel sptf
EDIT: Tohle mělo být pro bubuciho
Aha, takže to, že se tím živí ti prostě budeme muset věřit, protože ti to nejspíš "někdo řekl". Daňové přiznání jsi neviděl. Vlastně jsi neviděl taky nic. Že má někdo aparáty neznamená a nedokazuje nic. Přijde mi tedy, že tvůj názor a příspěvek je naprosto stejně hodnotný jako ten můj
Mezitím přibyly příspěvky:
Okej, takže já to vemu jako důkaz. Protože to psali dva lidi na fóru a jeden je rádce. Dokonalá hard evidence. U ostatních rádců to vyvolalo vytahování osobních ataků na to, že jsme sjetí, samozřejmě v legraci.
Výtečně. Úroveň diskuze je zde opravdy zajímavá, když si někdo dovolí mít jiný názor, než co je v módě. Děkuji tedy za hodnotné příspěvky, howgh
Aha, takže to, že se tím živí ti prostě budeme muset věřit, protože ti to nejspíš "někdo řekl". Daňové přiznání jsi neviděl. Vlastně jsi neviděl taky nic. Že má někdo aparáty neznamená a nedokazuje nic. Přijde mi tedy, že tvůj názor a příspěvek je naprosto stejně hodnotný jako ten můj
Mezitím přibyly příspěvky:
Okej, takže já to vemu jako důkaz. Protože to psali dva lidi na fóru a jeden je rádce. Dokonalá hard evidence. U ostatních rádců to vyvolalo vytahování osobních ataků na to, že jsme sjetí, samozřejmě v legraci.
Výtečně. Úroveň diskuze je zde opravdy zajímavá, když si někdo dovolí mít jiný názor, než co je v módě. Děkuji tedy za hodnotné příspěvky, howgh
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
proc mas takovej problem prijmout, ze to dela fakt na fulltime?
Když jsme s panem Machem mluvil, tak mi z toho vyplynulo, že zvládá ještě zaměstnat nějakou paní na byrokratickou agendu..
Konečně zajímavý dotaz.
Protože (o to více, že zaměstnává údajně paní, tedy dva platy) s cenama těch snímačů by to znamenalo, že za ty roky co to dělá by jich musely kolem lítat tisíce. Kde všechny jsou? Pakliže je pravda, že se prodávají do zahraničí, kdo na ně v zahraničí hraje, či do jakých kytar se sériově osazují? Kde končí?
Firma R.M.Pickups funguje od roku 1993 (info na stránkách). Předpokládejme, že se tím tedy živí na fulltime a je zavalen prací. Živí i paní. Oba jsou skromní. On bere 15 000 a paní 10 000. Odhadněme tedy kýžený měsíční zisk třeba na 25 000. Snímač stojí průměrně berme 1000 korun. Řekněme, že drát, plastík a magnety stojí 100 korun, aby měl velkou marži. Takže 900 zisk na jednom. Měsíčně tedy 25 000 / 900 = 27,7, zaokrouhleme na 30 snímačů prodaných měsíčně. To je pohoda. Měsíc má řekněme 22 pracovních dní. To má tak 2 denně a je přes limit. I tak, nechme to na 30 měsíčně. Kdyby takto jel průměrně (někdy prodá víc, někdy míň) od roku 1993 tak to máme 25 let činnosti. 30 snímačů měsíčně * 25 let * 12 měsíců má rok = 9000 snímačů. Kde všechny jsou. To je docela dost.
A kdyby byl opravdu zavalen prací, zvládne za den namotat 4 snímače. To je pořád ještě malý odhad. 22 dní * 4 = 88 snímačů za měsíc. 12* 88 = 1056 za rok. Kdyby v tomto tempu jel od roku 2000 než se proslavil a všichni je začli moc chtít, tak to je 19 tisíc snímačů.
