Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad

Příspěvek od Nero »

No, a já jsem člověk, kterému každý den zní dobře jiné nastavení, takže si s těma pár poťákama na eFku pořád hraju. U Marka IV, natož u V, bych asi víc kroutil, než hrál :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Přesně :D Doteď než jsem koupil G-major jsem s tím kroutil každý den :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

k***a tohle bych chtel nakroutit a stacilo by mi to :)

tento je mozna jeste lepsi

a tento je taky nadhernej! tyjo..
mazzi

Příspěvek od mazzi »

Řada Mark umí daleko lepší zvuky. Tyhle zvuky co mají vykradený středy jsou o ničem.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tak zas tak malo stredu to nema, kazdopadne na to co tam hral, je to rekl bych ideal...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hmm me to taky neprijde bez stredu. ale zajimavy ze se mi nejvic libi ten posledni sound. je takovy neurvaly a syrovy. krasa.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me to prijde az moc vyzrany. takovej skoro and justice for all zvuk :) podle me neco obdobnyho nakroutis na mark IIC/III/IV akorat to mozna nebude tak saturovany, i kdyz to muze bejt bednou. ale tyhle scooped zvuky umej taky - jen je potreba mit na nich GEQ.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A mě to zase příjde pěkně na**vno nahrané, našel jsem o dost lepší ukázky. Zvuk je dost recto. A ještě mi příjde, že o dost líp zní s pasivama než s 81, s takovým PRS je to nejuniverzálnější aparát co snad existuje 8)

Yeah, we´ve Mark V´s in bus, man :D
mazzi

Příspěvek od mazzi »

citizen.one píše:tak zas tak malo stredu to nema, kazdopadne na to co tam hral, je to rekl bych ideal...
Na posledním videu (mkIIc+) je vidět nastavený totální V na ekvalizéru (+1, 0, -1, 0, +1 ). Osobně jsem na Markovi IV a Studio Preampu takhle basy nevytahoval a středy nestahoval. A to hraji přes hodně středový EVM 12L :)

Kvalita nahrávky je mizerná, měl si aspoň vypnout limiter na kameře :(
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Borec si to podladí o dva tóny a vy mu skočíte na špek. Tenhle zvuk se dá udělat s dobrou bednou a téměř jakýmkoliv hi-gain aparátem. Není to zrovna příklad toho, čím Mark vyčnívá nad ostatními zesilovači.

I když přiznám se, že v tom ultra nízkém ladění to hrne pěkně. Kupoval jsem Dual Calibera 50ku a kluk měl k tomu origoš Mesa box 4x12 a k tomu podladěného Schecter tak, že nejhlubší strunu měl z basovky. Na vlastní kůži jsem v životě necejtil větší sílu. Když jsem se do toho vopřel, tak mi plandaly nohavice.

Skoro mi bylo líto ho o ten aparát připravit, ale když tam zapojil Peavey 6505, tak to hrálo prakticky stejně. Tedy pokud chcete tenhle zvuk, tak si nejdřív pořiďte pořádnou kytaru a bednu.
citizen.one

ale tak nikdo nerika ze se to neda udelat i s necim jinym, ostatne kinx tady psal ze se dost podobna vec da udelat i s jinyma markama, ja ze i s jejich odnozema...

stejne tak je jasny, ze MkV vycniva predevsim temer nevycerpatelnou variabilitou zvuku. Ktera by pro me, stejne jako pro spoustu lidi, a s radosti to priznavame, znamenala vic toceni a hledani, nez hrani...

jeste jsem na to ale nehral, takze nemuzu tak uplne soudit, nicmene na vsechny ostatni Marky jo a ani jeden me nebavil jako Caliber, byt ani ten nema tu boutique dynamiku, kterou bych tak raaad....
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ale já tu tvrdím, že tenhle podladěný zvuk jde s téměř jakýmkoliv aparátem ne odnožemi Marku. Už jen to, že když jsem takto hrál s Caliberem, tak charakter zvuku se měnil minimálně, ať už jsem měl gain na 1/3 nebo naplno.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Z vlastní zkušenosti jsem si odnesl dojem, že ten Mark V prostě bez GEQ do V pořádně nehraje :lol:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
citizen.one

