Celolampa kolem 15k ?? Díky za rady
Pravidla fóra
Já třeba věřím celolampám, ať je jakákoliv, a byť to není moje krevní skupina, dá se to nakopnout krabičkou, BD2, TS9 atd.. Takže si zas myslím že za 15 tis, se dá sehnat dobrá vícekanálová lampa, nebo s druhé ruky, za 20k hlava i sbednou 4x12
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
a já bych to zas klidně tvrdil..slyšel jsem na vlastní uši a teda ani jsem neměl nejmenší chuť si na to brnknout..DwPetr píše: A vůbec bych netvrdil že dsl 401 je nějakej výblitek. On je rozdíl taky hlavně v tom, že jinak slušný zesilovač nemá k sobě pořádnou bednu.
fuj..zvuk přesně tak hranatej a odpuzující jako ta "krabice" ve který je zesilovač a repro..
to a to a za chvíli zas tohle
marschalla dsl-401 bych bral POUZE v případě, kdybych měl na vybranou mezi ním a jiným jenom tranzistorem. nikdy bych ho nesrovnával s ostatníma celolampama skoro všech značek - Crate, Peavey, Fender atd, i v nižší cenový kategorii...snad jen Laney LC30 hraje hůř...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
hezkyy..pobavil jsi mne..ale je to pravda..Maples píše:marschalla dsl-401 bych bral POUZE v případě, kdybych měl na vybranou mezi ním a jiným jenom tranzistorem. nikdy bych ho nesrovnával s ostatníma celolampama skoro všech značek - Crate, Peavey, Fender atd, i v nižší cenový kategorii...snad jen Laney LC30 hraje hůř...
to a to a za chvíli zas tohle
- pajaKahan
- Kontaktovat uživatele:
jj...k tomu se taky přidáávám...dsl401 je za ty prachy fakt na nic...mám lepší zvuk na mém multááku...ale clean není špatný...jinak ten zkreslený je takový straštně zubatý a hodně prázdný 
jinak jsem na tom docela stejně jak ty a rozhoduju se mezi Peavey valveking, Marschall dsl 401,VOX ac30...taky ale nevím
jinak jsem na tom docela stejně jak ty a rozhoduju se mezi Peavey valveking, Marschall dsl 401,VOX ac30...taky ale nevím
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
Marshall každýmu holt nesedne, má svůj zvuk, rozhodně je to něco jinýho než ten VK. Já bych se toho VK nebál, může to bejt dobrý, ale ani bych nezatracoval to DSL. Oni ti Marshallové jsou poslední dobou nějak citlivější na kvalitu snímačů. A poznávám to i já, kde jvmko hraje suprove /pro mě/ s emg ale s origo Ibz/diM se mi to nějak nezdá. A přitom na starým 800kile to bylo dobrý
Já bych si třeba rád toho VK někde poslechl, i toho ahstona, triple XXX a taky Bugeru 333.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
- pajaKahan
- Kontaktovat uživatele:
tak asthona jsem měl možnost zkoušet ale nějak jsem odřekl...za ty prachy se mi to ani nevyplatí skoušet!..ale škoda!
jinak možná bych potřeboval víc času si s ttím dsl401 pohráát....mohlo to být nastaveníím....a navííc ty snímače nemáám vůbec kvalitní!
.....taky kejtra za tři táácy tak nemůžu nic čekat! 
- pajaKahan
- Kontaktovat uživatele:
vzhledem k tomu že to chci do zkušebny tak jednoznečně kombo!
.....ale já jsem zkošel jen to kombo dsl a ne hlavu!...nebylo to zase špatné...ale ten zvuk mě prostě neoslnil a nezaujal! 
