Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od bazdesh »

Tak jsem si dneska zase neco zkusil "zpraskat", abych nevysel ze cviku...
https://soundcloud.com/bazdesh_3/ivre
torst

Příspěvek od torst »

Nástřel songu pro kapelu. Berte to tolerantně, není to "ofiko demo", jen počátek písně, vodítko pro další úpravy. Riffy dodal kolega, perskej motiv a text torst.
https://soundcloud.com/torst2/mala-praha
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ty kytary se pěkně prolínají, včetně basy. Text je opět originální, bravo. Jak už jsem psal někdy minule, je to tvá silná stránka. Stejně tak jsem psal minule něco o zvuku nahrávky zpěvu, ale kašli na to, hodnotíme kytary.
torst

Příspěvek od torst »

díky za fundovaný, objektivní názor :-H . Pochvalu kytar jsem ani tolik nečekal. O tom zpěvu vím, moh být ještě horší, ale naštěstí jsem nahradil preset Ezmix obyč. kompresorem Kjaerhus. Zkusim příště nahrát kondíkem AKG. Včera v noci jsem byl línej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nehodnotil jsem u těch kytar, jak byly zahrané (i když podle mne v pohodě, líp bych sám neuměl), ale ten hudební nápad, jak se prolínají. To mě zaujalo. Fundovaný názor to ale není :).
Nevím, co vše máš ještě pověšené na tom zpěvu, že to zní jak zpěv do starého telefonního sluchátka nebo rádia (takové vyšší středové frekvenční pásmo). Pokud to byl záměr, tak beru, ale osobně bych to slyšel raději víc flat.
torst

Příspěvek od torst »

no právě že nic. Jen ten kompressor, na EQ jen ořez spodků a pak mírnej delay a reverb. Bud mám telefonní hlas nebo to dělá ta letitá Shurka :-/
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:04, celkem upraveno 1 x.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

torst: super text, akorát nerozumím úplně poslednímu verši. Dokázal bych si ho představit v jemnější muzice a podanej uhlazenějším zpěvem.
torst

Příspěvek od torst »

díky všem. ale znova zdůrazňuji - jen jsem vzal kamarádovy motivy, trochu si rozšířil aranž své druhé kytary, přidal tu stupnici a celé to doleštil v DAW, takže skladatelské minimum. Texty ano, to je má doména, to uvádim bez falešné skromnosti (závěr: až zhasne jedna lampa, tma spolkne okolí).
Zpěv a jeho zvuk - všechny výtky uznávám, viz výše. Jsou tam i nevyrovnaný hlasitosti (lavička-babička). Nakdákal jsem to včera před půlnocí, abych měl hotovo na dnešní zkoušku s bandem. Předělávat to už nebudu, časem se to snad dostane na kapelní demo.
Bicí jsou MT-power, ale jen rozkopírovanej jeden pattern, vůbec jsem neřešil témata, breaky a pod. Abych zbytečně neindoktrinoval bicmena.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Takovýhle texty jsou fajn, protože vtipná píseň funguje většinou jen napoprvé. Kdežto když to má nějakou atmosféru (jako tahle věc), tak se to zdaleka tak rychle neoposlouchá. Ale bacha, ať to nezabijete příliš agro muzikou.
torst

Příspěvek od torst »

Zabijeme. Ale s tim nic nenaděláš. To bys musel zabít celou agrokapelu. Mezi námi - ty songy jsou nejlepší v týhle formě na Soundcloud. Pak už to jde do kopru ... :-F
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Text se mi líbí, úsměvný, vydržel jsem do konce... čekal jsem na malá Malá strana a dočkal se... :)
Je moc těžké být vtipný a nesklouznout do trapnosti a tady se Ti to povedlo udržet.
Kytary hodnotit nechci. Myslím, že agro je cíl. :)
himself

Příspěvek od himself »

Co je agro?
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tak úplný agro bych neřekl. K tomu zásadně “chybí” adekvátně primitivní text. Za mě “mladší brácha” Honzy Hauberta (kompliment :wink:).
himself

Příspěvek od himself »

Takže ještě jednou, co je prosím agro v hudbě? :)
José

Příspěvek od José »

Odklizeni zavatych cest vidlema..
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:05, celkem upraveno 2 x.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Hned první odkaz na googlu :-)
https://cestina20.cz/slovnik/agrometal/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

qwertxx: Agrárně působí trošku jen ten začátek a konec ve vyšších polohách. A , ty voe, jedna pasáž tam je +- totožná s naším novým punkovým hitem !! :oU https://soundcloud.com/torst2/punk
Ale ten střed, to je poctivej numetal, všechna čest. A líbí se mi neortodoxní sólo!
Naposledy upravil(a) torst dne 6.02.2020 10:40, celkem upraveno 1 x.
himself

Příspěvek od himself »

Lubosh, aha děkuju, já jsem zadával něco jako "agro v hudbě", ne metal :) Byl jsem z toho všecek nesvůj.
Každopádně sice nikdy neříkej nikdy, ale to mě asi opravdu zajímat nebude.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“