Digitální piano Orla?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
beruska.mv

Digitální piano Orla?

Příspěvek od beruska.mv »

Nemáte někdo praktickou zkušenost s digit. pianem typu Orla? Konkrétně s kvalitou zvuku a mechaniky?

http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/scr ... ucerroot=1

Zajímá mě především Stage Ensemble.

Zvažuju nákup něčeho podobného max. do 20 000,- (i se stojanem). Co se týká Casia, tak do toho jít moc nechci – léta nedám dopustit na Yamahu :-) .
Tady mě ale zaujala celková vybavenost, která je u Orly v této cenové kategorii (oproti jiným typům např. Yamaha P-85) poněkud nadstandardní.

Co říkáte na typ: Yamaha DGX 630 ???

P.S. Na piano hraju už dlouho a vím, že kvalitnímu pianinu se digitál nevyrovná, ale musím slevit kvůli ceně a především !!! přenosnosti a paneláku :-) - nerada bych ale slevila na kvalitě . . .

Za jakoukoliv informaci díky.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

orlu neznám ale na yamahu DGX 630 hraju kazdej tejden v hudební skole yamaha.zvuky to má poslouchatelný ale nemám šanci porovnat s jinejma digi pianama .je to dobry pokud chces hrát víc zvuku než jen piano.ale jestli chces nastroj jenom kvuli zvuku piana tak bych bral asi neco jineho
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
beruska.mv

Dotaz na Orlu beru zpět

Příspěvek od beruska.mv »

BERU ZPĚT SVŮJ DOTAZ na ORLU a hluboce se za něj omlouvám! Využila jsem dnešního volna a jela jsem obhlídnout obchůůůdky. Teď aspoň vím o co jde.

ORLA má opravdu spoustu vymožeností od různých zvuků, stylů až po USB, ale když na to skutečně šáhnete, tak vám doslova přejede mráz po zádech! Tzv. "hammer mechanika" je v tomto případě dost síla! Laicky řečeno: Už jen když na to položíte ruce, tak máte pocit, že se vám to pod nima viklá, a když začnete hrát, tak máte pocit, že vám to všude zadrhává . . . Nejsem vůbec zhejčkaná koncertním křídlem, léta hraju doma na keyboard (od Yamahy), na pianina velice zřídka, ale při hraní na Orlu bych já osobně asi brzo přišla o nervy :-) Takže - nedoporučuju.

Šla jsem tedy tam, kde mají poněkud větší výběr značky Yamaha, max. 30 000,- a přímo na prodejně. Klaviatura u Yamahy je opravdu dobrá, ať si zkusíte zahrát na jakýkoliv typ. Zkusila jsem si „brnknout“ na několik jiných typů i značek (i z těch nepřenosných), ale stejně jsem se několikrát vrátila k tomuhle http://kytary.cz/yamaha-digitalni-piano ... 88:0:0:1:0
Kdyby mi něco podobného stálo doma v obýváku, tak bych se vůbec nezlobila :-), takže do něčeho podobného v budoucnu asi půjdu. Něco to umí a na domácí hraní je to ideální. Ještě počkám, a budu se pídit po něčem podobným (nebo po trošku lepší ceně). Zvuk je snesitelný (na digitál), hraje se na to docela dobře – hraje to téměř samo :-) ať už s pedálem nebo bez něj :-)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“