To jsi trošku mimo, nemyslíš ?SUK píše:+- 20 centu dokaze i hluchej clovek
Po dlouhodobém tréninku bývá dobrý výsledek i třeba 3 půltóny!
To jsi trošku mimo, nemyslíš ?SUK píše:+- 20 centu dokaze i hluchej clovek
Malou tercku? Není to moc? Po "dkouhodobém tréninku"? Sekat se o tercku, už by mělo vést ku úvaze o změně koníčka - obzvláště po dlouhodobém tréninku.Po dlouhodobém tréninku bývá dobrý výsledek i třeba 3 půltóny!
Kkdo chce číst, tak třeba tady http://www.smidak.cz/smidak/doc/absolutni_sluch.pdfAtkins píše: Malou tercku? Není to moc? Po "dkouhodobém tréninku"? Sekat se o tercku, už by mělo vést ku úvaze o změně koníčka - obzvláště po dlouhodobém tréninku.
Takže když řeknu zaspívej Fis, budeš tam do 20 centů?jastud píše:Taky mi ta tercie přišla nějak moc. Já jsem sluchař mizernej, ale do plusmínus půltónu se při ladění trefím vždycky, většinou trošičku níž, tak těch 20 centíků.
Ne, ale lisknu ti jednu za pravopisshoooter píše:Takže když řeknu zaspívej Fis, budeš tam do 20 centů?jastud píše:Taky mi ta tercie přišla nějak moc. Já jsem sluchař mizernej, ale do plusmínus půltónu se při ladění trefím vždycky, většinou trošičku níž, tak těch 20 centíků.![]()
![]()
No to asi ne,ale u kytary už člověk prostě ví jak má znít takže se do toho tónu docela trefí. Netvrdím že přesně, ale do toho půltónu se to vleze.shoooter píše:Takže když řeknu zaspívej Fis, budeš tam do 20 centů?jastud píše:Taky mi ta tercie přišla nějak moc. Já jsem sluchař mizernej, ale do plusmínus půltónu se při ladění trefím vždycky, většinou trošičku níž, tak těch 20 centíků.![]()
![]()
cca ano a to prosím nejsem absolutní sluchař, mám jen dobře vycvičený relativní sluch. Jak jsem již psal jinde, bezpečně poznám podladění a o kolik a také ladění rozdílná ale tam už to bývá o dost náročnější. Ladičku nemám a nikdy jsem jí neměl - tenkrát nebyly a dnes ji netřeba. Proto jsem také psal, že pouze pomocí ladilčky, nemusí být některý nástroj naladěn do funkčního temperovaného ladění.Takže když řeknu zaspívej Fis, budeš tam do 20 centů?
Do půltónu to už je právě nepoužitelné!jastud píše: No to asi ne,ale u kytary už člověk prostě ví jak má znít takže se do toho tónu docela trefí. Netvrdím že přesně, ale do toho půltónu se to vleze.
SUK píše:jirkatol: 9strunna? basovy struny zdvojeny, zbytek normal? vygooglit se mi nic nepodarilo...
jak testujes, aby se ti to zdalo naladene? pokud mas ladicku, tak kdyztak pouzij tu....
No,to já právě nevim,nejsem tak zdatný hudebník......EDGE... píše:Tak to nevim...v ladeni devitek se nevyznam, mozne jsou asi obe moznosti. Osobne bych dal do paru s Gckem o oktavu vyssi strunu.