kytara do 5k

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara do 5k

Příspěvek od McKozias »

pravdu maji oba..da se to vyrobit na kolene nebo to muze byt z kvalitnich odlitku, fungovat to bude stejne, jenom treba ty z odlitku budou lepe rezonovat atd
woro90

Příspěvek od woro90 »

Drobák píše:
woro90 píše:
McKozias píše:je to udelany stejne, princip je stejny, mozna trosku jiny material a ale porad to je jednozvratne tremolo
Stratovské tremolo je navržené tak, aby se dalo vyrobit i na koleně a z téměř odpadního materiálu a pořád fungovalo stejně. A je jedno jestli je to bezejmenný levný čínský výrobek nebo je na tom napsáno Fender, pořád je to z běžného železa a úplně stejně dělané.
:wink: což neni pravda....tremola se liší nejenom materiálem, třeba některý tremola mají základ vyrobenej z ohnutýho kusu plechu, jiný a dražší tremola jsou odlitky z ruzných slitin nebo vyfrézované kousky. Některý tremola mají výměnné břity a kolikrát jsou břity i z jinýho kovu, z lepšího...určitě nebude stejný fender jako nějakej vietnamskej pofidér...
Sakra chlape, vintage tremolo žádný břity nemá a základ je vždycky z 2mm nebo jak tlustýho pásu (jo, prostě ohnutýho plechu, tak se to dělá i na fenderech), myslíš že třeba šroubky na fenderu budou lepší než na staggu protože je to fender?

Floydy jsou jiná věc, těch je spousta variant, ale o těch tu nepadla ani zmínka. Vintage tremolo je stejné ať ho vyrobí kdokoli, jen někde platíš za značku a někde se ti z toho třeba po pěti letech oloupe chromování nebo se vytlačí drážky v kamenech.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No já mluvil o tremolech všeobecně, ty se od sebe dost liší.....Vintage tremolo z fendera a třeba stagg nemůžu porovnat, když ani jednu z nich nevlastnim...
Nechápu proč teda fender dělá Fender deluxe tremola (Fender Deluxe 2 Point Synchronized Tremolo) když je to teda totéž jako bych vyndal tremolo z nějakýho staggu
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

To Drobak: Diky jsi jeden z mála co mi tady radí a radí určitě dobře...To LP cos sem postnul se mi zrovna šíleně líbí...ta zlatá na tom vypadá nádherně jen je mimo mé možnosti a žádné podobné okolo 5k nemůžu najít s tím zlatým,ale to už je asi detail a vím,že vybírám jen očima...

Taky bych radši koupil Marshalla...jen sem slyšel o nich,že z nich všichni dělaj jen značku která dělá čest až tak okolo20-30k nahoru. takže kombo už mám zhruba vybrané teď jen tu kytáru...

