IBANEZ TSA 15H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
garde

Re: IBANEZ TSA 15H

Příspěvek od garde »

Bummer píše:Uzavřená ozvučnice omezuje akustický zkrat a tím zvyšuje účinnost reproduktoru v oblasti nízkých frekvencí. To se učí dokonce i ve škole. ;-)
....mal si pravdu....

....a takto s odstupom času, čo sledujem už na tretej skúške po sebe tak gitarista má ten ibanez natočený na trištvrte hlasitosti a so zapnutým boostom +6dB je to dostatočne hlasné, s pre nás postačujúcim objemom....4x12"tka by u nás v skúšobni zbytočne postávala, aj keď by ten zvuk bol neporovnateľne lepší....

....takže nakoniec napriek ceste kompromismi to sadlo ako riť na šerbeľ s som s tým nadmieru spokojný, čo tiež často nebýva....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Jiramikes

Příspěvek od Jiramikes »

Garde měl bych jednu otázku. Jak máte ty písničky na bandzone, tak ty sou hraný taky přes tenhle tsa 15H?
garde

Příspěvek od garde »

....nie, tie pesničky sa nahrávali asi 3 roky dozadu, vtedy sme to ešte nemali, tam je Marshall Valvestate 65R a nejaký reissue TS9 a potom Korg AX10G....
GK 700RB-II + GK 810SBX
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

garde píše:
Bummer píše:Uzavřená ozvučnice omezuje akustický zkrat a tím zvyšuje účinnost reproduktoru v oblasti nízkých frekvencí. To se učí dokonce i ve škole. ;-)
....mal si pravdu......
Kdepak, v tomto případě neměl Bummer pravdu ani náhodou. Nevím, v které škole mu tohle nakukali. Ony totiž reproduktory mají různé vlastnosti, které bývají shrnuty v tzv. TS parametry a tam na konstruktéra reproboxů čekají různé koeficienty kvality ve všemožných směrech a třeba také takzvaný "ekvivalentní objem reproduktoru" a k těmto ukazatelům je třeba při výrobě boxu přihlédnout. Ono se snadno může stát, že dobře navržený box s otevřenou ozvučnicí a vhodným reproduktorem bude mít hutnější zvuk, než blbě udělaná uzavřená bedna se 4 X 12´´ s velkým Vas. Klasický případ je, když si hošík koupí nějakou levnou bednu se čtyřmi nejlevnějšími šmejdy od Celestion a vymění je za EVM 12L, páč to kurňa musí hrát. Chudáci Voice se pak v nedostatečném objemu dusí a hrají jako sluchátko. Přitom v otevřeném kombu s 1 X 12´´ má EVM 12L basů na rozdávání.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mmjuz píše:... Ono se snadno může stát, že dobře navržený box s otevřenou ozvučnicí a vhodným reproduktorem bude mít hutnější zvuk, než blbě udělaná uzavřená bedna se 4 X 12´´ s velkým Vas...
nějak tak to mam já s mým 1x12 widebody polootevřeným boxem s Celestion classic lead80, i bummer se divil, co to má basů, i když kdo ví jestli to nebylo aparátem...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gymnázium a SOŠ Rokycany, pan Vůch. :) Ale díky za info. O těch parametrech jsem ponětí měl, ale bohužel nevím, co znamenají.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Honzo, samozřejmě jiná situce bude, když se rozhodneš vyrobit precizní bedýnky do studia, či kvalitní PA, nebo jen dobře hrající baskytarový box, třeba s basreflexovou ozvučnicí a nebo kytarovou bednu, určenou více méně jen na zkreslený zvuk, kde přenášené pásmo je poměrně úzké. Řekněme od 100Hz do 5kHz a vyrovnaná charakteristika vůbec není nutná. Naopak, často je na závadu, protože nějaký ten hrb o 5dB na vyšších středech ( řekněme někde u 2,5 kHz až 3kHz ) zvuk řádně "nabrousí". Jinými slovy, při výrobě kytarového boxu je vše povoleno. Tam žádné velké výpočty nejsou potřeba. Stačí tak nějak přihlédnout k rezonančnímu kmitočtu repra a tomu ekvivalentnímu objemu. Samozřejmě jsou na trhu i vyjímky, kdy se výrobce snaží udělat maličkou a snadno převozitelnou bedýnku, tak může sáhnout k verzi basreflex, aby se vyhnul potřebnému objemu. Tam už bez bez složitých výpočtů obejdeš dost těžko. Rozhodně ale neplatí pravidlo, že uzavřená bedna přidává basy a otevřená je zahrát neumí. Akustickému zkratu zabrání i obyčejná deska, do které repro zapustíš. Viz. rozhlas po drátě ve školách a fabrikách v 50. a 60. letech. Osobně si to ještě ze základky v 70.letech pamatuji.
chef1kdc

Příspěvek od chef1kdc »

Zdar lidi mám Ibanez TSA 15H, koupil mi ho táta bez předchozí konzultace semnou, clean zvuk je luxusní, ale osobně bych místo tube screameru hledal nějakej pádnější zvuk ..... zkoušel jsem boss ds1 ale nic moc ...strasně to kombo zeslabilo...

chtěl bych zvuk asi jako je tady v 1:13-1:14

http://www.youtube.com/watch?v=qO-mSLxih-c&ob=av3n

jakou krabičku byste mi doporučili? ...

