R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
klobasnik

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od klobasnik »

Myslím že je podstata v tom, že si zajdeš třeba do brněnských kytar.cz, kde si vezmeš jeden snímač, který případně zaneseš zpět a necháš si vrátit peníze, případně vyměníš za jiný.
Jak je to s vrácením zboží a snímači?
epislash

Příspěvek od epislash »

klobasnik píše:Myslím že je podstata v tom, že si zajdeš třeba do brněnských kytar.cz, kde si vezmeš jeden snímač, který případně zaneseš zpět a necháš si vrátit peníze, případně vyměníš za jiný.
Jak je to s vrácením zboží a snímači?
Nebo tak, že Macho bude dodávat snímače asi největšímu prodejci kytarových věcí v ČR a nejspíš to bude mít větší odbyt než kdyby to prodával jenom na sebe.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

já bych viděl jako výhodu i to, že si za jedno poštovný vezmu třeba popruh, struny, kytaru a i snímače
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

klobasnik píše:Jak je to s vrácením zboží a snímači?
Při nákupu na e-shopu (a u kytar.cz vlastně i fyzicky na prodejně, i když to není nikde uvedeno) samozřejmě platí i u snímačů možnost vrácení zboží.

Každopádně pan Macho má jistě takhle větší odběr, kytary.cz nabízí zboží, po kterém se hodně lidí ptalo (i tady), a zákazník může nakoupit RM bez problémů v Praze nebo Brně vcelku jednodušše při jakémkoli jiném nákupu. Takže výhra pro všechny, ne? A samozřejmě nikdo nikomu nebrání nakupovat přímo u RM, pokud chce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

MIran píše:
MilanT píše:Slušný výběr (i když většina dodání na dotaz, ale to je pochopitelné a dodání určitě nebude v řádu týdnů) a slušné ceny.

No, já bych asi raději volil přímý nákup u pana Macha. Je moc ochotný udělat cokoli...
Musím se přidat s chválou na pana Macha. Objednával jsem u něj sadu obou HB Alnico II s poznámkou, že hledám něco nejvhodnějšího pro zvuk Paula Kossoffa. Obratem mi odepsal, že si udělal průzkum, a že vintage PAF z 50. let by měly mít Alnico III a pozměněný počet závitů (Alnico III jsou i v Gibson CustomBuckerech, které dávají na Kossoff sign. LP). Za custom úpravu nepožadoval vyšší cenu, jen platbu předem. S matnými poniklovanými kryty vyšly dohromady oba snímače na 3000 Kč, milým překvapením je i to, že vč. poštovného. Na poště jsem je měl asi do 5 dnů od objednávky.
Samozřejmě poreferuji, jak hrají, až budou vyměněny, doufám, že nechválím předčasně.
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Mně se ten výběr dost líbí, i ceny jsou fakt pěkné. Až budu potřebovat výměnu, už vím, kam s tím. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak již podruhé tu můžu pana Macha pochválit. Na Toronado jsem si u něj kdysi objednal dva humbuckery s tím, že bych chtěl hrát blues, jazz a zkrátka takový ty jemnější styly. Doporučil mi Classics nesk a RM bridge. Kytara má přesně takový zvuk, po kterým jsem toužil.

Asi před měsícem jsem u něj objednal další dva humbuckery, tentokrát na mou "kostku" s požadavkem, že bych chtěl mít "univerzálnější nástroj", tedy, že bych rád hrál jak čistý zvuk a slabý snímač u krku a u kobyly něco silnějšího na hard rock. Byly mi doporučeny snímače Colour sound (ke krku) a Hot Air (ke kobyle). Se zvukem jsem opět spokojen (sice by Hot Air mohl mít více basů, ale i tak jsem spokojen). Snímače mám zapojeny tak, že si vybírám mezi sériovým, paralelním zapojením a rozepnutým snímačem.

Přiznám se, že nevím, jak si obstojí v konkurenci se světovými výrobci, ale já jsem s nimi spokojen a za tu cenu snad ani kvalitnější nové snímače neseženete.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ahoj podělí se semnou někdo o radu co dát za modely R.M do téhle kytary http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... y-Sunburst

Zkreslený kanál se stock snímači je hrůza.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
torchie!