A jak vidím spoustu věcí se budu muset doučit, protože některým těm úpravám moc nerozumím co je vše potřeba,ale na to ještě mám dost času :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Marshall je kultovní značka za kterou se platí, ale zrovna tenhle hybrid(valvestate) je opravdu povedený kombíčko a jeden z mála hybridů co za něco stojí, co se poměru ceny a kvality týče..za málo peněz hodně muziky...
Fender je taky legenda, myslim že jsme dokonce jednou na muzikusu četl něco o tom že masrhall se hodně "inspiroval" fenderem ve svých začátcích, ale doufám že teď nebalamutim a nebylo to opačně, byl to nějakej článek o bluesu a hlavách roku 65 nebo tak něco....
Co se týče kytary,těch LP jak sme psal je hodně, já osobně bych se zaměřoval na nějakou Epi v první řadě, nebo fokusku:
tuhle kdybys sehnal bazarově:
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=2091
černá a zlatej hardware....nová za 8500,ale shánět se bude ais těžko na bazaru....
Jak bude hrát nevim, nedržel sem, ale nebál bych se tolika u fokuse, ačkoliv to ovlivňuje i co chytneš za kus...Tohle musíš ozkoušet jak ti sedí, protože 1000 lidí, 1000 chutí...
Osobně bych ale koukal v týhle cen. relaci po nějaký Epi a vybrat z více kusů....
I Slash hraje na epi (ačkoliv si myslim že jediný co z ní dělá epi je max. nápis na hlavě)
Když neseženeš se zlatym hardwarem tak takový blbosti jako rámečky na snímače se daj sehnat zlatý atd, ale tlouklo by se to s tou stříbrnou....
Opravdu těch les paulů je hodně a zase nějaká fokuska může hrát líp jak epi a naopak, chce to vybírat...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Drobák píše:No já mluvil o tremolech všeobecně, ty se od sebe dost liší.....Vintage tremolo z fendera a třeba stagg nemůžu porovnat, když ani jednu z nich nevlastnim...
Nechápu proč teda fender dělá Fender deluxe tremola (Fender Deluxe 2 Point Synchronized Tremolo) když je to teda totéž jako bych vyndal tremolo z nějakýho staggu
Sakra Drobáku, dokážeš diskutovat aniž bys překrucoval cokoli s čím nesouhlasíš tak, aby to v tvém podání vypadalo jako samozřejmý nesmysl? To si prosím nech pro svou politickou kariéru. Psal jsem o vintage tremolu, ne o 2-point deluxe. U toho samozřejmě materiál hraje větší roli, protože má břity, takže má sice nižší tření ale časem se může opotřebovat. Ale rozhodně nemá smysl si fenderovské deluxe tremolo kupovat jako díl na novostavbu, proto ho také můžeš vidět jen na fenderech, protože jeho kopie a různé mutace se osazují většinou na trochu lepší kytary než klasické vintage tremolo, a není tudíž potřeba šetřit na oceli. A ten rozdíl ve výrobních nákladech je asi dvacka na kus. U kytar za dva tisíce se na tom dá ušetřit dost, u kytar za šest tisíc už se to nevyplatí. A proč to dělá Fender? Ze stejného důvodu jako vintage tremola. Prostě s tím začali, tak chtějí na svoje kytary montovat svoje tremola, stejně jim je nejspíš vyrábí nějaká asijská továrna, ale mají na tom logo Fender. Prostě kvůli prestiži. Na jiných kytarách je ale těžko uvidíš. Tam budou bez fenderovského loga, ale možná ze stejné továrny.

Podívej se do mého podpisu co mám za kytaru - a chodí to úplně stejně jako fender.

Víš vůbec jak vintage tremolo funguje a jak se vyrábí?

