A má 2 magnety ("dvojitá dávka Alnica")
TO ZÁKLADNÍ O SNÍMAČÍCH
Pravidla fóra
Re: TO ZÁKLADNÍ O SNÍMAČÍCH
P90 má zhruba tolik závitů na cívce jako běžnej humbucker, tzn o několik tisící víc než typickej singlecoil.
I´m wheels... movin´wheels
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mě, proč jsou šikmé snímače šikmé - jaký to je rozdíl oproti rovným singlům, a ještě, na co může mít vliv vzdálenost snímače od struny ( zapuštění do PG - velké/malé ) ?
Článek jsem si prošel,ale tohle jsem se nedověděl - jestli to tu někde je,tak se omlouvám...
Článek jsem si prošel,ale tohle jsem se nedověděl - jestli to tu někde je,tak se omlouvám...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Šikmý snímač u kobylky je šikmý kvůli tomu, aby se basové struny snímaly o něco dále od kobylky a měly vůbec nějak basový zvuk. Jinak by ten zvuk byl strašně plechový a navýškovaný.
Vliv vdzálenosti struny od snímače je velký - mění se hlasitost a trochu i jiné parametry tónu. Proto se musí najít onen "sweetspot", kde je snímač ani ne moc daleko, ani ne moc blízko.
Vliv vdzálenosti struny od snímače je velký - mění se hlasitost a trochu i jiné parametry tónu. Proto se musí najít onen "sweetspot", kde je snímač ani ne moc daleko, ani ne moc blízko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
DíkyNero píše:Šikmý snímač u kobylky je šikmý kvůli tomu, aby se basové struny snímaly o něco dále od kobylky a měly vůbec nějak basový zvuk. Jinak by ten zvuk byl strašně plechový a navýškovaný.
- Nero
- Rádce
Protože si ho dal tak blízko, že je signál moc silný a přebuzuje aparát. Uber 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já to ještě vyzkoušel i na hifině toshibaNero píše:Protože si ho dal tak blízko, že je signál moc silný a přebuzuje aparát. Uber
Jakej snímač máš? Obyčejně magnetický pole snímače blízko strun ovlivňuje kmitání strun. Negativně samozřejmě. Mám pocit, že když je snímač víc utopenej je ve zvuku víc slyšet podíl dřeva. Mám na stratu R.M. pickups singly.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,měl bych ještě jeden lama dotaz ( nikde jsem to tu nenašel a google mi to taky neosvětlil )
měl by někdo obrázek,ze kterého by jasně bylo znát, které snímače jsou v okruhu při každé poloze 5pol. přepínače ? Vím tak zhruba jak to je,ale chci v tom mít jasno. Nebo mi úplně stačí,když mi to někdo napíše stylem
poloha úplně dole = všechny snímače
druhá zdola = kobylkáč
apod. ... díky
EDIT : U STRATOCASTERU ! Pardon já vůl to zapomněl napsat !

měl by někdo obrázek,ze kterého by jasně bylo znát, které snímače jsou v okruhu při každé poloze 5pol. přepínače ? Vím tak zhruba jak to je,ale chci v tom mít jasno. Nebo mi úplně stačí,když mi to někdo napíše stylem
poloha úplně dole = všechny snímače
druhá zdola = kobylkáč
apod. ... díky
EDIT : U STRATOCASTERU ! Pardon já vůl to zapomněl napsat !
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 4.06.2011 8:12, celkem upraveno 1 x.
-
woro90-1
Úplně nahoře ten fialový, trochu níž se zapojuje i sousedův, a zvuk upravuje leydenský kondenzátor, v poloze vlevo dole to jen piští, takže tam bude asi zapojená myš (u modernějších kytar optická), úplně dole jsou všechny snímače zapojené do zapojení mezi odborníky známého jako hevymentál.
Ne, teď vážně... U jaké kytary?
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jéééžiš já hňup to zapomněl napsat - samozřejmě u stratocastra ! SSS Strata !woro90-1 píše:Úplně nahoře ten fialový, trochu níž se zapojuje i sousedův, a zvuk upravuje leydenský kondenzátor, v poloze vlevo dole to jen piští, takže tam bude asi zapojená myš (u modernějších kytar optická), úplně dole jsou všechny snímače zapojené do zapojení mezi odborníky známého jako hevymentál.
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 4.06.2011 8:47, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
SSS nebo HSS?