díky moc za odpovědi :-)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

co pod tim mas za box?
chef1kdc

Příspěvek od chef1kdc »

mám u toho TSA 112C

viz video http://www.youtube.com/watch?v=fswTLYKcOPU
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no tahle bedynka taky neni na zkresleny zvuky nic moc. zkus to s jinou bednou - ten boss by nemel nic zeslabovat, neni nejaky pokazeny? jinak ho zkousej samozrejme spis na cisty kanal :)
xaba
Bandzone: xaba

Příspěvek od xaba »

vlastnim tento "zesik" a bednu jiz hodne dlouho mam je z ameriky a moje skusenost je takova ze jedinym problemem tohoto komba je poruchovost. Tyto lampy jsou hrozne poruchove a vsechny prepinace me odesli behem pul roku. Zvuk tohoto komba ale vynahradi vsechny problemy problem je jeste s boxem protoze zadni otevrena strana lehco rezonuje to se necha vyladit zapojenim dvou boxu C 112 najednou. Do kazdeho z nich davam na koncert polstar. Jeste zde take nebylo receno ze tato hlava si pekne rozumi se "ctyrkovymi" boxi Soldano vybavenymi 12. repro Eminence. Jsou to sice stare reproduktory ale na tomto zesilovaci se me libi. Podle mne se k tomuto zesilovaci nejvic hodi "klacicke el. kytary" tj. Fendery stratocaster, telecastery a gibsony les paul, sg.... Skousel jsem zapnout ibanez "satrianovku" a hralo to neprosto priserne ale s lete z roku 56 to hraje naprosto vyborne. :-)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

presne!! mel jsem to pichle v 4x12 boxu a teletem a bylo to supr
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Dotaz: V Hradci mi vezmou zpátky tranzistorové kombo na lubovky, které mě dost naštvělo, ale chtějí to za něco vyměnit ( nekoupil jsem to přímo u nich, protože jsem chtěl udělat kšeft kamarádovi, takže jsou dost slušní ) Myslíte, že by mě bavil čistý zvuk TSA 15 na lubovku a LP?
Má někdo v uších srovnání třeba s Fenderem Blues Junior nebo Laney LC 15, což jsou pro mě vcelku přijatelné aparáty podobné ceny.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
xaba
Bandzone: xaba

Příspěvek od xaba »

myslim zo pokud je to pouze na cisty zvuk bez TS tak by se spis vyplatil jiny "maly" lampovy zesilovac. Jine znacky jsou na cisty kanal cenove prijatelnejsi napr. Vox, Laney nebo VHT toto ja aparat primo postaveny pro krabici tube sreamer samozrejme ze cisty kanal hraje moc pekne ale myslim ze je zbytecne kupovat to is TS.
:-) to je jen muj nazor. Velice pekne take haje Marshall Haze ktery nabizi stejny vikon ale je drazsi.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Jazzman píše:Dotaz: V Hradci mi vezmou zpátky tranzistorové kombo na lubovky, které mě dost naštvělo, ale chtějí to za něco vyměnit ( nekoupil jsem to přímo u nich, protože jsem chtěl udělat kšeft kamarádovi, takže jsou dost slušní ) Myslíte, že by mě bavil čistý zvuk TSA 15 na lubovku a LP?
Má někdo v uších srovnání třeba s Fenderem Blues Junior nebo Laney LC 15, což jsou pro mě vcelku přijatelné aparáty podobné ceny.
jak jsem psal vyse, aparat me spise bavil se singlama, ale cisty kanal je moc pekny, krom toho i ten TS kanal je super, da se tam udelat pekny kulaty bluesovy zvuk..ale srovnani s fendrem nemam no
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jazzman píše:Dotaz: V Hradci mi vezmou zpátky tranzistorové kombo na lubovky, které mě dost naštvělo, ale chtějí to za něco vyměnit ( nekoupil jsem to přímo u nich, protože jsem chtěl udělat kšeft kamarádovi, takže jsou dost slušní ) Myslíte, že by mě bavil čistý zvuk TSA 15 na lubovku a LP?
Já TSA slyšel naposledy v létě. Podle mě je to aparát spíš na ten zkreslený zvuk. Navíc nemá reverb a ta smyčka co v něm je moc smyčka není. :)
Srovnání mám se svým juniorem, ten se mi líbí víc. Ale je to o osobním vkusu :wink:.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

No, vypadá to, že TSA vynechám ze seznamu v kategorii: malý a přenosný, na cvičení a zkoušky.
Jestli má nějaký Marshall lepší čistý zvuk než ibanez, tak to obejdu obloukem. :mrgreen:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me teda prijde ze to je zas spis na ciste, zkresleny mi prisel vylozene divny (asi hlavne kvuli repru). cisty dle vkusu, na me uz to bylo mozna moc ciste (mam rad trochu zaspineny clean pri raznejsich uhozech) :)
garde

Příspěvek od garde »

....ja by som ten Ibanez TSA15H na ten zoznam vrátil, jasné že Fender Blues Junior je úplne iný amp, ale Ibanez má tiež veľmi pekný clean, hnali sme cez neho akustiku Oscar Schmidt s piezom v pesničke Is it any wonder od Keane a hralo to super....LP s humbuckermi Ti ten Ibanez bude pri plnom vybudení nakreslovať....Ibanez je veľmi dobrá voľba za tú cenu, ale ak nejde o cenu treba zobrať Fender....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“