...někdo to prosím splitněte, zase jsme tu nadělali sajrajt s tremoly všude kde nemá být...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Reagoval sem na:
woro90 píše:Stratovské tremolo je navržené tak, aby se dalo vyrobit i na koleně a z téměř odpadního materiálu a pořád fungovalo stejně. A je jedno jestli je to bezejmenný levný čínský výrobek nebo je na tom napsáno Fender, pořád je to z běžného železa a úplně stejně dělané.
Záleží snad na tom jestli je to vintage style? :roll: , psal si že stratovský tremola sešroubuješ na koleni z odpadního materiálu a je jedno jestli je to čínskej šmejd nebo jestli má napsáno fender....
já na to reagoval že je neni tremolo jako tremolo a rozepsal se že se dělaj i ze slitin atd....třeba právě dvojzvratný co dělá fender...asi se bavíme o jednozvratnym vintage style, věřim že tý výrobní náklady jsou nízký, já se o to tolika nezajímám, ale prostě sem řekl že neni pravda že stratovský tremolo je totéž jako nějaká levná čínská kopie, protože právě fender deluxe synchronizovaný tremolo si myslim že na nějakym levnym šmejdu neuvidim...a taky je to fender a stratovský tremolo....kdyby si mi řekl "hele drobáku to je sice pravda ale já se bavim o jednozvratnym tremolu což je stejně kus plechu jako na jiných kytarách" tak řeknu ok....ale furt omejvat že to je vintage, to nechápu co je za smysl....buď mam nedostatky co se týče fender tremol nebo nevim, ale vintage je snad jenom označení pro starej retro styl, vim že se vintage styl tremola cpou na relic amerikány, vintage co jsou schválně opotřebovaný(kytara) atd, ale neni to žádný specifický označení vlastností tremola ne?
Stagg má taky vintage tremola?to se jim tak říká? ne, je to prostě jednozvratný...tak kdybys furt neomejval že myslíš vintage ale řekl mi že se bavíš o výrobním nákladu jednozvratnýho tremola tak by nebylo tolika co řešit...
Já sem ještě záměrně předtim napsal, neni tremolo jako tremolo...tim sem myslel že na stratech od fendera určitě vždycky nenajdeš to co na čínských kopiích jak si řekl...
Prostě se zbytečně dohadujem protože sem regoval na slovo tremolo a ne na jednozvratný...kdyby tam bylo fenderosvký stratovský jednozvratný tak nebudu dělat přednášku že neni tremolo jako tremolo který se liší i v materiálu břitech atd....
Fender tremola nestuduju, ale všeobecně o tremolech něco vim a neslyšel sme že by fender vymyslel nějakej novej mechanismus zvanej vintage style....taky můžu mluvit o hardcore tremolu a neznalec B.C. riche těžko bude vědět jestli myslim jedno nebo dvouzvratný...nehledně na to že si v tom prvnim příspěvku ani to vintage neuvedl, jen si napsal všeobecně tremolo, na což sem taky reagoval...
Kdybys to napsal aspoň tak, tak si rovzpomenu třeba že fendrovský jednozvrarný dělaj Vintage tremola deluxe zamykáče tremola...
nicméně to píšu jen aby to nevypadalo že sem tu plácal nějaký blbosti o tremolech a teď se to snažim zamést pod koberec...tremola se v ceně a kvality výroby liší, když to pak rozdělíme tak ti věřim že jednozvratný vintage má stejný výrobní náklady jako na kopiích, myslim ale (nejsem odborník na fendery) že třeba kvádříky na doladění oktáv by se zpracovánim mohli lišit...ale myslim že to by byl stejně detail.
Jak říkám, kdyby tu byl příspěvek typu "jednozvratný tremolo je kus plechu ať je to fender nebo ne" tak se nebudu tak rozepisovat o jednozvratných vs. dvojzvratný...
Ale na "Stratovské tremolo je navržené tak, aby se dalo vyrobit i na koleně" sem prostě oponoval že se ty tremola liší, od kusu plechu až po bigsby dvojzvratný vibráta...
O tom jestli se jednozvratný vintage dělaj ve stejný fabrice jako pro jiný levnější kousky se netřeba hádat protože je to prkotina, jen sem chtěl dodat že nejsem takovej vůl že nevim jak vypadá jednozvratný tremolo a připisoval k němu výměnný břity a podobně, mluvil sem o tremolech všeobecně...
Tak to hned neber jako nějakej offense, jen sem z toho prostě pořádně nepochopil o čem se mluvíne že sem něco překrucoval...jestli jo tak to nadji a hoď mi to do citace, něco čim sem ti ukřivdil :wink:
Ještě uvedu na příkladu:
"Víš vůbec jak vintage tremolo funguje a jak se vyrábí?"

Který chceš popsat, toto:
http://i.ebayimg.com/15/!BfmsN8!Bmk~$(KGrHqUH-D8Er2Bc4qR3BLCBibbHT!~~_3.JPG

a nebo toto:
http://www.actionmusic.com/images/produ ... oldSRV.jpg

Obě jsou vintage tremola...tak mi řekni jestli chceš jednozvratný nebo dvojzvratný, já to ze slova vintage nepoznám...i když je to obchodní název pro jednozvratný tremolo od fendera, jak sem říkal..jde o princip, nejsem fenderista...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Dobře, tak abychom si sjednotili terminologii: Vintage tremolo se běžně nazývá tohle, United States Patent 2741146, původní verze stratovského tremola. Tedy to druhé z těch dvou odkazů. To označení jsem viděl i u Staggu, skutečně se mu tak říká. Jednozvratné tremolo není podle mě vhodný název a proto se mu vyhýbám jak můžu - ono je původně navržené jako dvojzvratné, ale většina lidí ho má seřízené jako jednozvratné kvůli rozladění při prasknutí struny. Navíc angličtina výraz "jednozvratný" nemá, používá se pouze "floating" pro dvojzvratné bez centrování (což mohou být obě stratovská či FR), jednozvratné se popisuje opisem. A Deluxe 2-point tremolo jsem nikde nazvané vintage neviděl, ale připouštím, že je to možné.

Vintage tremolo se šesti šrouby jsme si vysvětlili, teď k tomu deluxe. Je kapku složitější, ale je to pořád v podstatě jen kus tlustého plechu, tudíž by nebyl problém ho dávat na "spotřební" dvoutisícové kytary. Jenže jde o to, že se nejvíc kopíruje klasický strat, žádný deluxe, a k tomu těch šest šroubů patří. Prostě je to tak profláklý design že se neobtěžují s nějakým nožovým tremolem, i když by ho nejspíš vyrobili stejně dobře, zas takový rozsah jako FR to nemá, takže to není zdaleka tolik namáhané. Jsem přesvědčen že kdyby to někdo kopírovat chtěl, nezkazil by ho. A pokud bys za levný šmejd považoval i značkovou, ale levnou a nepříliš dokonalou kytaru, podívej se na nižší řady Ibanez. Jedno nožové tremolo vedle druhého, všechno variace na Deluxe 2-Point Synchronized Tremolo.

