Kombo na doma i do zkušebny
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma i do zkušebny
Placka: Na Tranzistoru (Peavey) se nemůže stát, že si zapomeneš vypnout speaker simulátor.
Na Kataně se ti nemůže stát, že speaker simulátor ze zvuku úplně odstraníš. :-G
Na Kataně se ti nemůže stát, že speaker simulátor ze zvuku úplně odstraníš. :-G
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Torste, ale Katana je přece dělaná tak, aby hrála dobře s reprákem, co v ní je. Takže ta speaker simulace je určitě pořešená. Zatím jsem Katanu neslyšel naživo (i když naše kytaristka si starší 50 W pořídila na doma a je moc spokojená, doufám, že ho brzy vyzkoušíme i s kapelou), ale věřím recenzím a videům na YT, že nemá nejmenší problém kapelu uhrát. A ovládání taky není žádná vyšší dívčí, má přece de facto klasické, editace v počítači není nutná, když se toho někdo bojí.
Zhoubný vliv speaker simulace při zapojení do kytarového repro zase tolik nepřeháněj. Před pár dny jsem ti nadhodil video s GDI21 zapojeným do lampového konce a kyt. bedny snímané mikrákem, a hrálo to líp než jiné Dist bez simulace.
Zhoubný vliv speaker simulace při zapojení do kytarového repro zase tolik nepřeháněj. Před pár dny jsem ti nadhodil video s GDI21 zapojeným do lampového konce a kyt. bedny snímané mikrákem, a hrálo to líp než jiné Dist bez simulace.
Já vím, taky Katanu nezatracuju, výše se jí spíš zastávám. Na druhou stranu, nelze tuhle slabinu přehlížet. Sp. sim. tam je a hodí se ho zapnout při zapojení do linky nebo při tišším hraní doma. Ale v kapele mezi ostatními dravými zvuky má hrát combo "syrově", bez téhle simulace. Ale spousta kluků si řekne : Když mi to hrálo v ložnici tak pěkně, tak to nastavení vezmu i na zkoušku a jen přidám Master a bude to ono!
Právě, že jsem na Katanu hrál, viz výše - kamarád jí má, a okamžitě mě tam otrávil ten "syndrom Behringer". I když jsem všechno povypínal a nastavil jen nějakou simulaci Drive ampu, pořád to znělo "hezčeji", kulatěji, prostě tu agresivitu comba jsem z toho nedostal. Kdysi měl jinej kamarád Behr. Vampire, to bylo totéž, ale věřil jsem, že od té doby se už firmy poučily (např. ten provařený ZOOM G1on už tohle nemá !). Ale u Katany je pořád všechno trochu při starém. Napsat jsem to musel. Zrovna jako zážitek z koncertu, kdy ta Katana zněla docela slušně, nic moc nevadilo.
P.S.: Možná se pletu, musel bych vidět manuál, ale u Katany se asi Sp. Sim nedostane do repra, jen do Line/Headphone out. Tuhle možnost poskytuje Marsh. CODE, tedy speak. simulaci v hlavním zvuku. Ostatní uvedené platí.
Právě, že jsem na Katanu hrál, viz výše - kamarád jí má, a okamžitě mě tam otrávil ten "syndrom Behringer". I když jsem všechno povypínal a nastavil jen nějakou simulaci Drive ampu, pořád to znělo "hezčeji", kulatěji, prostě tu agresivitu comba jsem z toho nedostal. Kdysi měl jinej kamarád Behr. Vampire, to bylo totéž, ale věřil jsem, že od té doby se už firmy poučily (např. ten provařený ZOOM G1on už tohle nemá !). Ale u Katany je pořád všechno trochu při starém. Napsat jsem to musel. Zrovna jako zážitek z koncertu, kdy ta Katana zněla docela slušně, nic moc nevadilo.
P.S.: Možná se pletu, musel bych vidět manuál, ale u Katany se asi Sp. Sim nedostane do repra, jen do Line/Headphone out. Tuhle možnost poskytuje Marsh. CODE, tedy speak. simulaci v hlavním zvuku. Ostatní uvedené platí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Torste, takové staré vergly jako Behringer vamp raději ponech v hlubinách zapomění
S tím už dnes fakt nelze srovnávat. Vampa jsem v roce 2012 zažil ve zkušebně, to největší kombo, oroštované na 100% volume a to bylo mučeníčko. Snést se to dalo, jen když přes to hrály bicí a basa, jinak se hrůzou stavěly chlupy i tam kde's je neměl. Legrace byla jak to mělo těch 99 zvuků volitelných otočným kolečkem, tak na to "zkušebnové volume" zněly všechny s gainem naprosto stejně = hnusně. To byla naprostá vražda. Nikdy víc. Ty dny už jsou pryč 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ono to je možná taky dáno tím, že jako etalon, se kterým jsi to srovnával, bereš Peavey Bandit. On je sice naprosto OK, ale přece jen jako nějaký vintage lampáč nehraje. Ta "kulatost" tónu se echt lampy dá čekat, není přece etalonem jen osmikilo do V30, třeba mmjuz by ti to vysvětlil ... 