Kde všechny jsou? To je vcelku dost snímačů na to, aby nebyly vidět v našem malém EU/CZ rybníčku. Já teda byl na dost koncertech v ČR a potkal jsem dost kytaristů z různých open majků. R.M. průměrně má tak 1 z 10, odhadem. V obchodech s nimi sériové kytary nejsou, nebo ano?
Prostě mi to nesedí... a tak mám problém tomu uvěřit.
Nevidím a nedokážu si představit ten odbyt, který by tomu musel zákonitě odpovídat.
Já se tím nesnažím proti nikomu tady bojovat. Vlastně bych tomu i docela rád věřil, že to tak je, ale svému pocitu vycházejícího z toho co jsem viděl/zažil neporučím. Proto jsem chtěl nějaký důkaz. Ten zatím dle mého nepadl.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim, ze cast produkce (mozna i silne nadpolovicni) jde do zahranici kde je rebrandovana nejakou jinou firmou, takze na nich fakt neni napsano RM. Je to ciste jen moje spekulace, ale vim ze to u nekterych malych CZ firem se specializovanym sortimentem takhle chodi (treba vyrobce sjezdovych lyzi). Je trochu zazrak, ze tyhle firmy jeste China neprevalcovala, ale asi je jeste porad nejake mistecko na trhu.
No a pak samozrejme na RM hraju ja a mam je na 3 kytarach !!!
No a pak samozrejme na RM hraju ja a mam je na 3 kytarach !!!
Hraju výhradně na šrot.
A na kolika záložních kytarách? Vždyť se známe, kolik máme každý kytar..
P.S. Jinak k paní, dle dostupných dat je bez zaměstnanců.
P.S. Jinak k paní, dle dostupných dat je bez zaměstnanců.
-
arcilucifer
PS: tak paní děla na dohodu o pp 
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 30.01.2019 14:45, celkem upraveno 1 x.
Podle me to lifruje ven pod jinym brandem, pak se na takovy cisla dostanes snadno. Proc za tim hledat nejakou levarnu?
A propo neni to ostatne jedno? Tvl kvuli jednomu prispevku na nej pomalu pujde bernak
))
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já si nechal kdysi na Squier Precission Special udělat dva custom snímače. A pak jsem jednou kupoval kolegovi z práce Squier strata Affinity, kde byl od R.M. také snímač.
To abychom založili speciální vlákno s názvem "Kolik máme R.M. snímačů". Stejně jako ve vlákně "Kolik máme kytar" bychom v případě prodeje opět příslušný počet odečetli.
To abychom založili speciální vlákno s názvem "Kolik máme R.M. snímačů". Stejně jako ve vlákně "Kolik máme kytar" bychom v případě prodeje opět příslušný počet odečetli.
-
arcilucifer
Moje spekulace o osazovani kytar kdesi od EU přes Tibet a Čad je zas taková, že jasně, všichni výrobci chtějí osazovat RM  z Bystricky a čekat než to namotá, když z Alika to mají v bedně za čtrnáct dni hezky doma i s potiskem.Abu píše: 30.01.2019 14:37 Ja si myslim, ze cast produkce (mozna i silne nadpolovicni) jde do zahranici kde je rebrandovana nejakou jinou firmou, takze na nich fakt neni napsano RM. Je to ciste jen moje spekulace, ale vim ze to u nekterych malych CZ firem se specializovanym sortimentem takhle chodi (treba vyrobce sjezdovych lyzi). Je trochu zazrak, ze tyhle firmy jeste China neprevalcovala, ale asi je jeste porad nejake mistecko na trhu.
No a pak samozrejme na RM hraju ja a mam je na 3 kytarach !!!![]()
Ještě teda kupoval jsi je na bazaru?
Kdyby to dělal pod jiným brandem, tak by se to určitě dalo nějak najít ne? Proč by taková věc měla být jakkoli tajná? Právě naopak, pro něj by to byla i dobrá reference a reklama. Na stránky by napsal třeba "S mými snímači se také můžete často setkat pod obchodní značkou XYZ" což by byla asi stokrát lepší reference, než tato jeho stránka.
