Identifikace kytary (sběrné téma)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
kodl258

Re: Identifikace kytary (sběrné téma)

Příspěvek od kodl258 »

Fořt píše: 30.08.2021 6:22 .....I kd\yž si nejsem jistý, z čeho je ten vnitřní blok, na dřevo to z té fotky moc nevypadá... Nebo je to lak?
Tyhle kytary nemají sustain blok. Jsou tam takové tři laťky - dvě u horní desky, jedna u spodní, které jsou na obou koncích vlepeny do dřevěných špalků. To je asi jediné masivní dřevo, co tam je. Zbytek je překližka.

Tyhle s dlouhým horním a dolním rohem ala ES335 jsou cennější než pozdější, které mají tvar jako Tornádo.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

OK, dík za vysvětlení.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ano, jsou tam tri latky. Jedno telo se sdilelo pro baskytary i kytary - tenhle system je napric vsema Jolana lubovkama. Pampero (basove Tornado) ma dokonce identicky dlouhou menzuru jako normalni Tornado, nebo mame nejakej divnej kus. Bohuzel u vsech tehlech lubovek se droli lemovani, coz je velka bolest opravit (je hlubsi nez klasicke, nikdo se s tim nechce moc delat), prazce a vyztuhy krku jsou z blbyho materialu, takze prazce jsou zpravidla vymackany a vyztuha moc nefunguje. Uz jsem tazateli psal, ze ji rad adoptuju, mel bych ji na zed do paru s Alexis basou :)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

No, jo taky mám (už pár let) jeden vrak připravený ke zprovoznění, tu obyčejnější trojku. Zatím jsem se k tomu moc nedostal. Lemovku jsem sundal a do kanálu vlepil dýhu, tak aby tam pasovala současná tenčí čínská.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nevíte, co je to za véčko? https://hudebnibazar.cz/gibson-flying-v/ID405791/

EDIT Tak už asi vím, Myslím že je to Faded z roku 2010
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Jen hádanka pro znalce: kopie strata, Morava, rok 90. Pozná někdo tvůrce?
Přílohy
3.jpg
2.jpg
1.jpg
jastud

Příspěvek od jastud »

Vavruša?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
krasty

Příspěvek od krasty »

Šel bych víc na sever, Pořízka či Vácha. Vavruša by měl na kytaře svoje tremolo, který vyráběl 100% ještě v roce 1999.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Krasty trefa.
Vácha 1990. Kolega si ji nechal postavit (za 10 000, tehdy asi 5 platů čerstvého inženýra v Tesle Brno). SH6 u kobylky, Fender singly. Hraje skvěle. Jediná chybka - podle mě - ta jednodílná mechanika. Kolíky jsou blíž nultému pražci, než u originálu. Tím pádem naladíš tlusté E, ale jak se dotáhne zámek, vyleze to o dost výš. Takže se musí naladit na asi Es, dotáhnout zámek na nuláku a pak je tam skoro E, které se dá už dobrnknout na kobyle. Pak ale drží dobře. Známý mi ji dal na víkend domů k běžné údržbě a výměně strun, tak jsem ji vzal v sobotu do boje a obstála.
krasty

Příspěvek od krasty »

Měl jsem tohoto Floyda na jedný kytaře, ale měl docela měkký břity a za čas tremolo se nevracelo. Jarda Janecký mi do něj vsadil nový a Floyd se vracel jak víno...

Doporučuji dát před zámek hrazdičku, která stlačí struny níž a je po problému. Nebo navinout víc závitů struny, tím se stlačí dolů a lehne víc na zámek.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ta je super :) kdysi byla hodne podobna v mistnim hudebnim bazaru a hrala fakt skvele.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Co to má Mistr za kajtru? Na Jolanu to nevypadá.
karel.jpg
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

To bude nemecko, tvarove Hofner verythin, na prvni pohled neodpovida ale osazeni a tvar hlavy.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

jenyceg píše: 17.12.2021 10:06 Co to má Mistr za kajtru? Na Jolanu to nevypadá.karel.jpg
Otwin - sedi hlava, logo, vykladani i pomerne zhyrale lemovani :D (na CB fotkach to ale tolik nevynikne). A kdyz se clovek zakouka, jde to vycist i z napisu na tele (i kdyz blbe). Super nastroje, a ze vsech vyrobcu z DDR za me osobne jedny z vizualne nejvyraznejsich kousku, mam od nich mandolinu a mel jsem v ruce zatim jeden archtop a byla to bomba.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Bingo! Pátrat v NDR mě nenapadlo. Tady má vyobrazenou sestřičku: http://www.vintage-guitars.se/A4074331.php

Taky tak hnusná až krásná.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Joo, ja si rikal, ze jsem to uz videl a Otwun jsem si nespojil :)
cid

Příspěvek od cid »

Když tady byl učiněn dotaz napadlo mě, kdo ji Karlovi půčil, že by se dalo z fotografií zjistit více. Na tuto kytaru hrál v Semaforu Ladislav Štaidl s Pavlem Sedláčkem kolem roku 1963 a ze stejného roku je na YT videoklip písně Život je pes, kde na ni hraje a našel jsem i dvě fotografie, na kterých ji LŠ má.
Je to hodně dlouho, kdy jsem chodil do LŠU na kytaru a tehdy pan učitel (důchodce), měl podobnou nádhernou českou zakázkovou "gibsonku" v bezvarvém laku a ta měla jednu velice zajímavou "fičuru", jeden snímač na tyčce a dal se posunovat dle potřeby:)

Edit.
Farrell - nechci téma tlačit v diskuzi dopředu jako Re:, už se řeší jiné téma, tak reaguji jako "edit". :wink: Myslím že je to ono, jak to mám uložené v paměti, stříbrná placka snímače, nahoře zaoblená a průmer vodící tyče odpovídá, jemná práce.
Naposledy upravil(a) cid dne 18.12.2021 22:17, celkem upraveno 4 x.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

cid píše: 18.12.2021 16:15 Když tady byl učiněn dotaz napadlo mě, kdo ji Karlovi půčil, že by se dalo z fotografií zjistit více. Na tuto kytaru hrál v Semaforu Ladislav Štaidl s Pavlem Sedláčkem kolem roku 1963 a ze stejného roku je na YT videoklip písně Život je pes, kde na ni hraje a našel jsem i dvě fotografie, na kterých ji LŠ má.
Je to hodně dlouho, kdy jsem chodil do LŠU na kytaru a tehdy pan učitel (důchodce), měl podobnou nádhernou českou zakázkovou "gibsonku" v bezvarvém laku a ta měla jednu velice zajímavou "fičuru", jeden snímač na tyčce a dal se posunovat dle potřeby:)
To byl velmi pravdepodobne DeArmond nebo nejaka jeho kopie (ten snimac), viz foto dole. Ony ty kytary z pohranici obecne (Otwin sidlil v Schonecku a udajne byl sveho casu jednim z nejvetsi tamnich dodavatelu kvalitniho dreva na vyrobu hud. nastroju) jsou celkove kapitola sama pro sebe, hrozna skoda toho, jak to seslo na nasi strane hranice...
Přílohy
DeArmond_pickup.JPG
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Děkuji všem za info a přeji veselé vánočky!!! 😁
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Co je toto? Asi to nebude USA Custom, že?
https://www.sbazar.cz/barone/detail/161 ... aul-custom
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“