Pod X3 do smyčky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
ahomonicky

Pod X3 do smyčky

Příspěvek od ahomonicky »

Mám v opravě Line6 X3 live a koupil jsem celolampu kombo. Mám jít cestou krabiček nebo použít efekty s X3 ? Když už ho mám. Nebo je to blbost ?Pak bych nechal prostě vypnutou simulaci AMPu a zapnul jen Stomp efekty ? Nebude i tak multák zvuk nějak mrvit ? Předem díky
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Určitě ho použij, ne nadarmo stomboxy od Line6 používají U2, Metallica a mraky dalších kapel které hrají rozhodně na lampáče ;)

Samozrejmosti je vypnout simulaci komba. Pak muzes POD pouzit ciste jako pedalboard kdy prdnes kytaru do POD a z POD do inputu komba pokud budes chtit pouzivat trebars Screamera z POD a podobné, a na modulacni efekty to prdnout do smyčky.

Dokonce ten X3 live umí to, že budeš mít prdlej OUTPUT z X3 do INPUTU komba a tam mít třebas zkreslení atd a druhý kabel povedeš z Right OUTPUT POD do smyčky a tam budeš mít druhou efektovou smyčku s modulacema ;) čili nemusíš přendavat kabely, proste budeš mít naráz zapojenej POD jak do inputu tak do smyčky komba

Samozřejmě si k tomu musíš přizpůsobit presety, kdy jedna efektová cesta povede do jednoho OUTPUTU - Input komba a druhá do dalšího OUTPUTU - do smyčky komba, viz návod
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

pupack píše:Určitě ho použij, ne nadarmo stomboxy od Line6 používají U2, Metallica a mraky dalších kapel které hrají rozhodně na lampáče ;)

Samozrejmosti je vypnout simulaci komba. Pak muzes POD pouzit ciste jako pedalboard kdy prdnes kytaru do POD a z POD do inputu komba pokud budes chtit pouzivat trebars Screamera z POD a podobné, a na modulacni efekty to prdnout do smyčky.

Dokonce ten X3 live umí to, že budeš mít prdlej OUTPUT z X3 do INPUTU komba a tam mít třebas zkreslení atd a druhý kabel povedeš z Right OUTPUT POD do smyčky a tam budeš mít druhou efektovou smyčku s modulacema ;) čili nemusíš přendavat kabely, proste budeš mít naráz zapojenej POD jak do inputu tak do smyčky komba

Samozřejmě si k tomu musíš přizpůsobit presety, kdy jedna efektová cesta povede do jednoho OUTPUTU - Input komba a druhá do dalšího OUTPUTU - do smyčky komba, viz návod
To zní zajímavě. No zatím zapojím jen DL4 a Chorus od Bosse a myslím, že v kombinaci s kombem si skoro vystačím. Až přijde X3 z opravy, tak to pak otestuju, přeci jen hodil by se flanger občas a nějaká distorze semotamo, i když kombo zvládá v zásadě vše samo na jedničku. Každopádně dík za tip
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“