Leda že by opravdu byl skromný do morku kostí a řekl si "Nechám si to pro sebe, nepotřebuju vydělávat víc, expandovat svůj full-time job a dělat si dobrou reklamu. Budu si to do konce života tady v Bystřičce motat sám, budu tím naprosto zavalen odteď navždy a takto budu spokojen."
To mi zrovna uvěřitelné nepřijde. Ikdyž lidi jsou různí blázni. Třeba máte pravdu
Už to nechám být.
Leda že by opravdu byl skromný do morku kostí a řekl si "Nechám si to pro sebe, nepotřebuju vydělávat víc, expandovat svůj full-time job a dělat si dobrou reklamu. Budu si to do konce života tady v Bystřičce motat sám, budu tím naprosto zavalen odteď navždy a takto budu spokojen."
To mi zrovna uvěřitelné nepřijde. Ikdyž lidi jsou různí blázni. Třeba máte pravdu
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ne, vsechny novy z eshopu od vyrobce. Pravda uz pred hodne lety, tehdy staly slusny snimac na bazaru minimalne 2 litry.
K tomu rebrandu - nekdy byva ve smlouve uvedeno, ze se o tom primarni vyrobce nesmi verejne sirit. Takovej Rakusak si chce koupit echt rakousky lyze a ne z nejaky tovarnicky v Cechach nebo na Morave (true story).
Hraju výhradně na šrot.
osobne znam lidi, kteri by expandovat mohli, ale nechteji (zabyvaji se vyrobou v jinem odvetvi) - soucasny stav veci jim vyhovuje a je to jejich volba. to je naprosto legitimni
dalsi vec je, ze prodejci ne vzdy chteji prozrazovat svoje dodavatele a to muze byt osetreno i smlouvou.
Protože jsme v československu
Předestřená ekonomická úvaha ze čtvrťáku vysoké školy života byla sice brilantní,
ale bohužel klasicky to byl jenom přesný součet nepřesných čísel. Víme všichni sice kulové, ale to nám nebrání mít na to názor a striktně to hodnotit. A okamžitě kontraatakovat ostatní, kteří sice víc taky kulové, ale přiklání se k pozitivnímu vnímání světa.
Podle sebe soudím tebe.... jestli napadají pana Lichého že každý český snímačář je vlastne podvodník, protože se tím není možné uživit, tak to spíš vypovídá něco o něm samém.
Samozřejmě jsem si vědom, že teď budu zahrnut dalšími úvahami/ důkazy/výzvami/ urážkami (výběr dle libosti), mám za sebou těchto internetových půtek bez vítěze už tolik, že mě to prostě přestalo bavit.
Pouze mě nadzvedla urážka na cti, že Tůma kupuje snímače na aliex (když tam kupuje pouze součástky
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
-
arcilucifer
Mám u Macha objednaný snímač, nějakou dobu a když jsem s ním mluvil říkal že toho má teď víc, takže to bude o týden později než běžně, ale kdybych opravdu potřeboval a byl v tísni že by byl ochoten to řešit okamžitě, odmítl jsem, že počkám, mám na co hrát..
Kromě snímačů přímo od něj, jsem tu měl i jeden "značkový" po opravě, co si nechal kolega převinout a dobrý..
Jinak můžu jen doporučit navíjení snímače v domácích podmínkách, je to opravdu plodná zábava,pokud nemá člověk všechny vlasy ještě šedivé, tak tahle zkušenost jistě pomůže...
Kromě snímačů přímo od něj, jsem tu měl i jeden "značkový" po opravě, co si nechal kolega převinout a dobrý..
Jinak můžu jen doporučit navíjení snímače v domácích podmínkách, je to opravdu plodná zábava,pokud nemá člověk všechny vlasy ještě šedivé, tak tahle zkušenost jistě pomůže...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
a tohle investigativni vlakno a pocitani prumerneho prijmu je co?arcilucifer píše: 30.01.2019 15:59Tady ale nikdo nikoho nenapadá že by byl levák a dělál nějakou levarnu. Nebo snad ano?