rada s koupí kytary: Jolana Diamant vs Gibson Explorer
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: rada s koupí kytary: Jolana Diamant vs Gibson Explorer
Nejlepsi asi bude zajet si do Horovic a ozkouset si vic kusu. Sice bych si ji nechal delat "na telo", ale pro celkovej pocit to bude lepsi.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Alternátor
Tak jsem pro upřesnění několika informací napsal na mail prodej@jolana.eu . Odpověděli hned ráno druhého dne. Snad to někomu taky pomůže: "Snímače Seymour Duncan již
dodáváme s možností rozepínání cívek. Bohužel jsem to ještě neaktualizoval
na našem webu. Chromové kryty ano, zlaté ne (u snímačů SD). Cena je stejná. Doba dodání je
zhruba 1-2 měsíce. V červenci a srpnu však je celozávodní dovolená čili je
dodání v tomto období delší o 2-3 týdny. Záleží jako barvu budete požadovat."
dodáváme s možností rozepínání cívek. Bohužel jsem to ještě neaktualizoval
na našem webu. Chromové kryty ano, zlaté ne (u snímačů SD). Cena je stejná. Doba dodání je
zhruba 1-2 měsíce. V červenci a srpnu však je celozávodní dovolená čili je
dodání v tomto období delší o 2-3 týdny. Záleží jako barvu budete požadovat."
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Náš kytarista nedávno kupoval Jolanu Tornádo a hraje líp jak orig. Gibson LP clasic vybíranej v anglii z několika kusů.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Tak jsem se po tom schválně koukal a Gibson nejspíš už zrušil výrobu Faded Explorerů. Aspoň na jejich ofic. stránkách není k nalezení.
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To už ale hodně dlouho...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já na jejich stránkách taky hodně dlouho nebyl, to je pravda
. Trochu mě to překvapilo, když je to na audioteku označený jako new.
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
- Alternátor
Tak jsem se nakonec rozhodl pro Gibson Explorer Faded Cherry a už ho mám doma. Zpracování je naprosto v pohodě (zabroušený pražce, nic nedrnčí, prostě vše v pořádku) nasucho hraje výborně. Po zapojení do komba se teda objevuje docela nepříjemnej chrchlavej zvuk, dokud nezačnu hrát, někde jsem čet, že tyhle problémy jsou způsobený špatně zapájeným spojem. Jakmile se chytnu jakýkoliv kovový části, ať už struny, nebo ladící mechaniky, kravál zmizí. Jinak až na tuhle nepříjemnost je kytara naprosto perfektní. Takže to, že nový explorery nehrajou bych nebral jako dogma 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vždy je to o tom, jaký konkrétní kus chytneš a s čím ho zrovna porovnáváš 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Špatná zem pokud se nepletu. V elektrice se nevyznám.Alternátor píše:Tak jsem se nakonec rozhodl pro Gibson Explorer Faded Cherry a už ho mám doma. Zpracování je naprosto v pohodě (zabroušený pražce, nic nedrnčí, prostě vše v pořádku) nasucho hraje výborně. Po zapojení do komba se teda objevuje docela nepříjemnej chrchlavej zvuk, dokud nezačnu hrát, někde jsem čet, že tyhle problémy jsou způsobený špatně zapájeným spojem. Jakmile se chytnu jakýkoliv kovový části, ať už struny, nebo ladící mechaniky, kravál zmizí. Jinak až na tuhle nepříjemnost je kytara naprosto perfektní. Takže to, že nový explorery nehrajou bych nebral jako dogma
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Nepleteš. Špatná zem.Fade píše:Špatná zem pokud se nepletu. V elektrice se nevyznám.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- ...EDGE...
Jono, budes se muset prestehovat, pokud mozno do USA, to je jeji rodna zem, tam je zvykla...
Gratuluju ke koupi, worn cherry se mi libi vsechny modely
Gratuluju ke koupi, worn cherry se mi libi vsechny modely
- Alternátor
Díky, já měl hroznou radost, že ji ještě měli, protože ty faded expy jsou skoro nesehnatelný. Aspoň co jsem se poptával. Teď už to chce jen nový kombo, aby pěkně vynik její zvuk. A pak zas začnu vymejšlet kraviny, co asi tak koupit...