Fender o SSS píše:Position 1. Bridge Pickup, Position 2. Bridge and Middle Pickup, Position 3. Middle Pickup, Position 4. Middle and Neck Pickup, Position 5. Neck Pickup
Nákres od Ibanez na HSS (SSS je v podstatě to samý, jen u kobylky o cívku míň):Fender o HSS píše:Position 1. Bridge Pickup, Position 2. Front Coil of Bridge Pickup and Middle Pickup, Position 3. Middle Pickup, Position 4. Middle/Neck Pickups, Position 5. Neck Pickup

PetrPeter 1975 - 2008
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
u SSS. Díky nero,přesně takový obrázek jsem si představoval.Nero píše:SSS nebo HSS?
Fender o SSS píše:Position 1. Bridge Pickup, Position 2. Bridge and Middle Pickup, Position 3. Middle Pickup, Position 4. Middle and Neck Pickup, Position 5. Neck PickupNákres od Ibanez na HSS (SSS je v podstatě to samý, jen u kobylky o cívku míň):Fender o HSS píše:Position 1. Bridge Pickup, Position 2. Front Coil of Bridge Pickup and Middle Pickup, Position 3. Middle Pickup, Position 4. Middle/Neck Pickups, Position 5. Neck Pickup
- Nero
- Rádce
Kdyby Ibanez měl na webu SSS kytaru, dal bych ti i SSS obrázek, ale to ti Japonci teď nemají...
PetrPeter 1975 - 2008
Ještě by bylo fajn zmínit, že ty popisy nevypovídají o tom, co za zvuk z toho poleze, protože existuje vícero způsobů, jak spolu zapojit dvě cívky. Straty je nejčastěji mívají zapojené paralelně, myslím. A protože bývá prostřední snímač vinutý opačně, nebude to znít jako dva singly dohromady.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
Předpokládám, že když toho strata má, tak aspoň ví, jak ty jednotlivé polohy zní, když už neví, co je zrovna zapojené 
PetrPeter 1975 - 2008
No tím jsem si právě nebyl jistý, když už se takhle ptá. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že vím,jak zní jednotlivé polohyNero píše:Předpokládám, že když toho strata má, tak aspoň ví, jak ty jednotlivé polohy zní, když už neví, co je zrovna zapojené
"piezzo...Mají vysokou impedanci, je tedy nutný preamp (většinou 9V baterie) za účelem odstranění možného zkreslení. Díky tomu, že nijak neovlivňují kmitání struny a nezáleží na jejich poloze vzhledem k harmonickým uzlům struny (protože nesnímají přímo její kmit, ale tlak tímto kmitáním způsobený), mají široké frekvenční spektrum. Někdy se mohou kombinovat s magnetickými."
Dotaz: to tam ta baterka musí být? Piezzo pro akustiky baterku nemají, nebo o ní nevím. A jak je to ošetřený ?
stavím si teď nějaký to samodomo a tak mne zajímá kde tu baterku eventuelně dát...nějaká kresbička by nebyla? Díky. Lathur
Dotaz: to tam ta baterka musí být? Piezzo pro akustiky baterku nemají, nebo o ní nevím. A jak je to ošetřený ?
stavím si teď nějaký to samodomo a tak mne zajímá kde tu baterku eventuelně dát...nějaká kresbička by nebyla? Díky. Lathur
proč to kupovat, když se to dá postavit
Piezo na akustice máš buď s preampem (vč. např. EQ), pak musí být někde uvnitř baterka (buď jsou pro ni dvířka na panelu EQ, nebo je někde uvnitř těla upevněná klipsna, držící baterku, k ní se dostaneš jen po povolení strun otvorem v ozvučnici. Anebo je snímač pouze pasivní, bez preampu, ten ale stejně potřebuje, takže je realizován až externě, mimo kytaru, kde je pak samozřejmě i napájení.