Fender standard vs highway

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

Je Fender strat higway srovnatelný se standartem?

Můžete vybrat 1 možnost

7
33%
10
48%
4
19%

Celkem hlasů: 21

ozi

Fender standard vs highway

Příspěvek od ozi »

Myslím, že dnešní Fendry (straty) jsou zvukově vzácně vyrovnané v různých kategoriích (highway x standart) , a to i navzdory rozdílné ceně.
barty

Příspěvek od barty »

tim standardem myslis american standard nebo mexiko? protoze highway je podle me nesrovnatelne lepsi nez mexickej standard.
ozi

highway vs stnd

Příspěvek od ozi »

ne, myslím kytary které se prodávájí běžně kolem 29,000-32,000
ozi
fender+gibson, tercium non datur
barty

Příspěvek od barty »

highwaye sem si zkousel a ten zvuk, co to vydavalo, se mi fakt libil :) melo to ten spravnej fenderovskej twangy sound. a ten lak, kterej vsichni kritizujou, nebyl tak spatnej jak vsichni rikaj. je jen jinej, zajimavej. planuju jit do highway stratocastera hss, az budou prasule 8)
Naposledy upravil(a) barty dne 14.04.2006 20:54, celkem upraveno 1 x.
ozi

Příspěvek od ozi »

jasně dobrá volba, za standarda zaplatíš akorát za kufr, řemen a kábl navíc, jinak rozdíl nepoznáš
:D
VladaM
Site Admin

Správná odpověď je za b)

Příspěvek od VladaM »

Mám s tím hodně zkušeností a standard je opravdu lepší. Highwayů jsem měl v ruce asi 10 a standardů asi 8. Standard má delší dozvuk, výrazně lepší snímače a vůbec použité dřevo. Tělo má masívnější a připadá mi taková poctivější. Nelze tam dát rovnítko. Já osobně hraju na Fender Strata Deluxe a nedám ho z ruky.
ozi

Příspěvek od ozi »

no dobrá, možná tedy je trošku lepší, ale je pak cenový rozdíl adekvátní?
ozi :?:
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

ozi píše:no dobrá, možná tedy je trošku lepší, ale je pak cenový rozdíl adekvátní?
:) Cenový rozdíl není adekvátní. Ale tak to chodí. Někdo holt je ochoten za ten malý rozdíl zaplatit poměrně dost. Třeba já :P Taky bych neřekl, že Squier Standard za 7tis je 5x horší než Fender Standard za 35tis 8)
lucy.stike

....

Příspěvek od lucy.stike »

Pravda ... americkej standard je uz i principialne lepsi , ale i ve skutecnosti je vetsina standard lepsich kusu nez higway .... jak psal kolega vyse ... za prvy snimace a elektronika e standard fenderovy je o moc fajnovejsi nez v higwayi, za druhy pouzity hardware je kvalitnejsi, za treti pouzite drevo je kvalitnejsi a vubec ... kdyz se nad tim zamyslite, proc by prodavaly higway tak levno kdyby byl srovnatelnej se standard ... jo a za ctvrty, standardy prochazeji lepsi vystupni kontrolou, coz podstatne, nikoli vsak uplne, snizuje pocet "spatnych" kusu ....
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

ericbambitka píše:
ozi píše:no dobrá, možná tedy je trošku lepší, ale je pak cenový rozdíl adekvátní?
:) Cenový rozdíl není adekvátní. Ale tak to chodí. Někdo holt je ochoten za ten malý rozdíl zaplatit poměrně dost. Třeba já :P Taky bych neřekl, že Squier Standard za 7tis je 5x horší než Fender Standard za 35tis 8)

Souhlasím...
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Re: ....

Příspěvek od Mondy »

lucy.stike píše:Pravda ... americkej standard je uz i principialne lepsi , ale i ve skutecnosti je vetsina standard lepsich kusu nez higway .... jak psal kolega vyse ... za prvy snimace a elektronika e standard fenderovy je o moc fajnovejsi nez v higwayi, za druhy pouzity hardware je kvalitnejsi, za treti pouzite drevo je kvalitnejsi a vubec ... kdyz se nad tim zamyslite, proc by prodavaly higway tak levno kdyby byl srovnatelnej se standard ... jo a za ctvrty, standardy prochazeji lepsi vystupni kontrolou, coz podstatne, nikoli vsak uplne, snizuje pocet "spatnych" kusu ....
S timhle taky...
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Kdysi jsem todle řešil se strýcem, který je kytarář. Ty Highwaye jsou prej jen o něco málo lepší než Mexica. Já osobně bych si Highway ani Mexiko nikdy nekoupil, raději budu šetřit třeba celý rok, ale budu mít zaručenou vysokou kvalitu
impact

Příspěvek od impact »

Já bych vzal HWY 1, protože je to vlastně očesanej americkej strat, ale snažil bych se vybrat z více kusů. :) Trochu šalamounská odpověď, ale otázka taky přesně nespecifikuje, v čem má bejt lepší. :P
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
krade

Příspěvek od krade »

Souhlas s Regular Johny...Nedávno jsem to probíral s jednim zkušeným kytarářem a říkal, že už je lepší koupit starší Mexiko. Je to prej víceméně ta samá kytara a přijde o hodně levněji...Ale sám nevim. Měl jsem jednoho mexickýho Strata a byla to úplně super kytara. Dal jsem za ní 8000,-.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“