Zamykání kravin
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zamykání kravin
To je jedno, že nikoho nenapadne, že to jsou registrační podmínky. Proste nově registrovaný uživatel uvidí kopu textu, která ho pravděpodobně ani nebude zajímat, to je prostě problém...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že Smrťokvítek to docela hezky vystihl, ale i jiní zde podali dobré myšlenky. Přikláním se každopádně k Wohmovi i Nerovi (a zřejmě i ke spoustě dalších); i já jsem již ve fázi, kdy mě spousta nováčkovských dotazů vyloženě otravuje (asi jsem již zpychl
), ale pořád ještě dokážu být sebekritický, což se projevuje tak, že na vyložené nesmysly nebo stále-dokola-se-opakující-problém-či-dotaz prostě nereaguju a z threadu mizím. Případně se zapojuji do diskuse později, když se třeba lehce pootočí jinam nebo zazní něco špatně. Pak se snažím napravovat omyl.
Z vlastní zkušenosti mohu jen říci, že de-facto je jakýkoli projev autority na diskusním fóru hodnocen vyloženě negativně - samozřejmě pouze z pohledu uživatele, se kterým je jaksi tvrději zacházeno (co takhle hledat? Nesmyslný dotaz - prohledej fórum... atd.). A určitě je to o těch chybějících emocích, to se do textu prostě nenapíše.
Legrace ovšem bývá, že ne všichni "schopní" mají sílu následný protiútok domněle poškozovaného tazatele ustát...
to pak beru zase jako legraci, jak někdo někomu vynadá za nesmyslný dotaz, následně dostane od tazatele "čočku" a obvykle následuje umírněná skororomluva s pomalým vysvětlováním problému. Zase bychom neměli zastávat polovičaté strany a buť teda radit bez řečí stále dokola a s úsměvem a nebo "trestat" - zamykáním, recesivní odpovědí, pichlavější slovní formulací - možností je spousta, záleží na diplomacii, aby se to ustálo. I já jsem se na mnoha místech několika diskusí několikrát dostal do role "namyšlenýho frajera, kterýmu se to kecá s jeho vybavením...". Ale nenechal jsem se rozhodit a minimálně mi to přineslo jisté uspokojení, že někdo mě nevyhovující přístupem mě nebude okrádat o čas, myšlenky, návody, soustředění se.
Myslím, že stávající stav je velice dobrým kompromisem. Modi jsou aktivní, vhodně přesměrovávají nové dotazy (případně slučují/rozdělují témata), zamykají nesmysle s odůvodněním. Tak by asi mělo fungovat diskusní fórum. Cokoli se provede s příspěvkem/threadem, tak vysvětlit, aby byl jasný důvod.
Do tohoto schématu bych nezasahoval. I běžný čtenář by se mohl zapojit ohledně nahlašování příspěvků - i to je možno pak brát jakýsi vděk celé komunitě, že standardní uživatel má právo i možnosti ovlivňovat dění. Důvody zde diskutované asi nikdy nevymítíme - to by byl celý svět moc ideální a asi by to začalo být brzo nudné.
Berte to jako určité "koření života" a mezi námi - kliknout na nové téma a hned zjistit, že je to nesmysl a vycouvat z něj ven, je otázkou pár vteřin. Pokud se dá odhadnout z názvu, tak do tématu ani nemusím. Po přečtení všeho dalšíno (ne-nesmyslů) se dá kliknout na "Označit vše jako přečtené" - a je vymalováno, kola se točí dál
P.
EDIT: Nero ještě něco připsal - to je holt riziko, které nový uživatel podstupuje, funguje to takhle všude a jak si myslíte, že jsem přistupoval po registraci do všech fór, kam spadám, já? Postupně jsem četl témata, co mě zaujaly názvem a s tím, jak jsem se osobně zdokonaloval, jsem zjistil, že všechno přečíst nemusím a ani to není třeba. Hromadně jsme tedy označoval a docela rychle jsem už pak vnímal jen opravdu nově přibyvší příspěvky. No ale chce to holt trochu i té vlastní energie vložit...
Z vlastní zkušenosti mohu jen říci, že de-facto je jakýkoli projev autority na diskusním fóru hodnocen vyloženě negativně - samozřejmě pouze z pohledu uživatele, se kterým je jaksi tvrději zacházeno (co takhle hledat? Nesmyslný dotaz - prohledej fórum... atd.). A určitě je to o těch chybějících emocích, to se do textu prostě nenapíše.
Legrace ovšem bývá, že ne všichni "schopní" mají sílu následný protiútok domněle poškozovaného tazatele ustát...
