řekl bych že ty elektronky nejsou elektronky ale jenom baňky z nich a uvnitř něco co svítí (třeba dioda)....a design radši bez komentářecore88 píše:něco zčeho jde strachvrablc.v píše:jenom tak pro pobaveni co si myslite ze je toto?
http://sharpet.rajce.idnes.cz/lampac_-/
Ruby
Re: Ruby
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
bingo, jsou tu stare zarovky do auta, dal sem jim napeti aby nesvitili ale jenom ,,zhavili,, jinak design byl hotovy za 5min- numuzete cekat zazrak 
Mam to jako dekoraci, a nekdy pro pobaveni si pustim ,,zhaveni,,
Mam to jako dekoraci, a nekdy pro pobaveni si pustim ,,zhaveni,,
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
by to mohlo poblikavat podle toho jak hraješ 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Co byste do Rubyho doporučili za repráček?Chtěl bych si z toho udělat microstack jako je od Marshalla. 
koukni sem http://www.hadex.cz/reproduktory-repros ... od-10W-rmsOtis píše:Co byste do Rubyho doporučili za repráček?Chtěl bych si z toho udělat microstack jako je od Marshalla.
ja sem si do rubyho daval reprak z Hadexu 100x32mm 8ohm/3W a naprostá spokojenost. jen zaleží na tobě jestli chceš elipsu nebo kulatej reprak

Pokud tam neni nějaká závratná změna ve zvuku,tak asi spíš klasiku. Přeci jen jestli budu dávat dopředu látku,bude to trochu prosvítat. A já bych chtěl,aby to mělo opravdu microstack look.core88 píše:koukni sem http://www.hadex.cz/reproduktory-repros ... od-10W-rmsOtis píše:Co byste do Rubyho doporučili za repráček?Chtěl bych si z toho udělat microstack jako je od Marshalla.
ja sem si do rubyho daval reprak z Hadexu 100x32mm 8ohm/3W a naprostá spokojenost. jen zaleží na tobě jestli chceš elipsu nebo kulatej reprak
no malinko rizdíl tam bude ales píš u větších rozměrů membrán . u mensích tomu schazi basy takze normalni kulatej reprat bude OKOtis píše:Pokud tam neni nějaká závratná změna ve zvuku,tak asi spíš klasiku. Přeci jen jestli budu dávat dopředu látku,bude to trochu prosvítat. A já bych chtěl,aby to mělo opravdu microstack look.core88 píše:koukni sem http://www.hadex.cz/reproduktory-repros ... od-10W-rmsOtis píše:Co byste do Rubyho doporučili za repráček?Chtěl bych si z toho udělat microstack jako je od Marshalla.

muze teda nekdo napsat ktere ty tranzistory se teda daji pouzit na RUBy?
jestli to tu je a ja sem to nenasel tak se omlouvam
jestli to tu je a ja sem to nenasel tak se omlouvam
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Mimochodem, ta BF245B je zapojená přesně opačně {alespoň myslím}.majmo píše:BF 245B já tam mám nespíš tenhle, nebo 244 (,nebo cokoliv jiného s podobnéma charakteristikama) jen prohodit vývody podle datasheet
btw: je to tu zmíněno hodněkrát
Ano, je přesně opačněPikus píše:Mimochodem, ta BF245B je zapojená přesně opačně {alespoň myslím}.majmo píše:BF 245B já tam mám nespíš tenhle, nebo 244 (,nebo cokoliv jiného s podobnéma charakteristikama) jen prohodit vývody podle datasheet
btw: je to tu zmíněno hodněkrát
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
tak sem to konecne postavil
ale hraje to strasne potichu.....mam to napichle na akustiku se singlem a i na max volume to hraje tak ze to slysim jen kdyz dam ucho přimo k repru....skousel sem tech repraku vic..a porad stejne.....takze v repru to nebude....napajeni je neco pres 12V protoze to mam pres trafo, a zatim to nemam dodelane na 9V....tranzistor BF245......a gain mi nefunguje ať točim jak točim....s gainem jsem mel problem i u starších věcí co jsem delal s 386kou (jednoduší verze rubyho....bez tranzistoru a mene součastek)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
No, není to třeba tím, že optimální napájení je 9V a maximální 12V, takže si možná poškodil LM386. Tedy, je i typ, co to dává do 18V.rudie píše:tak sem to konecne postavilale hraje to strasne potichu.....mam to napichle na akustiku se singlem a i na max volume to hraje tak ze to slysim jen kdyz dam ucho přimo k repru....skousel sem tech repraku vic..a porad stejne.....takze v repru to nebude....napajeni je neco pres 12V protoze to mam pres trafo, a zatim to nemam dodelane na 9V....tranzistor BF245......a gain mi nefunguje ať točim jak točim....s gainem jsem mel problem i u starších věcí co jsem delal s 386kou (jednoduší verze rubyho....bez tranzistoru a mene součastek)
V případě, že LMko neodešlo, hledal bych chybu v otočeném tranzistoru nebo v špatné signálové cestě. Zkus zkontrolovat zapojení potenciometru.
prave jsem do toho píchl starý discman a jede to dobře.....kdyby ten tranzistor byl naopak nehraje to vubec protoze se neotevřePikus píše:No, není to třeba tím, že optimální napájení je 9V a maximální 12V, takže si možná poškodil LM386. Tedy, je i typ, co to dává do 18V.rudie píše:tak sem to konecne postavilale hraje to strasne potichu.....mam to napichle na akustiku se singlem a i na max volume to hraje tak ze to slysim jen kdyz dam ucho přimo k repru....skousel sem tech repraku vic..a porad stejne.....takze v repru to nebude....napajeni je neco pres 12V protoze to mam pres trafo, a zatim to nemam dodelane na 9V....tranzistor BF245......a gain mi nefunguje ať točim jak točim....s gainem jsem mel problem i u starších věcí co jsem delal s 386kou (jednoduší verze rubyho....bez tranzistoru a mene součastek)
V případě, že LMko neodešlo, hledal bych chybu v otočeném tranzistoru nebo v špatné signálové cestě. Zkus zkontrolovat zapojení potenciometru.
jestli ti nefrcí gain tak zkus dát mezi pacičky 1 a 8 elktrolit 10 micro a dej ho tak aby - vedlo na pin 8 a + na pin 1 a mělo by to kreslit jak vínorudie píše:prave jsem do toho píchl starý discman a jede to dobře.....kdyby ten tranzistor byl naopak nehraje to vubec protoze se neotevřePikus píše:No, není to třeba tím, že optimální napájení je 9V a maximální 12V, takže si možná poškodil LM386. Tedy, je i typ, co to dává do 18V.rudie píše:tak sem to konecne postavilale hraje to strasne potichu.....mam to napichle na akustiku se singlem a i na max volume to hraje tak ze to slysim jen kdyz dam ucho přimo k repru....skousel sem tech repraku vic..a porad stejne.....takze v repru to nebude....napajeni je neco pres 12V protoze to mam pres trafo, a zatim to nemam dodelane na 9V....tranzistor BF245......a gain mi nefunguje ať točim jak točim....s gainem jsem mel problem i u starších věcí co jsem delal s 386kou (jednoduší verze rubyho....bez tranzistoru a mene součastek)
V případě, že LMko neodešlo, hledal bych chybu v otočeném tranzistoru nebo v špatné signálové cestě. Zkus zkontrolovat zapojení potenciometru.......takže me napadá, jestli ta kytara nemá slabý signál(je to singl bez potaku přimo na jack z kytary)....ale ten gain pořád nic.....