dayslypper píše:Ale já tu tvrdím, že tenhle podladěný zvuk jde s téměř jakýmkoliv aparátem ne odnožemi Marku. Už jen to, že když jsem takto hrál s Caliberem, tak charakter zvuku se měnil minimálně, ať už jsem měl gain na 1/3 nebo naplno.
to taky nikdo nijak nezpochybnuje...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nevycerpatelne moznosti nema, ale je jich dost. zajimave je stridani tech cistych modu, ma to asi nejlepsi cisty kanal z mesin co jsem zatim slysel. mark I nehraje uplne jako mark I, ale emuluje to velmi zdarile :) je to trochurychlejsi (coz neni vubec spatne) a ma to o dost vic gainu. ten IIC+ mod mi prisel dost presny, mark IV mod taky. extreme mod mi prisel jako blbost. nakroutil jsem tam proste zvuky na ktere jsem zvykly, s tim ze to umelo i surovejsi nebo hodnejsi zvuky. lampovy rectifier je podle me zbytecnost a spis bych ocenil prepinani modu jednotlivych kanalu na footswitchi :)
frytol

Příspěvek od frytol »

citizen.one píše:ale tak nikdo nerika ze se to neda udelat i s necim jinym, ostatne kinx tady psal ze se dost podobna vec da udelat i s jinyma markama, ja ze i s jejich odnozema...

stejne tak je jasny, ze MkV vycniva predevsim temer nevycerpatelnou variabilitou zvuku. Ktera by pro me, stejne jako pro spoustu lidi, a s radosti to priznavame, znamenala vic toceni a hledani, nez hrani...

jeste jsem na to ale nehral, takze nemuzu tak uplne soudit, nicmene na vsechny ostatni Marky jo a ani jeden me nebavil jako Caliber, byt ani ten nema tu boutique dynamiku, kterou bych tak raaad....
Přidám se taky do diskuze. Nebudu psát, že jsem na to hrál, protože jsem do MkV zapojil kytaru, zahrál a šel od toho zase pěkně rychle pryč. Tolik čudlíků, točítek a páček jsem pohromadě snad na žádným aparátu v životě neviděl. Ani jsem pomalu nevěděl kde je zkreslenej kanál, tak jsem tam prostě něco natočil, přepnul, zahrál a odešel. Líbil se mi charakter zvuku, to přiznávam, ale mít další 2 ruce na točení na aparátu a svejma hrát.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na to nemáš mít další dvě ruce, ale bedňáka :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

frytol píše:
citizen.one píše:ale tak nikdo nerika ze se to neda udelat i s necim jinym, ostatne kinx tady psal ze se dost podobna vec da udelat i s jinyma markama, ja ze i s jejich odnozema...

Přidám se taky do diskuze. Nebudu psát, že jsem na to hrál, protože jsem do MkV zapojil kytaru, zahrál a šel od toho zase pěkně rychle pryč. Tolik čudlíků, točítek a páček jsem pohromadě snad na žádným aparátu v životě neviděl. Ani jsem pomalu nevěděl kde je zkreslenej kanál, tak jsem tam prostě něco natočil, přepnul, zahrál a odešel. Líbil se mi charakter zvuku, to přiznávam, ale mít další 2 ruce na točení na aparátu a svejma hrát.
Viděl jsi někdy hlavu Koch Supernova? :lol:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ta supernova je co se tyce poctu jeste horsi jak diezel VH4 :) ale verim ze se to bude ovladat lip nez ten mark V. VH4 je treba co se tyce ovladani dost primocara kdyz nepocitam DEBILNI rozlozeni ovladacich prvku ktere nuti sahat vzdy po vedlejsim potaku. u marku porad platej pravidla z predchozich generaci + dalsi prepinace a kravoviny :)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ony tam jsou ta zaběhnutá pravidla, ale bere to tak jen ten, kdo měl výše jmenované série. Nový uživatel to asi jen tak nepochopí. Co se týče VH4, tak tam mi stačí znát jednu páčku DEEP a už mi jaksi ten aparát neleze pod kůži :D Nevím proč to výrobci cpou do zesáků, když stejně v kapele nemáš šanci.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“