Aha, já myslel, že v push-pull musí bejt 2 lampy, aby to hrálo, nebo se pletu?Maples píše:Když jsem měl Mesu, musel jsem chvíli hrát pouze s 1x6L6, poněvadž po koupi tam někdo nacpal starý lampy a jedna byla totálně vyhořená.) zvuk byl náhodou docela fajnovej.)
Třídy lampových zesilovačů
Pravidla fóra
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
nemusí. jak řešili pánové nad námi - nakolik je to nebezpečné netuším, poněvadž jsem myslel, že se proud jednoduše "přeleje" do jedné elektronky, která zbyla a trafo tímpádem pracuje správně. Každopádně na servisu u ESH, když jsem to tam hodil a ukázal tu rozbitou lampu, tak mě Faiereisl naopak pochválil, že jsem udělal dobře, když jsem ji vyndal...a já věřím jeho mnoholeté praxi ve stavění a upravování zesilovačů.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Už delší dobu přemýšlím jestli jde, abych na mým kombu Laney VC30R class A, vytáh dvě lampy z koncového stupně - sou tam 4 EL84. Má to 30w, ale mě by stačilo i patnáct. Většinou hrajem v malých prostorách a já nemám šanci to moc ohulit, respiketive lampy víc vybudit.
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
ohryzek36 píše:Co je pravdy na tom, že všechny kytarové zesilovče ,nastavené pod 50% svého výkonu, hrají v A třídě? (četl jsem to někde na interetu)
wow... na netu se už pohybuje spousta zajimavych informaci
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
Little.Sick.Fish píše:Aha, já myslel, že v push-pull musí bejt 2 lampy, aby to hrálo, nebo se pletu?Maples píše:Když jsem měl Mesu, musel jsem chvíli hrát pouze s 1x6L6, poněvadž po koupi tam někdo nacpal starý lampy a jedna byla totálně vyhořená.) zvuk byl náhodou docela fajnovej.)
no, musej, proto se to jmenuje PUSH-PULL - laicky receno - jedna tahne druha tlaci. Kdyz je na konci jedna elektronka rika se tomu SE - single ended - zapojena ve tride A
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
V podstate ani ne, akorat tam chybi jedna dulezita fraze. Totiz drtiva vetsina zesilovacu, o kterych se rika, ze jsou Class A, hraji jako Class A jen do urciteho stupne vytaveni, pak to sklouzava do AB, aspon tak jsem to pochopil z tech rozboru, ktery jsem tu hazel.eugeene píše:Je to kravina.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
BlbostWohma píše:V podstate ani ne, akorat tam chybi jedna dulezita fraze. Totiz drtiva vetsina zesilovacu, o kterych se rika, ze jsou Class A, hraji jako Class A jen do urciteho stupne vytaveni, pak to sklouzava do AB, aspon tak jsem to pochopil z tech rozboru, ktery jsem tu hazel.eugeene píše:Je to kravina.
trida AB ma tzv. prechodove zkresleni, kdy si oba stupne "predavaji" fazi signalu a vznika prechod - zkresleni:
trida A toto nema vubec - hraje pri pruchodu "nulou" cisteji a to ze kresli, je dano pracovnim bodem, takze nedokaze pracovat s velkym signalem - kresli (resi se to negativni zpetnou vazbou.)
Ale neni mozno, aby zesilovac koncepce AB hral jako A - to zkresleni tam proste technicky je a bude
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
qwer píše:takze jedine, co je trida A, jsou vlastne akorat ty male zesicky od harley benton, blackheart apod.
tak on jde udelat zesilovac tridy A az okolo 30w - Vox, Buddha, Bad Cat.... je toho tuna
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->