Tím překrucováním jsem myslel tohle:
ale vypadá to, že prostě jen mluvíme každý o něčem jiném. Já od začátku mluvím jen o vintage tremolu (původním na šesti vrutech), protože to je jediné tremolo, které se v tomto tématu objevilo, ty zase nejspíš od začátku mluvíš o tremolech obecně. Tak se na to vyspíme a pak si třeba i založíme nový thread, kde o tremolech můžeme v klidu diskutovat do soudného dne.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Tak tak...jen sem prostě nevěděl o čem konkrétně se mluví, myslel sem že všeobecně, pochopil sem to z toho...diskuze o tremolech tu někde určitě je, tak stačí to to jen splitnout...
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Tak po x měsících kdy nebyl vůbec čas...(pěknej záhul ve škole) jsem o5 zpátky

Takže komba: Marshall Valvestate 8080 80W ještě by slevil 5let starý
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=532653 jen mám obavu z těch rozměrů a váhy..uvidím kolik to tak zhruba má... nebo Marshall Valvestate 8040 nebo VS65R
ještě jsem se chtěl zeptat kromě výkonu v čem je mezi nima rozdíl? i v efektech?

Jinak kámoš doporučil tohle http://kytary.cz/vox-vt30/HN101811/ že je to novy já radši jetého marshalla

no a kytary fokus http://www.hudebnishop.cz/hudebni-nastr ... -lp-4.html
nebo epi http://kytary.cz/epiphone-les-paul-special-ii/HN005177/ u toho fokusu jsem psal o detailnější fotku chtěl bych vědět co to je za ornamenty na krku :D
tak diky za odpovědi.
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Nikdo nic? :D
Jinak ty vox jsem se dočetl, že u těch nových to není ono...starší byly lepší, ale tak to je u spousty věcí
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Osobně bych dorpoučil vzít spíš toho Valvestate a Fokuse.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Nero píše:Osobně bych dorpoučil vzít spíš toho Valvestate a Fokuse.
ok a liší se ty valvestate v efektech třeba? kromě výkonu...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jen taková poznámka na okraj: ty "ornamenty" na hmatníku nebudou ornamenty, to budou prostě klasické široké perleťové placky, které se takhle nerovnoměrně lesknou. Ohledně těch aparátů ani těch dvou kytar bohužel nevím nic.
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Aha díky za postřeh...
to by mohlo být fajn a hezké aspoň se to na těch místech místo klasických teček neohmatá...nemáte náhodou někdo fotku téhle kytary? nebo video s těma perletovýma plackama?
woro90

Příspěvek od woro90 »

kvapo píše:Aha díky za postřeh...
to by mohlo být fajn a hezké aspoň se to na těch místech místo klasických teček neohmatá...nemáte náhodou někdo fotku téhle kytary? nebo video s těma perletovýma plackama?
Sákra, vždyť to má drtivá většina LP! :lol:
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Jj ale né tak moc barevně většinou stříbrné...no teď jsem našel podobné zkusim zítra zagooglit :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

kvapo píše:
Nero píše:Osobně bych dorpoučil vzít spíš toho Valvestate a Fokuse.
ok a liší se ty valvestate v efektech třeba? kromě výkonu...
Vše je na webu Marshallu a já jsem moc línej to googlit za tebe :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

No jak jsem starej tak sem blbej to mě vůbec nenapadlo... jen z toho stejně nejsem moc moudrej :D
z těch efektů... http://www.marshallamps.com/heritage/va ... _ii_01.asp

http://www.marshallamps.com/heritage/va ... e_i_01.asp
takže 8080, 8040 nebo VS65R
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Osobně znám velmi dobře tu VS65 - a tu opravdu doporučuju, zní parádně. Ale ani s 8040 nebo 8080 neuděláš chybu. Akorát ta 8040 by ti případně na hraní ve zkušebně mohla být trochu nedostatečná co do hlasitosti. Asi bych se tady rozhodoval podle konkrétní nabídky na bazarech a ceny.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“