Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90-1

Re: Homemade kytara

Příspěvek od woro90-1 »

ASmith píše:S těma snímačem nevim no :(...nejdřív by to chtělo na něčem skusit jestli to vůbec hraje, ladí atd..a pak bych koupil něco lepčího 8)
Když to neodflákneš, hrát to bude slušně; a ladit, jak jen kytara může.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

woro90-1 píše:
ASmith píše:S těma snímačem nevim no :(...nejdřív by to chtělo na něčem skusit jestli to vůbec hraje, ladí atd..a pak bych koupil něco lepčího 8)
Když to neodflákneš, hrát to bude slušně; a ladit, jak jen kytara může.
tak tak... a když nebude, tak to není problém předělat (buď su bude šoupat kobylka nebo krk...) a přinejhorším holt kytary zatmelíš (ztratíš možnost průhlednýho laku)
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Ahoj,

nevíte, kde sehnat lípové dřevo na výrobu elektrické kytary?
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

pako píše:Ahoj,

V obchodě ? :lol: Nebo tě zajímá konkrétní prodejna ?
ošťa

Příspěvek od ošťa »

nbs píše:

Takže stačí v jakémkoliv obchodě s dřevem? Nemusím hledat obchod, který se na toto specializuje?
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

pako píše:
nbs píše:

Takže stačí v jakémkoliv obchodě s dřevem? Nemusím hledat obchod, který se na toto specializuje?
Záleží na tom, co od toho dřeva chceš a kolik chceš investovat, neni dřevo jako dřevo. Někde se dřevo suší roky přirozeným způsobem, někde to strkaj do sušiček (někde to sušit uměj, někde to tam prasej...), každej strom taky roste v jinejch podmínkách... Je to velká věda, jestli chceš co nejlepší dřevo na nástroj, tak to kup buď u někoho kdo se dřevem pracuje a má nějakej sklad a nebude ti cpát jenom nějakej odpad (truhláři, řezbáři, kytaráři - dá se i přes net...), nebo si sežeň někoho, kdo s tebou pojede na pilu a vyberte co nejlepší řez...
Pozor na vlhký dřevo, na sukovitý dřevo, na blbě rostlý dřevo, na bělovitý dřevo, na ohnutý, popraskaný, přesušený...
No zjednodušeně řečeno, nejjednodušší a nakonec možná nejkvalitnější to budeš mít z http://www.sollerguitars.com/ nebo podobných shopů, i když nevim zrovna jak s tou lípou, budeš muset pohledat.. :wink:
ošťa

Příspěvek od ošťa »

nbs: Díky za radu. Soller Guitar znám, tam právě ta lípa není. Zkusím jim napsat, jestli ji dokáží sehnat.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Tak konečně se něco děje, byl jsem za dědou a zatím to vypadá takhle , za 2 dni k němu půjdu řešit uložení krku, dořezat rohy a řezat do těla otvory na snímače...
Přílohy
Image0637.jpg
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

ASmith píše:Tak konečně se něco děje, byl jsem za dědou a zatím to vypadá takhle , za 2 dni k němu půjdu řešit uložení krku, dořezat rohy a řezat do těla otvory na snímače...
panejo, krásný dřevo :twisted: , snad jenom škoda těch pár kazů, tohle bude zepředu nebo zezadu ?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

nbs píše:na sukovitý dřevo
Čemu vadí suky? Nejsou to jenom "tvrdší" místa?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

mtmccox píše:
tady v temných varských uličkách se šušká, že prej to narušuje rezonanci... :?
a obecně je sukový dřevo řazený na nižší level
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Je to zepředu ;) , ale teď jsem zjistil nemilou věc..tek krk co mám, má navrtaný díry a jejich roztečím neodpovídá "příchytná" destička co mám doma, ani žádná co jsem zatim na netu našel :( co s tím...
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Moleek

Příspěvek od Moleek »

mtmccox píše:
Jo to někomu povídej, až mu z kytary vypadne kolečko dřeva, že to je jenom tvrdší místo :lol: :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Moleek píše:
mtmccox píše:
Jo to někomu povídej, až mu z kytary vypadne kolečko dřeva, že to je jenom tvrdší místo :lol: :lol:
:D :D :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ASmith píše:Je to zepředu ;) , ale teď jsem zjistil nemilou věc..tek krk co mám, má navrtaný díry a jejich roztečím neodpovídá "příchytná" destička co mám doma, ani žádná co jsem zatim na netu našel :( co s tím...
Asi nezbude nic jiného než díry převrtat, zakolíkovat a navrtat nové. Ale nespěchej s tím, třeba někoho napadne něco lepšího.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ASmith píše:Je to zepředu ;) , ale teď jsem zjistil nemilou věc..tek krk co mám, má navrtaný díry a jejich roztečím neodpovídá "příchytná" destička co mám doma, ani žádná co jsem zatim na netu našel :( co s tím...
udělat si novou destičku ????
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
djumil
Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)

Příspěvek od djumil »

lakovani..epoxid
Přílohy
PICT1413.JPG
PICT1407.JPG
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pěkné, je vidět že s tím umíš :) Co jsi konkrétně použil?
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

woro90-1 píše:
Asi nezbude nic jiného než díry převrtat, zakolíkovat a navrtat nové. Ale nespěchej s tím, třeba někoho napadne něco lepšího.
Zakolíkovat díry v krku? To je ptákovina, proč převrtávat krk, když stačí uříznout novej neck plate a udělat si do něj díry podle potřeby. Je to jenom kus vobyčejnýho plechu s dírama:) Ale krk zas tak uplně vobyčejnej kus dřeva s dírama neni:)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To sice ano, ale pokud mu krk nesedne a bude chtít časem jiný, přijde mi lepší to vrtat na fenderovský standard, aby mu tam pasoval jakýkoli krk.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“