Volejte administrátora

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Volejte administrátora

Příspěvek od Nero »

Ano, to jsou validní argumenty, nicméně si spočítejte, kolik lidí tam ty recenze poslalo, je to fakt mizivá část fóra. A i kdyby půlka zbytku neměla moc zkušeností nebo se bála, tak stále zbývá hafo lidí, co jsou zkrátka líní :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nebo je to proste reakce na to, jak malo lidi to cte. Kdyz to nikdo necte, nikdo to nepise. A naopak.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ještě mě napadá strach z toho, že jim někdo bude do toho vybavení rýpat a shazovat ho :-D
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen píše:Anebo také mezi dotyčnými panuje obava, že na to zkrátka nemají (gramatika, stavba vět, bohatá slovní zásoba, vlastní způsob zhodnocení atd.).
No tak každý asi nemá dar řeči (resp. psaného projevu) jako Nero nebo Kneekal, nicméně taky každý nehraje na kytaru jako třeba Gilmour. Takže bych to moc nebral v potaz.
Teorge píše:Ještě mě napadá strach z toho, že jim někdo bude do toho vybavení rýpat a shazovat ho :-D
To už je skoro paranoia. :D Myslím, že drahé věcičky (typu PRS, Les Paul, MusicMan atp.) má tady pár lidí, takže dle mého je recenze těch "obyčejných" zajímavá pro mnohem víc lidí. Je totiž daleko reálnější šance, že si ji koupí a tudíž recenzce může mít mnohem větší vliv při rozhodování.

Sumasumárum tedy souhlasím s Nerem - tj. vidím za tím především lenost.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

...EDGE... píše:Nebo je to proste reakce na to, jak malo lidi to cte. Kdyz to nikdo necte, nikdo to nepise. A naopak.
Tohle podle mě funguje možná tak u recenzí alb, sám s tím trochu bojoju. Ale je to hrozná škoda :?

Jestere, díky :wink:
K tomu, cos napsal, bych ještě dodal, že za tu dobu, co recenze máme, je tam dost lepších článků a několik slabších, nějaké o kvalitních věcech a některé o začátečnické výbavě (a některé i ode mne), a nikdy se nestalo, že by se pak rozhořela nějaká hádka, rýpání nebo nedej bože posmívání.

Akorát nevím s tou zajímavostí - recenze na dostupnější věci asi může být praktická pro více lidí, ale recenze něčeho top a nedostupného je zajímavá i pro dost lidí, kteří si ten nástroj nikdy nekoupí, protože jsou zkrátka zvědaví. Nebo aspoň já takový jsem :) Viz to, že mezi nejčtenější recenze patří vedle recenzí Squierů nebo Valvekinga i recenze PRS nebo ES-339.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Akorát nevím s tou zajímavostí - recenze na dostupnější věci asi může být praktická pro více lidí, ale recenze něčeho top a nedostupného je zajímavá i pro dost lidí, kteří si ten nástroj nikdy nekoupí, protože jsou zkrátka zvědaví. Nebo aspoň já takový jsem :) Viz to, že mezi nejčtenější recenze patří vedle recenzí Squierů nebo Valvekinga i recenze PRS nebo ES-339.
No já jsem tím svým žblechtem chtěl podpořit lidi, aby psali víc recenzí i na levnější výbavu a ty to takhle shodíš. :wink:
Jasně že je to tak. I já to tak mám. Kdyby to tak nebylo, časopisy s testy (HiFi, kol, hudebních nástrojů, aut, ...) by se vůbec neprodávaly.
EDIT.
Dneska jsem si s chutí přečetl test/článek na nějaké Ferrari. I když vím, že si ho nikdy nekoupím. Apropo kolik lidí si ho v ČR koupí, deset? Ale nekolik set tisíc lidí si ten test přečte ...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester píše:
wikxzen píše:
Já tomu rozumím, chtěl jsem jen trochu rozvířit vody, aby se diskuse trochu rozjela a tak trochu i popíchnout ty "dotyčné" k nějaké motivaci. Byť je to věc nejspíše zcela zbytečná. Lenost byla vždy a všude a stále bude.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jester: já mám akorát paranoiu z toho,že si neustále myslím, že ruším sousedy :-D

