ladění basy, prosim poradte

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
retro456

ladění basy, prosim poradte

Příspěvek od retro456 »

jsem uplnej zacatecnik a pri ladeni jsem narazil na jeden problem. mam digitalni ladicku a ta mi ukazuje jakej ton hraju... no vysvetlim jakej mam problem: kdyz jsem ladil G, prislo mi ze desne drnci a struna je hrozne volna, tak sem ji natahoval dal, pri cemz jsem projel celou stupnici a skoncil zase u G, ale u toho mam zase pocit ze je moc vysoky a nezni moc basove (mozna jsem ale jen hluchej, proto bych rad vedel jak to naladit, jestli mi nekdo z tohohle popisu dokazete poradit...)... jestli je muj popis az moc chatrnej muzu to zkusit nahrat - jak zni to prvni G (na volnejsi strune a dost mi drnci) a to utazeny (to mi zas vubec neprijde jak na base)... to sami mi dela D... kupodivu A, E mi zni uplne normalne (kdyz ho moc povolim tak uz nehraje nic a kdyz ho moc utahuju tak mam pocit ze praskne, takze ne tehle strunach najdu kazdej ton jen jednou)...

dekuju za pomoc
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: ladění basy, prosim poradte

Příspěvek od .:DannY:. »

tak to nalaď podle toho E a A od ucha (5-tý pražec :wink: ) a pak to dolaď ladičkou a máš...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
retro456

Příspěvek od retro456 »

to zkusim ,ale nevim jestli to vubec uslysim, ja nemam paru jestli nejsem hluchej:-D... premejslim ze bych nahral jak to G zni volny a jak utazeny, je tam rozdil jak prase a nez dojdu od prvniho ke druhymu tak projedu celou stupnici ale ve vysledku mi v obou pripadech ladicka ukazuje ze hraju G tak vubec nevim, kdyz obe znej naprosto jinak
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

http://www.youtube.com/watch?v=QsV6TvOd5_Q
zkus to podle toho
EDIT: teď se dívám jak je to dlouhé... ale máš tam ty tóny tak by ti to mohlo pomoct...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
retro456

Příspěvek od retro456 »

diky... tak uz to slysim, spravne je to kdyz je to vic utazeny, uplne zacinam takze jsem si nebyl jistej jestli to G neni oproti E az moc vysoko,,,
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nj ja kd som bol zaciatocnik tak om ani nevedel ze sa struny ladia na urcitu hranicu/tony ale tak po par tyzdnoch som uz nato prisel :D

1000-CI PRISPEVOK!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

to by snad ani nešlo neladit basu o oktávu vejš.... :lol: ...nebo šlo?
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Hegrik píše:to by snad ani nešlo neladit basu o oktávu vejš.... :lol: ...nebo šlo?
Mě se to povedlo, resp. nepovedlo. Když jsem přitáh nynější mojí basu domu, tak jsem byl z ní tak nadšenej a v obrovský euforii, že když jsem se jí hned jal naladit, tak jsem Géčko taky ladil o oktávu vejš a tudíž mi ruplo :D Vůbec nepochopim, jak se mi to mohlo stát :roll:
A to mi jí přitom ten prodávající osadil úplně novejma DRkama asi za 600 Kč. no já myslel, že mě mrdne :mrgreen:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

jo tak u novejch strun to nasere.....jednou když mi taky poprvé dorazia kytara domů tak sem ečko naladil o oktavu vejš ale u kytary se to dalo :D
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“