nebo je cele potak vadnej jestli je to z GM tak je to jasnýPikus píše:Tranzistorem to nebude, já tam mám BF 245B a jede to taky... zkus ještě přepájet ten potenciometr, já měl špatnej kontak a taky to kreslilo podle toho, jak se tomu chtělo

presne tohle mi to delalo taky. Na stole to fugovalo, dal jsem to do sasi a nic.core88 píše:nebo je cele potak vadnej jestli je to z GM tak je to jasnýPikus píše:Tranzistorem to nebude, já tam mám BF 245B a jede to taky... zkus ještě přepájet ten potenciometr, já měl špatnej kontak a taky to kreslilo podle toho, jak se tomu chtěloto se mi dělo taky .sem do něj cvrnknul prstem tak to hralo cvrnknu po2hy a nic tak sem ho vyměnil za lepčí model a pohoda
tak to muze bejt potak a taky to muzou delat pevný práty .venku je to ok ale kdys to das do krabicky a ty draty tam namackas .a ty pak tlacej nebo tahaj za potak .takzě ten jezdec nedosedá nebo dosedá jen někde a dělá to pak bordelPikus píše:presne tohle mi to delalo taky. Na stole to fugovalo, dal jsem to do sasi a nic.core88 píše:nebo je cele potak vadnej jestli je to z GM tak je to jasnýPikus píše:Tranzistorem to nebude, já tam mám BF 245B a jede to taky... zkus ještě přepájet ten potenciometr, já měl špatnej kontak a taky to kreslilo podle toho, jak se tomu chtěloto se mi dělo taky .sem do něj cvrnknul prstem tak to hralo cvrnknu po2hy a nic tak sem ho vyměnil za lepčí model a pohoda

Tak jsem se rozhodl taky pro stavbu tohohle chrčítka. koukal jsem,že je to na stejným principu jako mono zesilovač z gesu,akorát je přidanej gain. Tak teď moje dotazy:
1. Tranzistor se nechá použít BF245A nebo BF245C ? Součástky objednávám z gesu,proto by pro mne bylo jednodušší,kdyby šel jeden z nich použít,případně nějaká alternativa z gesu...
2. Integráč bude lepší LM386N-1 nebo LM386N-4 ?
3. Které potenciometry z gesu mám objednat?Pokud se tam nikomu nechce dívat,zajímalo by mne aspoň,jestli lineární,nebo logaritmické? a předpokládám,že 24V....
4. Ty kondíky s plusem jsou předpokládám elektrolytické,ale nevím zda jsou lepší tantalové nebo hliníkové.
5. Ostatní kondenzátory jsou nad 1nF,takže asi budou nejlepší svitkové,že?
1. Tranzistor se nechá použít BF245A nebo BF245C ? Součástky objednávám z gesu,proto by pro mne bylo jednodušší,kdyby šel jeden z nich použít,případně nějaká alternativa z gesu...
2. Integráč bude lepší LM386N-1 nebo LM386N-4 ?
3. Které potenciometry z gesu mám objednat?Pokud se tam nikomu nechce dívat,zajímalo by mne aspoň,jestli lineární,nebo logaritmické? a předpokládám,že 24V....
4. Ty kondíky s plusem jsou předpokládám elektrolytické,ale nevím zda jsou lepší tantalové nebo hliníkové.
5. Ostatní kondenzátory jsou nad 1nF,takže asi budou nejlepší svitkové,že?