Wixzen: no mě už to donutilo se rozhýbat :-) Jen je otázka, kdy se dostanu k tomu, abych sebral foťák, udělal fotky a případně nějaké krátké pokusy o zvukové ukázky
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Teorge píše:Jester: já mám akorát paranoiu z toho,že si neustále myslím, že ruším sousedy :-D
Tu mám furt. :D Přestal jsem i chodit na domovní schůze. :D Ale to jsme už dost OT.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše: No já jsem tím svým žblechtem chtěl podpořit lidi, aby psali víc recenzí i na levnější výbavu a ty to takhle shodíš. :wink:
Ale né! Já se snažím podpořit obě skupiny - ať už vlastníky levných věcí nebo těch top záležitostí. Ve výsledku se zajímavá recenze bude dost číst tak jako tak, ať ji psal kdokoli o čemkoli :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo souhlas, jak to tak pročítám. Je škoda, že není víc recenzí i levnějších věcí; koneckonců i my, co máme nějaký ten dražší kousek, máme subjektivní pohled, ale zase je pravda, že se můžem odpíchnout od srovnání (s předchozím modelem, s několika modely během fáze výběru atd....). Nicméně i low-cost segment přeci má co říci, protože co do počtu výrobků je velice široký, takže ať mi nikdo neříká, že chce-li někdo kytaru za jánevím 2kKč, tak vleze do e-shopu a objedná tu první, co mu vyjede z výsledků hledání "řadit dle ceny od nejlevnějšího". Určitě je spousta lidí, kteří i tyhle levné věci zkouší a porovnají aspoň pár modelů....

Čeština byl zajímavý aspekt jdoucí ruku v ruce s čitelností. Je fakt, že "to" chce napsat vlastně tak nějak odborně, ale zároveň čtivě; dle mého je to ale v prostředí Internetu docela jednoduché (můžu srovnávat - "přenastavování se" na styl článků do časopisu mi zabralo pomalu celé jedno uzávěrkové období.....Internet je podstatně volnější pole).

Ale hlavně to ty lidi musí bavit, což si myslím, že taky není blízké všem. Počíst si - to jo.....napsat sám - no to snad nemyslíte vážně? :lol:

Když to shrnu: jak vidno po těch pár posledních příspěvcích, je důvodů malého množství recenzentů docela dost, některé spolu souvisejí více, jiné méně. Ale nevybruslíme z toho IMHO ani žádnou větší motivovaností, to také není jádro problému. Neumím ani naznačit, co by mohlo pomoct. Jednoznačně ale asi "jen" dobrý pocit nestačí 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja vim, co by pomohlo :-) Slevy. Ale to ma vic problemu, nez kolik jich to resi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To můžeme rovnou každému recenzentovi platit :lol: Jen nevím, kdo to bude dotovat. Vzhledem k tomu, že i veškeré FAQ články se zde píšou z dobré vůle, tak pochybuju, že by to u recenzí mělo být jinak. Navíc je dobře známo, že vnější motivace zdaleka není tak funkční jako motivace vnitřní :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak já bych klidně něco napsal ale prostě mě odrazuje to, že si nemyslím, že mám dost zkušeností a nechce se mi s tím tak dělat. :oops: Lenost je svině. :mrgreen:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A tu je kámen úrazu :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Smrťokvítek píše:Tak já bych klidně něco napsal ale prostě mě odrazuje to, že si nemyslím, že mám dost zkušeností a nechce se mi s tím tak dělat. :oops: Lenost je svině. :mrgreen:
Myslím, že jsi to krásně shrnul :-)
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No - a pak že to z nich nepoleze (ale je to jak z chlupatý deky) :lol: vždyť o nic nejde; kromě toho, že jde člověk se svou kůží na trh - ale zase proč to nezkusit? To si jako všichni myslíte, že já třeba začal psát až jsem měl dost zkušeností? :lol: Já začal psát v momentě, kdy jsem si to MYSLEL (ale upřímně vzato je třeba trochu soudnosti, takže jsem si byl jistý, že nebudu psát bláboly).

Každá recenze je subjektivní. Rozdíl mezi více a méně zkušeným je IMHO jen v šíři a konkretizaci srovnávání s jinými modely. Nicméně vypovídací hodnotu bude mít cokoli, co nebude obsahovat nesmysle.

Já bych se toho nebál :lol:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Smile

Příspěvek od Smile »

no, tak jsem dneska taky neco zprasil, jakoukoli kritiku vitam :) je to super moznost procvicit si psanej projev a clovek si uvedomi, jak obrovsky ma v tomhle smeru rezervy, se kterejma by mel neco delat :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Raul Julia už spamuje i SZ. Myslím, že není na co čekat...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Borci zamykejte, mažte, než to ten magor tady zavšiví úplně....
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“