Kill Switch / Kill Pot (vypínač signálu na kytaře)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Kamahl

Re: Kill switch - vypínač signálu

Příspěvek od Kamahl »

nodj píše:já jsem si teď na kytaře udělal kill switch t tohohle vypínače :
http://www.ges.cz/?page=index&ipp=12&la ... ES06500220

zapojil jsem to jako rozpojení signálu a při zmáčknutí- teda rozpojení signálu je sice ticho, ale při obnovení signálu a následnym opakování při použití killswitche při hře to docela lupe.. je to normální? nelupe to sice moc, ale uplně dokonale čistej ten zvuk neni.. a má na to vliv, že kombo je lampa? díky
nebo by to mohlo bejt vypínačem?ten můj je novej... A myslim si, že nebude velkej rozdíl mezi timhle a tim hranatym červenym, který se na to často používá..
Mně to lupne při stisku. A právě tenhle vypinač mám objednanej, tak to si mě docela dostal... Budu doufat, že to je chyba jen u tebe. :lol:

Mimochodem; mačká se lehce? Máš srovnání s tím "hranatým" červeným (který mám btw i já)? :)
nodj

Příspěvek od nodj »

Mně to lupne při stisku. A právě tenhle vypinač mám objednanej, tak to si mě docela dostal... Budu doufat, že to je chyba jen u tebe. :lol:

Mimochodem; mačká se lehce? Máš srovnání s tím "hranatým" červeným (který mám btw i já)? :)[/quote]

no mně přijde, že ten vypínač je v pohodě..ten červenej jsem neměl, tak nevim, ale k rozpínání stačí poměrně malá dráha zmáčknutí, takže mně vyhovuje, až na ten nedokonalej zvuk.. možná to neni lupnutí, ale prostě nějakej bordel, ale nevim, jestli to tak je u všech.. Když hraju nahlas, tak to tak slyšet nejde a u zkreslenýho zvuku míň slyšitelný než u čistýho
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No, tak si ho ale hoď na spojení signálu se zemí, protože tohle má asi stejnej efekt, kkyž vytahuješ jack z kytary při vohuleným aparátu...
nodj

Příspěvek od nodj »

to zkusim, ale teď nemam se spínacim kontaktem..Hlavně jsem myslel, že se to tady dorešilo, že nej zapojení je rozpojení signálu..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nodj píše:to zkusim, ale teď nemam se spínacim kontaktem..Hlavně jsem myslel, že se to tady dorešilo, že nej zapojení je rozpojení signálu..
Fakt? :lol: :lol: :lol: :lol: Nemůžeš věřit všemu, co se tady vyřeší....

Jinak to lupnutí je obyčejná vlastnost přepínače. KAždej přepínač jej má. Ve chvíli, kdy se spojí kontakty (mechanickou cestou) tak drátem proletí signál. TAdy ty "kvalitní" spínače ho mají obrovskej. Snímače v efektech maj jeden z největších vůbec, kdyžto třeba obyčejnej mikrospínač, kterých koupíš 10 za 2kč má několika stanásobně menší. O tomto se moc mezi kytaristama nemluví. vkaždým případě nejlepší řešení je posílat signál do země. zuplnutí tam nebude a navíc potlačíš při vypnutí i šum z efetů (u rozpojení by ti šluměli dál, takto budeš mít ticho.

EDIT: TAky každej mechanickej spoj v signálový cestě žere zvuk, proto bych se přikláněl k tomu spínání zem signál a zatím všechny killy, který sem dělal, tak tak fungovali. Já mám SG 3xHB a vzhledem k tomu, že většinou hraju na všechny 3 naráz, tak asi oddělám přepínač snímačů a narvu si killl switch tam...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
nodj

Příspěvek od nodj »

to jo, ale ten klasickej mikrospínač se docela ztěžka mačká.. navíc má malinkou plošku, do který se člověk musí trefit..
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Jsem si jistý, že jsou i mikrospínače velikosti dvacetikoruny. "Mikro" v názvu není odvozeno od velikosti spínače ale od výšky jeho stisku. Čudlík, pod kterým se samotný spínač skrývá, už může být libovolně veliký.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

asi tak, ale beztak sou určený k montáži na plošňák, u těch šroubovacích se s tím budeš muset smířit... trochu to dělat bude vždy
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

A co toto?

http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES06500232
Obrázek

Ale to už by pal za tu cenu nbyl marnej ten kill pot.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

vypadánhezky, ale asi nebude moc praktický... lepší by bylo, kdyby byl vysunutý a mačkal se zasunutím, než zasunuty a mačkal se vsunutím do těla.... Jinak já mám ten plastovej obyčejnej za asi 10kč a nelupe a je dobrej..
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ještě je tu možná jedna alternativa. Tohle by zřejmě měl být přepínač na nohu. Ne ten klasický cvakací, jako jsou zbylé dva v dané kategorii. ALE TO SI RADŠI OVĚŘTE. Taky to možná bude vyžadovat o dost větší sílu, ale chce to vyzkoušet. Až budu mív cestu kolem GESu, tak poreferuju.