Myslím, že stávající stav je velice dobrým kompromisem. Modi jsou aktivní, vhodně přesměrovávají nové dotazy (případně slučují/rozdělují témata), zamykají nesmysle s odůvodněním. Tak by asi mělo fungovat diskusní fórum. Cokoli se provede s příspěvkem/threadem, tak vysvětlit, aby byl jasný důvod.
Do tohoto schématu bych nezasahoval. I běžný čtenář by se mohl zapojit ohledně nahlašování příspěvků - i to je možno pak brát jakýsi vděk celé komunitě, že standardní uživatel má právo i možnosti ovlivňovat dění. Důvody zde diskutované asi nikdy nevymítíme - to by byl celý svět moc ideální a asi by to začalo být brzo nudné.
Berte to jako určité "koření života" a mezi námi - kliknout na nové téma a hned zjistit, že je to nesmysl a vycouvat z něj ven, je otázkou pár vteřin. Pokud se dá odhadnout z názvu, tak do tématu ani nemusím. Po přečtení všeho dalšíno (ne-nesmyslů) se dá kliknout na "Označit vše jako přečtené" - a je vymalováno, kola se točí dál
P.
EDIT: Nero ještě něco připsal - to je holt riziko, které nový uživatel podstupuje, funguje to takhle všude a jak si myslíte, že jsem přistupoval po registraci do všech fór, kam spadám, já? Postupně jsem četl témata, co mě zaujaly názvem a s tím, jak jsem se osobně zdokonaloval, jsem zjistil, že všechno přečíst nemusím a ani to není třeba. Hromadně jsme tedy označoval a docela rychle jsem už pak vnímal jen opravdu nově přibyvší příspěvky. No ale chce to holt trochu i té vlastní energie vložit...
Pekne sepsano, napadla me jeste jedna vec - dulezite je, aby uzivatele nebrali nahlasovani prispevku jako nejake bonzovani. Zaprve - vzdycky ma rozhodujici slovo samotny moderator a ten report funguje uplne stejne, jako by mi nekdo na ICQ hodil link a rekl "hele mrkni na to, to smrdi". Je pritom dulezite si uvedomit, ze moderator by se k tomu dostal tak jako tak, protoze jednak jsou tu taci, kteri prochazi cele forum (prinejmensim Nero a v dobach sve aktivity i Red Bull), navic pokryti sekci moderatory je takove, ze si vzdycky kazdej thread alespon 2-3 prectou. Nejde tedy o bonzovani ve smyslu odhaleni toho, ze nekdo pacha nekalosti - je to jen urychleni prace moderatoru.
Navic se ani nemuze stat, ze by nekdo byl (byt jen treba mezi moderatory) oznacovan za bonzaka, samozrejme pokud to zas nebude prehanet. Ja osobne jsem uz par tech reportu resil a naprosto si nevybavuji, kdo ho podaval, i kdyz ten posledni byl zrovna par dni zpet.
Takze nebat se nahlasovat, pokud mate pocit, ze se s tim ma neco delat

Navic se ani nemuze stat, ze by nekdo byl (byt jen treba mezi moderatory) oznacovan za bonzaka, samozrejme pokud to zas nebude prehanet. Ja osobne jsem uz par tech reportu resil a naprosto si nevybavuji, kdo ho podaval, i kdyz ten posledni byl zrovna par dni zpet.
Takze nebat se nahlasovat, pokud mate pocit, ze se s tim ma neco delat
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak.
P.
P.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě k tomu nahlašování napadá, nebylo by dobré založit jedno téma kam by se házeli závadné linky? Myslím, že to by tu práci moderátorů také urychlilo. Ale zase když Wohma tu píše o bonzování, tak je problém, že by tam mohli i jiní členové, takže by asi bylo vidět, kdo to tam dal no.
Proc to tak komplikovat? System reportu je skvelej, vidim blbej prispevek, zmacknu report a odeslu, hotovo, nemusim nikde hledat zadny thread a kopirovat odkaz. A to ani nemluvim o tom, ze ty reporty jsou pro mody mnohem viditelnejsi nez novy prispevek v nejakem threadu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
To je zbytečné. Po nahlášení příspěvku se (alespoň teda pro mody) celý thread zvýrazní, navíc se nahlášení objeví v moderátorském panelu (kam teda nevím, kdo jak často chodí, dá se obejít i bez něj). A z hlediska uživatelského, jak říká Wohma, stačí jeden jediný klik...Wocass píše:Tak mě k tomu nahlašování napadá, nebylo by dobré založit jedno téma kam by se házeli závadné linky? Myslím, že to by tu práci moderátorů také urychlilo. Ale zase když Wohma tu píše o bonzování, tak je problém, že by tam mohli i jiní členové, takže by asi bylo vidět, kdo to tam dal no.