Příspěvek od torchie! »

No především musíš napsat co hodláš hrát, aby ti mohl někdo poradit. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Hledám nějaký univerzální , RHCP ,AC/DC ,The Hives,Iron Maiden...
Orange Rocker 30 head
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Já ti konkrétně bohužel neporadím, ale zkus se mrknout na jejich stránky, mají všechny snímače skvěle popsané, především po zvukové stránce, a můžeš si je tam případně rovnou koupit.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja mam dobry zkusenosti s RM bridge a hlavne RM bridge plus (ten je o neco silnejsi a stredovejsi).
Ale tezko rict jestli budou vyhovovat zrovna tehle kytare, mam je spis na (super) stratech.

Bez blizsiho popisu jak chces zvuk zmenit se da tezko radit, popis "je to hruza" mi moc nenapovedel jestli hledas vic vysek, vic basu, vic stredu, silnejsi vystup, slabsi vystup,... ????
Hraju výhradně na šrot.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Zkusím ti to upřesnit čistej kanál ok, ale zkreslený je takový zahuhlaný , nečitelný ,jakoby neživý.Hledám model spíš silnějšího výstupu na čistej hraju minimálně, aby měl dynamiku prs samo osobě hraje dost do výšek a oproti lp postrádá basy takže spíš víc středů a basu. samože bych chtěl koupit jak ke kobyle tak ke krku.
Orange Rocker 30 head
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Na olsovym superstratu mam RM bridge plus a RM neck, oba jsou alnico a maji prijemne hutny zvuk ale porad dostatek vysek a citelnosti. Kobylkac jsem porovnaval v te same kytare s SD SH-4, kterej ma trosku vic zvyrazneny stredy na ukor basu a vysek, ale neni to moc velky rozdil.
Kdybys chtel snimace o neco slabsi zato s jasnejsim zvukem, tak RM bridge (bez + ) a Classic Neck (mel jsem taky, ale kytaru s nima jsem uz prodal).

RMka s keramickejma magnetama moc zmapovany nemam, ale na vetsi zkresleni urcite najdes i mezi nima vhodny adepty.
Hraju výhradně na šrot.
epislash

Příspěvek od epislash »

Zkus panu Machovi napsat, když tu čtu že každému poradí, poradí určitě i tobě :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ke krku bych to možná viděl na Colorsound- měl by splňovat to, co bys rád, ale kdo ví :D...
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bejk píše:Ke krku bych to možná viděl na Colorsound- měl by splňovat to, co bys rád, ale kdo ví :D...
Ladas66 píše: prs samo osobě hraje dost do výšek a oproti lp postrádá basy takže spíš víc středů a basu.
Colorsound je ale vyrazne vyskovej snimac, pokud to PRSo hraje samo o sobe taky hodne do vysek, tak aby to nakonec neznelo spis jako singl :?:
Hraju výhradně na šrot.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ááá to jsem přehlédl tuhle jeho poznámku, úplně jsem to přeskočil očima. No nic, tak to Colorsound asi nebude to pravé. Bude nejsnadnější napsat přímo R. Machovi, myslím, že ti doporučí to nejlepší, co půjde.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Díky už se napsal tak se podělím pro srovnání:)
Orange Rocker 30 head
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Abu píše:
Bejk píše:Ke krku bych to možná viděl na Colorsound- měl by splňovat to, co bys rád, ale kdo ví :D...
Ladas66 píše: prs samo osobě hraje dost do výšek a oproti lp postrádá basy takže spíš víc středů a basu.
Colorsound je ale vyrazne vyskovej snimac, pokud to PRSo hraje samo o sobe taky hodne do vysek, tak aby to nakonec neznelo spis jako singl :?:
Ta konstrukce, že PRS hraje do výšek a nemá basy a středy mi přijde dost zvláštní. Hrál jsem na dost těhle SE Customů a o žádném bych něco takového neřekl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“