Myslím, že z estetického hlediska by asi zapadl na kytaru líp, než ta plastová potvora nebo to mnou navrhované tlačítko na výtah, nebo kam se to dává.

http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES06503809

Obrázek
nodj

Příspěvek od nodj »

tenhle nožní snímač jde poměrně ztěžka mačkat..a je křupací :-) (nemyslim zacvakávací) Jako nožní kill by to teoreticky šlo použít, jde o to, jestli by to nebylo pomalý při použití..tim, že jde mačkat poměrně těžce, navíc kontakty se sepnou až při úplnym zmáčknutí tlačítka dolů..
použít tohle jako kill switch přímo na kytaře nejde..nejdřív by sis při zmáčknutí zlomil prst a pak by se ti tim tlakem rozpadnul pickguard (pokud máš) :D Nebo do toho u hraní ťukat kladívkem :-)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

hezký, taky sem o tom uvažoval, ale došlo mi, že pro to nemám moc využití...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Napadlo mě trochu pojebané, ale taky řešení pro killswitch.

Byla by potřeba vidivá rukavice připojená ke kostře a plíšek vyvedený na povrch kytary. Při dotyku by se to samozřejmě zkratovalo. :lol:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

dayslypper píše:Napadlo mě trochu pojebané, ale taky řešení pro killswitch.

Byla by potřeba vidivá rukavice připojená ke kostře a plíšek vyvedený na povrch kytary. Při dotyku by se to samozřejmě zkratovalo. :lol:
krom toho, že by tam bylo ruchů jak pes..
Ernst

Příspěvek od Ernst »

Rozmyslam nad niecim z tohoto
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=28294
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=61965

tie cisla v zatvorke ma nemusia zaujimat? (V,A), pre mna je asi dolezite len asi ako sa bude lahko stlacat a priemer, ktory vyvrtat do pickguardu.
nodj

Příspěvek od nodj »

Ernst píše:Rozmyslam nad niecim z tohoto
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=28294
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=61965

tie cisla v zatvorke ma nemusia zaujimat? (V,A), pre mna je asi dolezite len asi ako sa bude lahko stlacat a priemer, ktory vyvrtat do pickguardu.

ty údaje (napětí, proud) neni důležitý (možná ale při nějakym zkratu, kdy by se dostalo na vodivý části na kytaře napětí). Akorát potřebuješ vědět, jestli je tlačítko nezamačkávací a jestli je spínací (stisknutí=sepnutí=spojení signálu se zemí)
Ernst

Příspěvek od Ernst »

nodj píše:
Ernst píše:Rozmyslam nad niecim z tohoto
ty údaje (napětí, proud) neni důležitý (možná ale při nějakym zkratu, kdy by se dostalo na vodivý části na kytaře napětí). Akorát potřebuješ vědět, jestli je tlačítko nezamačkávací a jestli je spínací (stisknutí=sepnutí=spojení signálu se zemí)
jedine udaje, ktore som nasiel su tieto
http://www.soselectronic.com/a_info/kat/h05.pdf

a tam je napisane jedine, ci je to spinacie alebo rozopinacie aj to len niekde
nodj

Příspěvek od nodj »

potřebuješ spínací a nesmí bejt aretovaný (zamačkávací)
já mam na kytaře tohle: http://www.ges.cz/?page=index&ipp=12&la ... ES06503795
a na druhý kytaře jsem si ten switch vyrobil s miniaturního tlačítka z rozebraný starý disketový mechaniky z pc- to jsem pak zalil do objímky na LED diodu (z vnitřní strany silikonovou pistolí a z vrchu epox. pryskyřicí-aby to pěkně vypadalo) a výsledek je tlačítko, který jde mačkat uplně lehounce- líp než prodávaný spínače.. Ale třeba ten, jak jsem na něj dal odkaz je taky v pohodě co se týče lehkosti zmáčknutí.. Teď přemejšlim nad automatickym kill switchem- postavit třeba klopnej obvod a na výstup relátko, který by spojovalo signál+zem a to pak dát do nějakýho nožního pedálu, kterym by se regulovalala rychlost..Nezkoušel to někdo? :-)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“