Odstineni HW medenou paskou

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Re: Odstineni HW medenou paskou

Příspěvek od Plumm »

Bummer píše:Asi mi nebude stačit ten jeden metr 19mm Cu pásky na odstínění té Cortky, co? :D
Mě už se do toho GESu znova nechce, je to daleko... :( Nemáte někdo tip, kde by se to dalo koupit v centru Plzně?
http://www.firmy.cz/detail/579587-gm-el ... mesto.html
Serepetiček tam maj spoustu, třeba budou mít i stínící pásky...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono je predevsim dulezity, aby to odstineni bylo souvisly, tudiz to musi byt oblepene kompletne a vsechny casti musi byt propojene.

Dayslypper: GME a GES ma v podstate stejnej sortiment. Nevim, kde jsem to uz kupoval, spis asi v GESu, na GM strankach se to mozna dalo jen snadneji nalezt.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Wohma píše:Ono je predevsim dulezity, aby to odstineni bylo souvisly, tudiz to musi byt oblepene kompletne a vsechny casti musi byt propojene.

Dayslypper: GME a GES ma v podstate stejnej sortiment. Nevim, kde jsem to uz kupoval, spis asi v GESu, na GM strankach se to mozna dalo jen snadneji nalezt.
tak sem už koupyl pásku 19x4000 mm tak sand to bude stačit :? mam stagg starocaster :D
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

core88 píše:zdravim doma sem našel samolepíci alobal co se používá kě stínění kabelovejch spojek .
ale když sem ho změřil jestli je vodivej .
tak je vodivej jen z jedny strany tam kde je lepidlo tam nevede.
tak bi mě zajimalo jestli to použitelný díky
Zkus dvě vrstvy přelepit přes sebe a pořádně je k sobě protlačit. Třeba nějakou zakulacenou součástkou. Držadlo šroubováku nebo tak něco. A pak to zkus proměřit. Ona i ta měděná páska se musí k sobě dost přitlačit, aby to fungovalo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

jinak moje práce vypadala stejně jako všchny ostatní :-). Nicméně efekt tohoto tuningu je v mém případě dost diskutabilní. Nějak nepozoruju velkou změnu.Ale horšní to určitě není :-)
Obrázek
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

aivn86 píše:
core88 píše:zdravim doma sem našel samolepíci alobal co se používá kě stínění kabelovejch spojek .
ale když sem ho změřil jestli je vodivej .
tak je vodivej jen z jedny strany tam kde je lepidlo tam nevede.
tak bi mě zajimalo jestli to použitelný díky
Zkus dvě vrstvy přelepit přes sebe a pořádně je k sobě protlačit. Třeba nějakou zakulacenou součástkou. Držadlo šroubováku nebo tak něco. A pak to zkus proměřit. Ona i ta měděná páska se musí k sobě dost přitlačit, aby to fungovalo.
už mam i tu měděnou tou vylepim dutiny a tu hlinikovou nechal na pick guarg . kdyby to nák blbe vedlo tak to letnu cínem a bude :mrgreen:
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

aivn86 píše:jinak moje práce vypadala stejně jako všchny ostatní :-). Nicméně efekt tohoto tuningu je v mém případě dost diskutabilní. Nějak nepozoruju velkou změnu.Ale horšní to určitě není :-)
Obrázek
Pekny to mas :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

aivn86 píše:jinak moje práce vypadala stejně jako všchny ostatní :-). Nicméně efekt tohoto tuningu je v mém případě dost diskutabilní. Nějak nepozoruju velkou změnu.Ale horšní to určitě není :-)
Obrázek
Jo a přelepil jsi i pickguard, předpokládám.
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Měl bych dotaz. Chtěl bych si odstínit taky svojí kytaru a jelikož nemá pickguard tak to musím nějak propojit, od snímače k poťákům, vnitřkem? Mám u kobylky singl a brumí. :?:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Pomůže tohle odstínění i u kytary s HB snímačema?

Nemám pickguard a protože se snažím do kytary co nejméně při výrobě vrtat, budu to stejně moct odstínit pouze pod snímači a v místě, kde mám poťáky, ale cestu, kudy vedu signál od snímačů, odstínit zkrátka nemůžu.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Pikus píše:ale cestu, kudy vedu signál od snímačů, odstínit zkrátka nemůžu.
Ale můžeš, stíněným kabelem - a je to snad i lepší.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

dayslypper píše:
Pikus píše:ale cestu, kudy vedu signál od snímačů, odstínit zkrátka nemůžu.
Ale můžeš, stíněným kabelem - a je to snad i lepší.
Tak, stíněnej vodič je u mně samozřejmostí.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Tak pak by ti mělo být i jasné, že v místech, kde ti vedou jen stíněné kabely, je fólie prakticky zbytečná.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jimm.ik píše:Měl bych dotaz. Chtěl bych si odstínit taky svojí kytaru a jelikož nemá pickguard tak to musím nějak propojit, od snímače k poťákům, vnitřkem? Mám u kobylky singl a brumí. :?:
Každý singl brumí a odstínění to moc nezmírní. To se dává hlavně kvůli brumu v dalších částech obvodů a kvůli šumu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

dayslypper píše:
Obrázek
Jo a přelepil jsi i pickguard, předpokládám.
JJ i pickguard. A prostor kobylkového snímače jsem spojil drátkem s prostorem potenciometrů. :)
Jimm.ik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

woro90 píše:
Jimm.ik píše:Měl bych dotaz. Chtěl bych si odstínit taky svojí kytaru a jelikož nemá pickguard tak to musím nějak propojit, od snímače k poťákům, vnitřkem? Mám u kobylky singl a brumí. :?:
Každý singl brumí a odstínění to moc nezmírní. To se dává hlavně kvůli brumu v dalších částech obvodů a kvůli šumu.
Jasný, ale ne každý brumí tolik, brumí mi víc než na staggu. Má to teda vůbec cenu dělat? Nebo se mi to prostě nezlepší?
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jimm.ik píše:Jasný, ale ne každý brumí tolik, brumí mi víc než na staggu. Má to teda vůbec cenu dělat? Nebo se mi to prostě nezlepší?
Nejdřív radši zkontroluj uzemnění. Pak teprve řeš stínění. Hlavně ti to nesmí hučet v mezipolohách.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jimm.ik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Uzemnění je v pořádku, mezipoloha nehučí. Ten brum je dost velkej a zkreslení je tím pádem skoro nepoužitelný
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jimm.ik píše:Uzemnění je v pořádku, mezipoloha nehučí. Ten brum je dost velkej a zkreslení je tím pádem skoro nepoužitelný
Tak to nejspíš stínění nespraví, nevím co to může způsobovat, ale pokud to nehučí v mezipoloze, nechytá to žádný sajrajt do drátů, chytá to jen ten snímač nebo obvody k němu patřící. Divné je že jen jeden snímač. Tady bych to viděl vážně na to uzemnění, ale když říkáš že je správně, bez smyček... :?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

woro90 píše:
Jimm.ik píše:Uzemnění je v pořádku, mezipoloha nehučí. Ten brum je dost velkej a zkreslení je tím pádem skoro nepoužitelný
Tak to nejspíš stínění nespraví, nevím co to může způsobovat, ale pokud to nehučí v mezipoloze, nechytá to žádný sajrajt do drátů, chytá to jen ten snímač nebo obvody k němu patřící. Divné je že jen jeden snímač. Tady bych to viděl vážně na to uzemnění, ale když říkáš že je správně, bez smyček... :?
žeby dátek někde upad ?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“