dodělání teček na hmatník

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: dodělání teček na hmatník

Příspěvek od mirostrat »

stenly67 píše: 25.01.2022 7:07 Jaký používáš vrták, do železa? Určitě je nutné použít vrták do dřeva, dělá ostrý okraj bez otřepů a hlavně má velmi ostrou špičku a nehrozí aby při vrtání "uhnul". Značky které používáš se mi zdají volnější v otvoru, ty které se dají koupit na eBay mi připadají těsnější a hlavně tenčí, není třeba nic brousit.
Čau, normálny 6 mm z Obi, ten má dosť plochú tú časť ktorou vŕtam, pomerne malý uhol, aby som nebral moc materálu. Tým do dreva so špičkou som to predvŕtal, tie mám, sadu, len tá špička je dosť dlhá, to som nechcel mať dierky v hmatníku hlboko, teda možno až v krku. Dierku s vrtákom na drevo so špičkou najprv, ale len trocha, aby spravil dráhu pre špic vrtáku do železa, ten je skoro, no , plochý, a pomaly som odvrtával, až kým tam nevliezla asi 2 mm značka.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: dodělání teček na hmatník

Příspěvek od mirostrat »

kmensik píše: 25.01.2022 12:24 Cením trpělivost. Výsledek je perfekt. Co ten červený stolek zalitý do epoxidu, ten s tím nějak souvisí?
Čau, dík moc, ano píšem to v príspevku, nejak by som chcel zaexperimentovat, že buď tú sedmičku, alebo nejakú inu gitku, by som tak skúsil takto kvázi nalakovat. Ten epoxid je fasa, len treba mat dobré odmerky, injekčné striekačky, alebo váhu, potom sa s ním dá kadečo, Epoxy Kittfort 1200, ja som ho skúsil zriediť s liehom, aj keď to v návode doslova neodporúčajú a super, dá sa s ním parádne natierať a hlavne som vyskúšal úplne riedku tekutinku a ona keď vytvrdne, tak sa odparí ten lieh a zostane prakticky len taký tenký film epoxidu.
Len zas palisander a eben, prípadne iné hmatníkové drevá by som nechcel epoxidovať, Boh vie čo by to spravilo so zvukom. Javor, alebo Orech,by som asi skúsil nejak namoriť a potom s tým Epoxy natrieť a to by mohlo byť fasa.
No, moje kadejaké výmysly :DDDDD
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“