Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Bejk »

speed8 píše:Já takovéto řeči nemám rád a myslel jsem to vážně. Možná sem hodím až hotový produkt. Zbytek si nechám pro sebe.
Tím ale do tohoto vlákna nijak moc nepřispěješ, akorát se pochlubíš hotovým nástrojem. Fotky a postřehy ze stavby, to je oč tu kráčí.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Taky jsem měl pocit že J.J. byl torchu víc kritický :D ale všechno beru a měl pravdu :) jen jsem to pak zdůvodnil všechno proč jsem dělal to tak, a to tak. Páč, když se do něčeho pustím, tak já to právěže mám promyšlené až moc a mám vždy plán A, B a přinejhorším C... když se vysere i to, tak improvizuji :D S kytarou jsem hodně pokročil a nyní už budu dobrušovat a v sobotu začnu mořit. Lem je nalepený, ale byly to nervy :D několikrát jsem si přilepil prsty. Dneska jsem hledal nejvhodnější polohu pro TOM kobylu, aby sedělo ladění.

Jinak teda přidávám aktuálku.

Pro příští výtvor jsem si už pořídil sadu fréz, kde je i falcovací, takže až budu dělat lem, bude to zase o něco jednodušší a můžu tak udělat kraje mnohem preciznější.
Přílohy
WP_20140326_23_09_58_Pro[1].jpg
Naposledy upravil(a) Bejk dne 27.03.2014 22:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty, používej UPRAVIT.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Hmm, nevím, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ten lem je udělaný tak od oka. Prostě tak jak byla vyfrézovaná ta štěrbina. Nikde to není pěkně zakulacené, všude tak trochu jinak...Hlavně teda ten výřez těla u spodu fotky...
Nebo se to zdá jen mě? :roll:
pain2

Příspěvek od pain2 »

Ten Falc jsem hooodně dlouho zarovnával :D je to rovné a kulaté, kde má být. Možná klame fotka.
Stále mě čekají 2 dny broušení a zarovnávání, což mám v plánu.
Přílohy
WP_20140327_00_04_02_Pro[1].jpg
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Jasně, jinak mohl by si sem zkusit dát i fotku shora? Takhle z boku to vypadá dobře. Ta šikmá fotka mi právě přijde že to zaoblení je v každém místě jiné. Prostě takové nepravidelné...
pain2

Příspěvek od pain2 »

Zítra nadhodím... valím už chrápat :D jakože beru to tak, že toto je moje první zkušební stavba kytary, na které se vyškolím, abych pro příští projekty už věděl co a jak :) Každý nějak začínal. Hodně jsem toho tady pročetl i na Youtubu shlédl videa, ale nejlíp se člověk naučí tou praxí.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Ralan píše: Nebo se to zdá jen mě? :roll:
Nezdá. Ale já už radši nic neříkám.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Dekuji :D ale, když to srovnávám s tím Avengerem, tak ten taky nemá každou hranu a zaoblení symetrické nebo stejné :D
Ralan

Příspěvek od Ralan »

No já bych dobrušoval i týden, ale ještě před tím lemem. Když mrknu tady - http://www.gear-vault.com/wp-content/up ... 90x221.jpg - tak je prostě vidět že ten tvar je super, ne že zaoblení je stejné, ale je to pěkně plynulé, žádné skoky či nerovnosti jak to na fotce jde vidět. Kdežto tak mi to přijde že to bylo řezané přímočarkou a s broušením výsledného tvaru moc práce nebylo.
Rozhodně nejsem v postavení kdy bych mohl soudit, protože jsem postavil jen jednu kytaru, ale i s tím málem zkušeností co mám si troufnu říct že možná naplánované to bylo pěkně, ale výsledek je někde jinde.

Šak jasně, první kytara. Ale proč to nezkusit napoprvé udělat co nejlíp. Tohle není zrovna ten problém že ti něco uhlo, že neladí protože je blbě kobylka. Tohle je pár hodin broušení aby ten tvar byl ťip ťop a dobře se na to dívalo.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Vzor jsem vzal Avengera, ale netvrdil jsem, ze to budu přesně kopírovat. Tvar je teď jaky má byt podle šablony, co jsem narýsoval v Cadu.. Jeste potrebuji zarovnat ergonomické vybráni zespoda a boky, ale lem jak je, tak je plynulý. V některých místech to klame tou barvou lemu, ale když to přijedu prstama z boku, tak to plynule je. A primocarkou jsem to řezal :D a dobrusoval asi 20 hodin čistého casu. Potom jsem x hodin brousil ten falc a po nalepení zase dobrusoval boky. Proste to vypada, jak jsem to navrhl :D jen jeste nemam úplně tiptop to vybráni zezadu. Na to se vrhnu dneska.