Katana taky nesimuluje nic konkrétního, je tam sice možnost přepínání 2 charakterů zvuku, v podstatě British a American, tedy zjednodušeně něco jako Marshall a Fender, ale spíš je to takový kompromis. Já mám např. ve zkušebně Fender SCXD (modeling s lampovým koncem) s Eminence Ragin Cajun a hlavu Jet City JCA20HV do kopie Mesa Thiele s Celestion Classic Lead 80, a to kombo (s Marshall simulací) je takové hodnější, kultivovanější než ta hlava. Je to simulací preampu nebo reprákem? Přitom ale mixem celé kapely proleze i ten SCXD výborně, ve zkušebně i na pódiu, dokonce mi na jedné akci přišlo, že lépe než JCA20HV (která ovšem byla krocena brzdou, která i na max sežere cca 6 dB).
Pozn. k Demilichovi a Vampu: Možná, že tam bylo na vině i hodně ubohé repro, kdysi jsem četl nějakou recenzi na hlavu, která hrála bídně s Behringer boxem, ale s nějakým solidním se to prý hodně zvedlo.
Katana taky nesimuluje nic konkrétního, je tam sice možnost přepínání 2 charakterů zvuku, v podstatě British a American, tedy zjednodušeně něco jako Marshall a Fender, ale spíš je to takový kompromis. Já mám např. ve zkušebně Fender SCXD (modeling s lampovým koncem) s Eminence Ragin Cajun a hlavu Jet City JCA20HV do kopie Mesa Thiele s Celestion Classic Lead 80, a to kombo (s Marshall simulací) je takové hodnější, kultivovanější než ta hlava. Je to simulací preampu nebo reprákem? Přitom ale mixem celé kapely proleze i ten SCXD výborně, ve zkušebně i na pódiu, dokonce mi na jedné akci přišlo, že lépe než JCA20HV (která ovšem byla krocena brzdou, která i na max sežere cca 6 dB).
Pozn. k Demilichovi a Vampu: Možná, že tam bylo na vině i hodně ubohé repro, kdysi jsem četl nějakou recenzi na hlavu, která hrála bídně s Behringer boxem, ale s nějakým solidním se to prý hodně zvedlo.
OK, OK, Katana je určitě dál než Vampire, ale mohla by být (od něj) ještě dál !
Co na to Ola ? :
(Poslech jsem si pro srovnání i Olovi "all tube" ukázky, ta Katana nevychází až tak zle. Chválim v rámci objektivity.)
Co na to Ola ? :
(Poslech jsem si pro srovnání i Olovi "all tube" ukázky, ta Katana nevychází až tak zle. Chválim v rámci objektivity.)
Naposledy upravil(a) torst dne 9.06.2020 9:57, celkem upraveno 1 x.
Pro mě jsou nejlepší reklamou na Katanu videa tohoto týpka:
Na YT toho má spoustu, hlavně covery Lynyrd Skynyrd. Ti sice hráli ve zlaté éře na lampové Peavey s tranzistorovým preampem, ale tenhle týpek Katanou skvěle napodobí i zvuk Allman Brothers, to je snad JTM45 či co ...
Je to pro mě důvod k zamýšlení, zda si ji časem nepořídit a vykašlat se navždy na lampáče. Až si proklepnu tu Katanu naší kytaristky, možná to rozseknu.
Na YT toho má spoustu, hlavně covery Lynyrd Skynyrd. Ti sice hráli ve zlaté éře na lampové Peavey s tranzistorovým preampem, ale tenhle týpek Katanou skvěle napodobí i zvuk Allman Brothers, to je snad JTM45 či co ...
Je to pro mě důvod k zamýšlení, zda si ji časem nepořídit a vykašlat se navždy na lampáče. Až si proklepnu tu Katanu naší kytaristky, možná to rozseknu.
https://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo- ... /ID309792/
pro případné nalákané. A je tam i 100W verze.
pro případné nalákané. A je tam i 100W verze.
Jen bych dodal že existuji verze MkI a MkII
Netuším jak se liší, ale vím, že presety z MKii nemusí fungovat na jedničce. Jinak MkI novou jsem viděl na muzikeru za 7k asi mám pocit.
Netuším jak se liší, ale vím, že presety z MKii nemusí fungovat na jedničce. Jinak MkI novou jsem viděl na muzikeru za 7k asi mám pocit.