Tak
právě mě borec před nosem střelil toho Kettnera, chtěl sem ho jet ozkoušet... ted sem se prostě nějak nasral potom co sem byl v shopu v brně a neměli tam vůbec nic ztoho na co sem se chtěl podívat kromě dsl 401 a přemýšlím otom že toho kettnera obědnám jenom podle zvuku z youtube nového(ale ten zvuk se mě tam kurevsky líbil oproti jiným). Mám možnost to mít za 12,5 fakt už mě to štve a jet do Prahy abych narazil na další shop kde nic nebude nebo na neochotného prodavača se mě už fakt nechce. Co si otom myslíte, su magor?:D
No takže, čerstvé informace. Byl sem zkoušet, hrál sem na peavey classic, hot roda, dsl 401 a VK. Kettner mi bohužel utekl. Nakonec z toho nejhůř vyšlo dsl, katastrofa. Potom následoval VK který mě vůbec ničím neoslnil a celkem mě zklama(ikdyž to mohlo být špatným nastavením, má tam toho moc). Totom sem hrál na classsica, to kombo bylo uplně někde jinde, i zkreslení sedělo. Potom sem odtoho přešel k hot rodovi a to mě nadchlo asi ještě o kousek víc. Gainu to má až zahlavu díky 3. kanálu, teda pokud nehrajete metal. Takže sem ještě přemýšlel kterého, classic i hot rod byli dobří, každý trochu jiný. Classic má 2*12 repro což určitě není naškodu, ale nakonec asi vyhrála větší porce gainu u hot roda. V nejbližší době bych si jednoho hraného měl jet ozkoušet a pokud bude dobrý... Tak bude peklo 
hodně stěstíLatam píše:No takže, čerstvé informace. Byl sem zkoušet, hrál sem na peavey classic, hot roda, dsl 401 a VK. Kettner mi bohužel utekl. Nakonec z toho nejhůř vyšlo dsl, katastrofa. Potom následoval VK který mě vůbec ničím neoslnil a celkem mě zklama(ikdyž to mohlo být špatným nastavením, má tam toho moc). Totom sem hrál na classsica, to kombo bylo uplně někde jinde, i zkreslení sedělo. Potom sem odtoho přešel k hot rodovi a to mě nadchlo asi ještě o kousek víc. Gainu to má až zahlavu díky 3. kanálu, teda pokud nehrajete metal. Takže sem ještě přemýšlel kterého, classic i hot rod byli dobří, každý trochu jiný. Classic má 2*12 repro což určitě není naškodu, ale nakonec asi vyhrála větší porce gainu u hot roda. V nejbližší době bych si jednoho hraného měl jet ozkoušet a pokud bude dobrý... Tak bude peklo
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Classic je odpradávna znám jako kopie Fendera preampem - tedy čistého kanálu, ten hraje dost podobně jako Fendery Deluxe, rozdíl je až v použití koncových flašek - tj u classica není ten zvuk tak plný a teplý jako u Fenderů s 6L6, ale takový tenčí a středovější, malinko se blíží Voxům, ale pořád má blíž k americkýmu zvuku.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tak se zase hlásim, furt nic nemám a už je to celkem doba a štve mě to:( Ale na zkušebně ted mám půjdčený marshall dsl 50 zesik + homemade bedna 2*12 (V30 a greanback) zvuk není zlý obzvlášť crunch to umí celkem hezký, ale nejsu si jistý jestli to za těch 24,5 stojí (ano trochu jsem zvedl cenovou hladinu), je to od známého takže je mi celkem blbé smlouvat o ceně, být to oboje za 20 tak to z fleku beru. Potom su domluvený s týpkem na ozkoušení JCM 900 komba 2*12 za 19(tam si myslím že bych aspon litr ukecal). Tak vyvstává otázka, tím dsl si nejsu moc jistý, čistý a crunch jsou super, ale u většího zreslení přes hb si nějak nejsu jistý, možná je to mín kvalitní kytarou a blbě nakroucenýma knoflíkama (nemůžu tam najít ten spávný zvuk který by byl ostrý, ale současně neječel ve výškách jak když šukají kočky). To 9kilo nejspíš vyzkouším, naštěstí už mám po té době o zvuku celkem jasno, taky že to trvá. Ted ještě jestli nevíte o aparátu s podobným zvukem (prostě brit sound ala Slash a Page (já vím plexi a 800 ) ) v rozumné ceně ted už asi kolem těch 20, ale čím mín tím líp ještě musím šetřit na kytaru. Nejlépe bazarovku:) Přemýšle jsem že zkusím ještě AC Voxy. Díky za každý nápad
a ještě, klidně to může být i hlava s cenou kolem 17, ten box bych koupil samostaně hraje vcelku hezky
a ještě, klidně to může být i hlava s cenou kolem 17, ten box bych koupil samostaně hraje vcelku hezky