Co se týče nahlašování - 1) si fakt nepamatuju, kdo co nahlásil, 2) i kdybych si to pamatoval, tak ten člověk není bonzák, ale někdo, kdo se mi snaží ulehčit práci - a to vnímám pozitivně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
takže když vidim duplicitní xkrát řešenou otázku tak mam ten příspěvek ohlásit?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Mas v zasade dve moznosti:vorech6 píše:takže když vidim duplicitní xkrát řešenou otázku tak mam ten příspěvek ohlásit?
1) Najit thread (nebo i vice threadu), ve kterych se to resilo, a normalne vlozit odpoved s odkazy. Pak to muzes eventualne nahlasit, ale v tom pripade to asi neni tak nutne.
2) Rovnou to nahlasit a nic neodepisovat, ale to odsuzujes moda k tomu, ze to bude muset hledat, pricemz on ten puvodni thread nemusel cist, nebo ho nemusi napadat spravne keywordy do vyhledavani (ktere u phpBB neni zrovna dokonale).
V tomto pripade je tedy rozhodne pro nas lepsi, kdyz clovek ten puvodni thread primo vyhleda, u ostatnich prestupku automaticky hlasit (silny off topic, spatna sekce, nadavky, spam atd.), tam s tim obycejny uzivatel stejne nic moc nenadela.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
aha já myslele že nahlašování je jenom na vulgarismy apod. že s tim můžu hlásit i duplicitu mě nenapadlo 
- Nero
- Rádce
Nahlásit můžeš cokoli, jen je žádoucí, aby se do hlášení napsalo, proč se na příspěvek poukazuje.
Nicméně u duplicity je nahlášení v podstatě zbytečností. Mod ji většinou zaregistruje. Účelnější by bylo rovnou vyhledat thready, kde byl již problém řešen, a postnout je do tématu. Tím se modům ulehčí práce, ti pak jen thread zamknou.
Nicméně u duplicity je nahlášení v podstatě zbytečností. Mod ji většinou zaregistruje. Účelnější by bylo rovnou vyhledat thready, kde byl již problém řešen, a postnout je do tématu. Tím se modům ulehčí práce, ti pak jen thread zamknou.
PetrPeter 1975 - 2008
aha tak už je mi to jasný
když budu moct pomůžum chvíli jsem někde dělal admina a je to otročina
když budu moct pomůžum chvíli jsem někde dělal admina a je to otročina
Re: Zamykání kravin (_._)
Nějak nemám sebemenší chuť na tohle reagovat,v emociální i věcné rovině je ve mne vůči tvé osobě naprosté zero.My dva se prostě nemusíme,takže zachovej dřívější status quo a nereaguj na mne.Děkuji.wikxzen píše:pavel68: proč tak najednou se staráš o tyto věci? Rok jsi zde nebyl aktivní, trucovals, že Ti dali na pár dnů ban za "jánevímco". Sem tam jsem tě viděl mezi online uživateli po celý rok.
Najednou příjdeš, vyplivneš fotky svýho kukuče, který jsi tak usilovně v minulosti tajil a působíš zprvu dojmem "napraveného a osvíceného" uživatele, který se, dle dalších příspěvků poté, stejně v zárodku nezměnil, přístup k mladým, nezkušeným lidem na foru nepřehodnotil a ještě jako třešničku na dortu připíšeš o tom, jak jsi starej a co vše prožil za totáče, který stejně mladším generacím nic neříká (to ovšem je věc jiná).
Nevím, co tě k "zlepšovákům" vede, ale zrovna tento je dosti zbytečný nějak realizovat. A mám z jeho výsledku a významu stejný pocit asi jako když si uprdnu na Masarykově nám. v centru Ostravy. Lidi jsou takoví, makoví a rozhodně tomu nenapomůže nějaká úprava "systému" selekce, kastrace, destrukce atd. Jestli Tě mládež "žere" tak s tím nic nenaděláš a my taky ne. Sám jsi taky upečený z nějakého těsta a nikdo s tím také tady nenadělá.
To byla osobnější rovina příspěvku. A ber ji jak chceš.
Nějak nemám sebemenší chuť na to reagovat - v emociální i věcné rovině je u mne vůči tvé osobě naprosté zero a těžko se v tom něco změní - my dva se prostě nemusíme,tak zachovej dřívější status quo a nereaguj na mne.Děkuji.
Nechte to tak, jak to je. Současná metoda zamýkání, přemisťování a mazání je zcela vyhovující a stačí. Buď jsi tady od toho, abys nekomentoval způsob zakládání témat, obsahy témat a obrnil se trpělivostí při odpovídání i na ty hloupější otázky nezkušených anebo na sobě zapracuj a snaž se takové dotazy ignorovat/nekomentovat u nových lidí na foru. V UG jsou témata Haluze a Nejlepší hlášky... nebo si založte vlastní téma, kde svému egu můžete více popustit atp., tam si můžeme své pocity vylít, ale hlavně je "nefiltrujme" někde jinde mimo UG.