Taky musím jeste vyčistit lem z vrchu od tmelu... Ono to vypada hrbolaté aji kvůli tomu, když se na to dívám. Ten lem nemam jeste dost očištěný, tak ten tmel na tom opticky dela, ze dřevo podtim je hrbolate. Ale lem z kraje je opravdu plynuly :D já už nevím, jak vám to vysvětlit :D
Naposledy upravil(a) Bejk dne 27.03.2014 22:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty, používej UPRAVIT.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Ok :) Dej sem pak ještě i fotky jak to budeš mít finálně přebroušené před povrchovkou. Jsem docela zvědavý jak to bude ve výsledku vypadat. A budu jen rád, když to dělají ty fotky :wink:

Jinak nechci do toho kecat modům, ale existuje tlačítko EDIT :wink:
pain2

Příspěvek od pain2 »

Jj :D a edit beru na vědomí... Ono kraje budou namorene cerne, tak s tou lemovkou to splyne a stred půjde do modra. Sám jsem zvědavý, co z toho jeste bude no :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Módi to vidí a vše si zapisují ;). Jen to nestíhají všechno dávat do pořádku.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Už jsem si všiml dřív, že každý je jinak citlivý na vnímání křivek, plynulost, hrboly. Buď si vycvičí oko a příští bude lepší, nebo bude spokojený tak jak to je. V pohodě.

Uražený staviteli LP: je v pohodě stavět z polotovarů, at už koupených nebo udělaných kamarádem. Nezatajil jsi, že to není celé tvoje dílo, tak je to správně. Tady nejde o to se chlubit nejkrásnějším výtvorem, ale vzájemně si předávat poznatky. Tak se zase oduraž a postuj další vývoj, jinak budeš za nafouklou primadonu.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

kmensik píše:Tak se zase oduraž a postuj další vývoj, jinak budeš za nafouklou primadonu.
Nebo za martinu72.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Tvarově hotové, povrch hladký jak dětská prdýlka :D a zítra začnu mořit.
Přílohy
10152543_667169780017342_1889522624_n.jpg
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Škoda že ten vrch klenby nekopíruje tvar těla tak jako je to u orignálu. Nebo že není dole trochu víc do ztracena. Ale nemůžu ti to furt kritizovat :) Přeju hodně štěstí u moření.

Nemáš náhodou někde více fotek? Třeba na rajčeti...
square

Příspěvek od square »

Jestli tomu rozumím, chceš dělat takovej "sunburst" mořidly, já se toho vždycky bál :D jsem moc zvědavý, ať ti to dopadne.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
pain2

Příspěvek od pain2 »

Mělo to tak být :D ale dělal jsem si to na míru a tak, abych měl hlavně pohodlí pod pravým loktem :) a jinak vím, že originál to má jinak, ale nač pořád kopírovat, když si to můžu udělat ke svému oku ;) To jsem si rovnou mohl tu kytaru koupit, kdybych chtěl vytvořit totožnou.

Co se týče fotek, tak to dávám jen na FB všechno na svůj profil. Tam to mám celé zdokumentované

square: jjj. V plánu to je a už jsem to zkoušel na odřezku z té kytary, abych věděl, co to udělá a co čekat. Sám doufám, že to vyjde tak, jak chci černé kraje s přechodem do modra na střed, ale s podkladem, kde budou zvýrazněné už předtím léta černým mořidlem. Kdyžtak to nebude sunburst, ale bude to mít jednolitý černomodrý nádech :D i tak to vypadá pěkně.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Jasně, to je čistě subjektivní. Třeba pro mě to není, ale když ti to vyhovuje, proč ne :) Taky jsem hodně upravoval, akorát v menším rozsahu, ale jsem jen pro.

Pokud bych tě mohl poprosit, je někde k mání ten profil? Případně pokud bys mi ho mohl napsat do PM, docela by mě to zajímalo :) Díky
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“