- defeldrick
Já si objednal od Thomann na doma tohle, protože to disponuje několika funkcemi, které Katana nenabízí, ačkoliv je Katana pravděpodobně zvukově lepší. Pro mě to nehraje moc roli, jelikož hraju převážně do sluchátek.
https://youtu.be/SbZGWm8nkFM
https://youtu.be/SbZGWm8nkFM
Naposledy upravil(a) defeldrick dne 9.06.2020 19:15, celkem upraveno 1 x.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
A co to má oproti kataně?
- defeldrick
Máš k tomu appku, díky který můžeš ovládat celý nastavení na dálku z gauče, má to bluetooth, takže přes to pustíš jakýkoliv song, do kterýho chceš hrát. Má to i bicí a metronom. A v té appce máš i výběr žánrových skladeb ke cvičení. Dokonce to můžeš i přenášet bez kabelu, protože to hraje i přes tužkovky. A má to reverb i delay, Katana jednoho z toho nemá.
Tady máš vtipný srovnání s klasickym ampem.
https://www.youtube.com/watch?v=2D3D7vaVqec
Tady máš vtipný srovnání s klasickym ampem.
https://www.youtube.com/watch?v=2D3D7vaVqec
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Jen poznamenám Katana, kdyby někdo chtěl kupovat katanu z bazaru - já ji kupoval na bazaru už dvakrát (pro sebe, pak jsem ji prodal, podruhé pro děcka do školní zkušebny) a vždy jsem ji sehnal za 3500 ve stavu jak od obyvakoveho shredmastera.
Stačí se dát poptávku třeba na facebookovy bazary, je to dost rozsirenej apec, takže se taky dost točí na bazarech.
A dvoutlacitkovej footswitchj je otázka max 500
Stačí se dát poptávku třeba na facebookovy bazary, je to dost rozsirenej apec, takže se taky dost točí na bazarech.
A dvoutlacitkovej footswitchj je otázka max 500
Katana má appku taky, díky které se ti taky dostane přístup k dalším X ampům a desítkám efektům... zbytek ale nemá no. Nechápu, že Kataně nedali aspoň ladičku. Bluetooth by byl úplný luxus.defeldrick píše: 9.06.2020 19:22 Máš k tomu appku, díky který můžeš ovládat celý nastavení na dálku z gauče, má to bluetooth
Katana má oproti NUXu navíc 47 nebo 97 Wattů, takže bude ve zkušebně o něco lépe slyšet.
Že nemá Katana ladičku je fakt nonsens.
Že nemá Katana ladičku je fakt nonsens.
- defeldrick
To má ale jen Katana Air verze, ne? Já chtěl něco vyloženě na domácí cvičení, takže pro mě tohle ideální.Frostys píše: 9.06.2020 20:16Katana má appku taky, díky které se ti taky dostane přístup k dalším X ampům a desítkám efektům... zbytek ale nemá no. Nechápu, že Kataně nedali aspoň ladičku. Bluetooth by byl úplný luxus.defeldrick píše: 9.06.2020 19:22 Máš k tomu appku, díky který můžeš ovládat celý nastavení na dálku z gauče, má to bluetooth
Air má právě ten bluetooth. Ostatní katany jinak mají normálně appky pro windows a android. Chápu, že na domácí cvičení může ten Nux stačit, ale tady ten pán poptává kombo, které bude stačit i do zkušebny.
Jenom takový rejpnutí. Na katanu jsem teda nehrál, takže nevim jak to umí nebo neumí hrát, ale přecejenom je to tranzistor a za tu cenu dneska člověk sežene už ověřený lampy. Jaký to má teda výhody? Milion dalších efektů? Před deseti lety jsem měl half stack spidera od line 6 taky doma v paneláku (zkušebna byla jedna velká plíseň) a dalo se hrát doma i na podiu. Ono to má takovou funkci master volume a pokud to člověk neukouří, tak s tim jde hrát i v paneláku. Respektive v pokojíčku o rodičů. Po desátý teda už ne no
Ale mě jako socce, co neměl jako mladej skoro na struny přijde docela palba za tranzistor. I když zase je fakt, že tenkrát jsem vedle sebe postavil Peavey Triple XXX a tranzistorovou verzi XXL. Výsledek jsem už několikrát psal. Lampa tlačila víc, preampovej zvuk byl totožnej. Doteď ale necvim jeslti to bylo díky lampovýmu koncáku, nebo i tim že lampová hlava měla o 20w navíc, což hraje taky nejspíš roli. Tranzistorový XXL jsem si nenechal, protože váha samotný hlavy byla dost blízko tý lampový 
Naposledy upravil(a) innerself dne 10.06.2020 10:45, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Výhod je spoustu. Je to malinky, lehoucky. Katana 50W jsem na bazaru dvakrát koupil za 3500. Za tu cenu máš k dispozici 4 různorodé zvuky, efekty.
Máš aux vstup.
To v lampe nedáš
Máš aux vstup.
To v lampe nedáš
Jo tak to jo za tu cenu. Já koukal na bazar a tam jsou ty ceny podstatně vějš no.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120