Smrťokvítek, Wohma a Nero mají pravdu a jen je v jejich názorech podporuju.
Jo a ještě něco: odstraňte ten stupidní znak (_._) za názvem tématu, působí to v této sekci nepatřičně a hloupě! Tečka
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Myslim ze sekci elektricke kytary pomohlo kdyby se dal rozdelila podle cenove kategorie.Napr.Eketricke kytary do 5000kc-el.kyt do 10k atd.nebo vlakno Elektricke kytary zacatecnici.... 
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Martin: Zajimavy napad, ale jak by se resily kytary, ktery jsou na pomezi? Navic ceny kytar nejsou staly... Ve vysledku by to mohlo byt spis matouci. Ale o nejakych subforech se klidne pobavit muzeme, jsou nejake jine napady?
pavel: At se ti to libi, nebo ne, pises ve verejnym foru a jedname tu o vecech, ktery se dotykaji vsech uzivatelu, nikomu nemuzes upirat pravo reagovat na tve prispevky
Kazdopadne by me zajimalo, jak svoje pripominky vidis s odstupem par dnu a s informacemi z diskuze?
pavel: At se ti to libi, nebo ne, pises ve verejnym foru a jedname tu o vecech, ktery se dotykaji vsech uzivatelu, nikomu nemuzes upirat pravo reagovat na tve prispevky
Kazdopadne by me zajimalo, jak svoje pripominky vidis s odstupem par dnu a s informacemi z diskuze?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Líbí se mi nápady kluků typu rozbočovače,či zvýraznění threadů pro ouplný začátečníky a nadále trvám na vstupním filtru pro zakládání nových ...
Na ostatních fórech co chodím to funguje ke spokojenosti - ale kde není vůle...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Vubec by nebylo spatny kdyby se zacatecnikum po kliknuti na cudel o zalozeni noveho tema nejdriv nacetlo hledani a z tama potom pokracovat na pripadne zalozeni novyho tema
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Nebud takova urazka - vule rozhodne je, koneckoncu debata je to relativne ziva (na pomery teto sekcepavel68 píše:Líbí se mi nápady kluků typu rozbočovače,či zvýraznění threadů pro ouplný začátečníky a nadále trvám na vstupním filtru pro zakládání nových ...
Napadl me jeden "filtr" - a to sice moznost zakladat thready az od urcityho poctu prispevku (samozrejme rozumne nastavene, treba 5, 10 apod.), na druhou stranu to by mohlo vest k tomu, ze by kvuli tomu limitu novacci psali nejake pytloviny do existujicich threadu.
Druha moznost je zavedeni jakehosi vstupniho kvizu, ktery by zarucoval, ze alespon neco novacek cetl. To myslim v phpBB neni problem, otazka je, jestli to pro novyho uzivatele (jeste treba pro starsi rocniky nebo jiny pocitacove malo gramotny lidi) nebude prilis velka prekazka. Melo by to jednu vedlejsi vyhodu, ze by se tim uspesne odrusili spamboti, ale s temi zas takove problemy nemame nastesti.
Martin656: Kdyz se nekomu misto zalozeni noveho threadu nacte hledani, tak si spis bude myslet, ze jde o nejakou chybu a bude se tim spis snazit proklikat na ono zalozeni. Musis si uvedomit, ze tihle lidi vetsinou nemaji vuli neco hledat, jinak by to totiz ve vetsine pripadu nasli
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
pozor, vůle zde je a veliká protože se tvoje iniciativa řeší.pavel68 píše:Líbí se mi nápady kluků typu rozbočovače,či zvýraznění threadů pro ouplný začátečníky a nadále trvám na vstupním filtru pro zakládání nových ...
Vím o čem mluvíš protože občas chodím na forum kde musíš svoje moudra poslat nejdřív adminovi ve formě článku a pokud se mu to líbí tak se to teprve objeví ve foru,samo jeho jménem jako nový příspěvek a je na něm jestli uvede od koho to pochází..... většinou ne, takže on tam má asi 1000 příspěvků a ostatní tak od 10 do 30. Víc nic. Tohle by se ti líbilo?
Mimochodem... pokud by tady každý příspěvek (resp. teda thread) procházel kontrolou, prakticky tady ztrácí význam fórum pocházející z antiky a označující místo (jakýsi ekvivalent náměstí), kde se scházeli a diskutovali lidé - myslíš, že měl někdo šanci cenzurovat, kdo co řekne?