Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
jenom a jenom lampy...
Myslím,že hromada krabiček je na tohle zkreslení příliš chlupatejch,vybudit lampu,opatrně s gainem a volume do prava-a máš to tam!Vím,lampáče jsou drahý atd.,jenže ten zvuk nahradit nejde.Taky jsem míval kopii Marsh.800 jednokanál bez zkreslení a budil to Boss SD1.Levný řešení /hlava se dá sehnat i za 4t/,a hraje to jak fík!Jo a hlavně to mít v ruce

ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jako třeba Heartbreakera hraju a je fakt potřeba lampa a k tomu mam Boss DS-1 s hodně stáhlím volume na kytaře - trochu pohrát se clonou a zvuk je parádní na takový věci 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
ano a ještě jednou ano.Obyčejnej lampáč s tímhle šidítkem a alespoň trošku slušným boxem si naprosto v pohodě vytře řiť s apecema mnohem vyšší cenový!Přesně jak říkáš,jen si s tím pohrávat.Naprosto stejnej cajk jsem míval a do teď si pamatuju protažený ksichty majitelů Marsh.800 i 900 i Peaveyů...Jednoduchý,krásně dynamický pošušňání
Před 10ti lety jsem s tím seknul a vše prodal,teď se mi do kejtry zcvoknul malej,k vánocům dostal Mikro cube a kejtru jsem vybral Dimaverku strata.No net. máme teprve chvilku,kdybych ho měl dřív možná bych se rozmyslel po tom co jsem se tu dočet,ale nelituju-je to slušnej kus.Cvičíme oba až se za náma práší a už je mi jasný,že zase pořídím a dám nějakej band dokupy.I kdybych měl na Messu,nebo Acoustika,stejně půjdu po nějaký levný lampový kopii,DS1,Boss dealey a vymalováno!Zakoukal jsem se do FRS od Fokuse-zajedu osobně vybrat-ke kobyle diMarzio a víc nepotřebuju.Jenom ta moje kdyby tak neprudila
už si to tu z nás pomalu hází

ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pavel68 - správnej přístup,doufám že nikdy s muzikou neskončim.Moje hlava je bez zkreslení proto boss DS-1 lampy mam EL34 jako marshall box 2x12 s V60 a je to paráda,už se těšim na zkoušku až si tam zas na ten svůj apec v neděli zahraju 
"MOJO" kills modern music...
jo nekonči i kdyby ho*na s háčkama z nebe padaly!Roku 97 prostě přestali chodit lidi plošně a na vše-teda u nás na západě
.Celej rok chcíp pes,prachy žádný a ještě jsem káp na to,že kluk kterej ved kapelu ojebává s prachama a to mě zlomilo.Kdybych ohnul hřbet a mlčel-dnes je to top kapela v tomhle kraji-jenže já jsem palice tvrdá...a hajzly prostě nesnesu
Ale to je mimo téma sorry.10 let pauzy něčemu prospělo,začal jsem hrát jinak-z jiným přístupem,jakoby jinou cestou,nově s těma starejma zkušenostma
no zní to jako blábol,ale nevím jak to líp vyjádřit.Z5 k tématu at to tu nesviním,sestava kterou máš a já znova plánuju je prostě poklad-1.je to levný EL34 vyměníš,můj starej apec přežil ve zdraví i několik piv,ba i skok střemhlav z Ačkový bedny/ty piva po něm rozlitý/-moc jsem se s tím nemazlil-2.DS1 je jak známo analog,seženeš jetou za ticku ale má nesrovnatelně větší spektrum nastavení,než všechny ty krabky co vídám tady na bazaru,fakt je mi líto těch klučinů co s očima navrch hlavy nakoupí všechny možný xxxmetaly apod.a po čase přijdou na to,že je to úplně o ničem...
DS1 umí dostatečnou valbu,i ta nejlevnější kytara pokud ladí a má slušnej snímač,je správně nastavená a hlavně MAS to v těch prackách což je NEJDULEZITEJSI zahraje stejně jako hodně drahá značková kráska.Jen jedna nevýhoda,ale jak pro koho.Tahle obyč.sestava neodpustí ani ň.Nedomáčkl jsi-bác ho!Šumluješ-tu máš!Ale naučí Tě hrát čistě a poctivě a to je to o co jde nejvíc.Spousta xxxmetalů je mnohem benevolentnější,mulťáky všechny,"mlha" reverbů a echa je hrobem poctivýho tonu.
Sám to doma teď mastím na klukovo Mikrocuba a tuhle jsem se načapal jak mám reverb na 1/3.No šumloval jsem jak za nároďák...Takže reverb pěkně na nulu a zpátky na strom!Dokud to nebudu dávat na poctivo,na efekty ani nehrábnu.P.S.no koukám že jsem se nějak rozkecal,až se mládě vrátí ze školy musím z něj vytáhnout jak vytvářet odstavce atd.-sám jsem s kompem začal tenhle tejden takže sorry za stylizaci a diakritiku,běžně čumím na klávesnici a nemůžu najít třeba "H" nebo tak

ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No na to, že neumis najit na klavesce ani háčko ses docela vytahlpavel68 píše: to pavel68
no a ted k tematu - DS-1 bych nejak extremne neglorifikoval - je to efekt jako kazdy jiny, driv se na nic jineho pomalu nehralo, ale to neznamena, ze na svete nejsou i jine (i lepsi) krabice... ono ds-1 ma hodne problem s dynamikou, taky chybi true bypass... mel jsem, sla z domu. Jinak doporucuju vyzkouset treba Rata, je skoro za stejne penize, clovek si tam nalovi uplne vsechno a ta dynamika - kdyz se hrabne do strun, tak cloveku uleti hlava, kdyz se jen tak brnkne, tak si clovek pomalu mysli, ze je efekt vypnuty a hraje cisty kanal... z bossackych efektu mam zvlastni posit jakesi umelosti a nezivosti - zvlast z tech ruznych hyper metalu a metalzonu :-/. Ale DS-1 je proste klasika, neda se rict ze ne - abych ji jen neodsuzoval
Jinak je ale jedno jak to zni, pokud to zni alespon trochu, tak je dulezite jak clovek hraje a predevsim pro co a kvuli cemu hraje
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mam kopii JCM800 i s gainem.. za 3500 s tím že sem ju musel uvedz do provozuschopnýho stavu. 2. kytarista ma to samí jen clean (ale má lepší výstupní trafo)pavel68 píše:jenom a jenom lampy...Myslím,že hromada krabiček je na tohle zkreslení příliš chlupatejch,vybudit lampu,opatrně s gainem a volume do prava-a máš to tam!Vím,lampáče jsou drahý atd.,jenže ten zvuk nahradit nejde.Taky jsem míval kopii Marsh.800 jednokanál bez zkreslení a budil to Boss SD1.Levný řešení /hlava se dá sehnat i za 4t/,a hraje to jak fík!Jo a hlavně to mít v ruce
![]()
![]()
TAky bych doporucil proco rat... Ty Digytech metaly, ultra metaly, superdistrtion brutal total blody death screaming fuc*ing black boxy sou podle mě taky na prd. Ale DS1 je taková oničem. Má to základ pěknýho zkreslení, ale RAt má víc šťávy. Podle mě je Boss docela Low End (podle mě!!). Ibanez tubesream, ProCo Rat, EHX, MXR, tomu věřím víc. Ale stejně je nejlepší mít elektronkový zkreslení na aparátu. To je možná to co mi na tom bossu vadí - není zajímavej. Podlemě polovodičový zkreslení se má používat jen na zvuky, který nic jinýho neumí. Třeba ten rat, v tom je cítit příjemnej analog, neelektronka. Nebo fuzz - protě tranzistorovej zvuk. Big Muff se nestydi zato že nemá elektronku, hrde se hlásí ke krémovímu komprimovanýmu bzukotu, kterej je ale až překvapivě dynamickej. Já trochu šilhám po YOU DIRTY RAT. Rekl bych ze by se me hodil na chlupatý zvuky (bych to postavil pred zkreslení zesáku a dobarvil bych ho do toho chlupáče). Docela by to doplňovala poctivej oldschool prebuzenej zcuk EC83. Prostě 80's + přidat rat a najednou o 10 let skok do 90's... No ale já bych furt něco kupoval jen peníze nejsou. Uvidíme jak to dopadne. Jinak vítej mezi nás. Sem rád že je tu o dalšího zkušenýho člověka jehož názor si rád vyslechnu víc... Aspoš se máme mi mladí od koho učit
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 14.02.2008 21:14, celkem upraveno 1 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Stejně ste oba potvory (já chi takýýýýýýýýýýýýturbo_MaCk píše:mam kopii JCM800 i s gainem.. za 3500 s tím že sem ju musel uvedz do provozuschopnýho stavu. 2. kytarista ma to samí jen clean (ale má lepší výstupní trafo)pavel68 píše:jenom a jenom lampy...Myslím,že hromada krabiček je na tohle zkreslení příliš chlupatejch,vybudit lampu,opatrně s gainem a volume do prava-a máš to tam!Vím,lampáče jsou drahý atd.,jenže ten zvuk nahradit nejde.Taky jsem míval kopii Marsh.800 jednokanál bez zkreslení a budil to Boss SD1.Levný řešení /hlava se dá sehnat i za 4t/,a hraje to jak fík!Jo a hlavně to mít v ruce
![]()
![]()
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
V Brne ho maj v music center.... Az budes mít zase cestu... Je to kousek od centra (neli v centru). Kdyztak rekni a zandem tam spolu (mozno i s crapem páč ten je zase nadrzenej na fendra.Joey píše: Stejně ste oba potvory (já chi takýýýýýýýýýýýý), dneska sem byl v hudebninách v Hodoníně a ptal sem se borca jestli by mohl objednat od ProCo RAT2 a prodavač: "Nemohl prodáváme jenom Korg, Boss, Digitech". "Naschle..."
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
12tistrunka má tušim 3 struny v oktávě a 3 v unisonu.. To ti neudělá žádnej efekt. Tak bys měl všechny v oktávě
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- tallicaman
Re: metallica efekt help
nechci strasit, ale asi to budou emg snimaceraaadooo píše:zdravim, potrebujem poradit nejaky efekt na metallicu konkretne album master of puppets diky....
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Re: metallica efekt help
Tak ty to sami neovlivní i když dost....tallicaman píše:nechci strasit, ale asi to budou emg snimaceraaadooo píše:zdravim, potrebujem poradit nejaky efekt na metallicu konkretne album master of puppets diky....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tak jasně, jako dvanáctka to úplně znít nebude, ale z recenze jsem vyčetl, že ta jejich oktáva má být nějakým způsobem "rozladěná", aby to bylo co nejvěrnější
Kód: Vybrat vše
+1 Octave Detuned slider – modulovaná („rozladěná") verze první vyšší oktávy, frekvence je modulovaná nad a pod původní +1. oktávový signál (pro přirozenou barvu) výsledného tónu, určeno pro simulaci 12-strunné kytaryJazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"